dilluns, 25 de març del 2013

Breakfast at Tiffany's






—¿Conoce usted esos días en los que se ve todo de color rojo? —¿Color rojo? querrá decir negro. —No, se puede tener un dia negro porque una se engorda o porque ha llovido demasiado, estás triste y nada más. Pero los días rojos son terribles, de repente se tiene miedo y no se sabe por qué." 

(Desayuno con Diamantes)




L'altre dia vaig llegir al diari que una marca de xocolata, crec que italiana, li ha ofert un nou paper a Audrey Hepburn, just quan s'han complert 20 anys de la seva mort. L'actriu ressussita de la mà de la tecnologia CGI (imatges generades per ordinador) i apareix en un espot d'un minut, jove, radiant i encantadora, com sempre, enfilada a un autobús que recorre la costa italiana als anys 50.

Arran de l'espot, els seus fills han explicat que ella estaria contenta de protagonitzar l'anunci, doncs sembla ser que l'actriu era una autèntica fan de la xocolata, i jo sóc una fan de l'actriu. I dels esmorzars. Qui no ha vist Desayuno con diamantes?

L'escena més característica -juntament amb l'escena en la que toca l'ukelele sentada a la finestra de casa i canta Moon River-, per a mi és quan l'Audrey Hepburn, davant de Tiffany's, és menja un pastisset danès, just a la primera seqüència de la película. Resulta que odiaba els pastissets danesos i que en va haver de menjar molts, ja que l'escena va ser filmada al carrer, davant la presència de molts curiosos, el que va provocar que l'actriu s'equivoqués moltes vegades pels nervis.

Estic segura que aquests brioxos per esmorzar, de ben segur que li haguessin agradat. Per a mi, són un esmorzar perfecte, per menjar amb dolç o bé amb salat, i són bastant ràpids de fer, tenint en compte com de laboriós és el procés de fer un briox -un altre dia posaré la recepta dels brioxos de la Julia Child, i en la seva elaboració, si que es requereix molta paciència-.



Per fer aquests brioxets per esmorzar, es necessiten els següents ingredients:

  • 250 g de farina de força
  • 25 g de sucre
  • 5 g de sal
  • 20 g de llevat fresc
  • 2 ous
  • 75 g de mantega a temperatura ambient
  • 30 g d'aigua
  • 10 g de llet sencera
  • 1 ou per pintar
  • (opcional: unes gotes d'essència "agua de azahar")


La preparació és bastant simple. Primer, en un bol petit, s'ha de dissoldre el llevat amb l'aigua tèbia.

En un bol gran, es barregen tota la resta d'ingredients juntament amb el llevat dissolt en l'aigua tèbia, i excepte la meitat de la mantega que de moment, la reservem. S'amassa tot fins aconseguir una massa ben elàstica (quan s'estira un tros de massa amb les dues mans s'ha de formar un tel ben transparent), això és una bona estona, jo calculo que més de mitja hora, però evidentment depèn de molts factors, com la intensitat amassant.

Una vegada hem conseguit que la massa sigui ben elàstica, és el moment d'afegir la mantega i d'amassar un parell de minuts més fins que s'incorpori del tot a la massa que teniem.

S'ha de deixar fermentar la massa, tapada amb un drap de cuina i en un lloc aïllat de corrents d'aire. Ha de semblar que dobla el volum, encara que l'altre dia en un curs de pa que vaig fer, de l'Iban Yarza, ens va explicar com d'inexacte és l'expressió "que dobli el volum". Tot i així, visualment, heu de notar com creix.

Passat el temps de repòs, formeu la forma que li volgueu donar. Jo en aquest cas, he fet boletes de brioix. Doneu la forma i deixeu fermentar uns 25 minuts al damunt de la safata que anirà al forn, al damunt de paper de forn i tapades amb un drap.

Quan han fet la segona llevada, es pinten els brioxos amb un ou batut i es posen uns 10 minuts a 210ºC (dins el forn prèviament escalfat). Depèn molt de la mida, jo els vaig treure quan van ésser daurats.

El dia canvia si es comença amb un bon esmorzar. Com deia la meva àvia:  

Esmorzar de rei, dinar de princep, i sopar de pidolaire.



TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!