diumenge, 10 de març del 2013

Muffins especials per fer amb amics especials





Tothom té un amic especial, un amic amb el que acabes fent sempre coses especials, inesperades, un amic amb qui un diumenge té sabor de divendres tarda. De tant en tant succeixen fets inesperats i un diumenge gris i plujós, pot esdevenir un divertit dia amb olor d'estiu. Jo tinc aquest amic especial, el Mario (el meu "Kang") i el diumenge passat, després de dies sense veure'ns, vam aconseguir cambiar el color d'aquell dia gris.

Als dos ens encanta cuinar, i els dos som tossuts, així que no vam parar de donar voltes fins poder conseguir motllos per fer els muffins que se'ns havia ficat al cap de fer, però un diumenge a la tarda, no és fàcil, així que després de donar mil voltes, vam acabar optant per agafar uns bonics gots de cartró, tallar-los, i inventar-ne uns. Com la majoria de coses improvitzades, penso que van quedar prou bé.

Quan vam arribar a casa, i al veure que encara ens faltava un ingredient que solen dur la majoria de receptes de muffins -el bicarbonat-, vam començar a buscar opcions, receptes, i vam trobar aquesta, que vam fer a la nostra manera, fent alguna variació. Ens va sorpendre que portessin coca-cola, i aquest ingredient va ser el que ens va fer decidir per aquesta recepta.

El resultat? Uns boníssims i esponjosos muffins que van volar!!!



Els ingredients són:

  • 280 gr de farina
  • 3 culleradetes de llevat en pols
  • un polsim de canyella
  • 100 gr de crocant d'ametlles
  • 1 ou
  • 150 gr de sucre morè
  • 125 gr de mantega a temperatura ambient (consistència pomada)
  • 130 ml de coca-cola
  • 100 ml de llet entera
  • 100 gr de "pepites" de xocolata


Abans de posar-se a fer la massa, és important prescalfar el forn a 180º i deixar els motllos de paper damunt d'una safata de forn, ben untats de mantega.

Primer barrejem la farina amb el llevat en pols, la canyella i el crocant d'ametlles.

En un bol a part, es bat l'ou amb el sucre morè i la mantega, que ha de tenir una consistència semblant a la pomada; quan tot estigui ben integrat, s'afegeixen 130 ml de coca-cola i la llet i es bat bé...si no té massa bon aspecte, no patiu, és normal, la coca-cola i la llet al barrejar-se sembla un liquid que s'ha tallat i no té un aspecte massa agradable...

És el moment d'afegir la farina amb tots els ingredients amb els que l'hem barrejat -ara ja us canviarà l'aspecte-i per últim, les pepites de xocolata, i barrejar bé fins obtenir una massa homogènia.


Abans de posar els muffins al forn, repartim la massa als motlles, tenint en compte que s'ha d'omplir una tercera part dels mateixos, per evitar que vessi la massa al pujar, i afegim a cadascún d'ells, pel damunt, engrunes d'una massa que haurem fet amb:

  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 50 gr de farina
  • 50 gr de sucre


Fet això, posem els motlles al forn i deixem que es facin els muffins, a la temperatura del forn prescalfat, fins que hagin crescut del tot, estiguin doradets, i al punxar-los amb un escuradents, aquest surti net, aproximadament uns 30 minuts.

Recomanació, menjar-se'ls acompanyats d'algú ben especial!!!

Kang, et dedico el post d'avui, perquè ets la definció perfecte d'amic especial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!