“El
número tres, perfecto es.”
(Dita popular)
Els tres porquets,
els tres mosqueters, els tres tenors, els tres desitjos que pots demanar si et trobes
amb la lámpara màgica d’Ali-babà, els tres peus que has de buscar al gat, l’ “un,
dos, tres, responda otra vez”, les tres Gràcies de Rubens, les tres bessones,
els tres tristos tigres que “comen trigo en un trigal”, les tres Maries (la
merda, la caca i la porqueria o la Verge Maria , Maria Magdalena i Maria Salomé), els
tres reis mags, les tres dimensions, el tres en ratlla, les tres temptacions de
Crist al desert, els tres filtres de Sòcrates, els tres fantasmes nadalencs de
Dickens, el Tricicle i el Tres estrelles, els tres tambors que anaven a la
guerra, “las tres hijas de Elena, tres, eran tres, y ninguna era buena”, els
tres estils clàssics arquitectònics: dòric, jònic i corinti, les tres parts de
l’àtom: neutrons, protons i electrons, els tres misteris de Fàtima, el “Sombrero
de Tres Picos”, les tres unitats d’Aristòteles al teatre, les tres ferides de
Machado, les tres caravel·les de Colón: La Pinta, la Niña i la Santa Maria , les tres piràmides
d’Egipte, els tres monos savis, la Santíssima Trinitat ,
les “tres cosas hay en la vida, salud, dinero y amor”, les tres negacions de
Sant Pere, l’”un, dos, tres, botifarra de pagès”, el “no hay dos, sin tres”, el
“a la tercera va la vençuda”, les tres
pometes que té el pomer, les tres fulles d’un trèvol, el “Trinum faciunt
collegium” (tres, fan col·legi)...i podria seguir...
Per això avui
afegeixo, les tres mini-hamburgueses de pa de Daniel Jordà, que ara i a partir
d’aquest moment, passen a donar encara més significat a l’harmonia que,
de per si, significa el número tres i engrosseixen la llista.
Aquest diumenge
tenia un sopar especial, amb gent especial, d'aquells que es mereixen alguna cosa especial; de segon plat, vaig fer un trio d’hamburgueses
que van ser tot un èxit i la seva companyia també!!
Per 6 panets de
pa de ketchup (la recepta si cliqueu), vaig necessitar:
- Variat d’enciams tendres
- Mozarella de buffala
- Ceba caramelitzada (3 cebes, 2 culleradetes de mel, 3 culleradetes de sucre moreno, sal i pebre)
- Ketchup
- Mostassa
- 300 gr de carn de bou (50 gr per persona)
- Sal i pebre i Salsa Perrins
Simplement,
igual que amb la de tonyina que vaig postejar ahir, només és donar la idea.
Només heu de
tenir la precaució de caramel·litzar la ceba, sofregint-la a foc lent amb dues
culleradetes de mel, tres de sucre moreno, un bon pessic de sal i un de pebre,
fins que sigui ben daurada i amb textura gairebé de melmelada.
La carn, vaig
amanir-la, abans de fer les porcions de 50 gr, amb sal, pebre negre recent mòlt
i un bon raig de Salsa Perrins.
Com érem
bastants a sopar, per agilitzar i que no
arribessin fredes a taula, vaig posar primer la salsa, al damunt els brots d’enciam,
la ceba i en últim lloc l’hamburguesa recent sortida de la planxa, però si sou
menys, ho podeu fer més bonic!
Jo no vaig tenir
temps ni de fer bones fotos, com podeu comprovar.
Per 6 panets de
pa de curry:
- 300 gr de pollastre (jo vaig utilitzar llomets)
- 1 rovell d’ou
- Ceba caramelitzada (vaig fer molta quantitat amb la recepta que acabo de dir)
- 1 poma
- Mantega
- Sucre moreno
- Maionesa
- Per aromatitzar la maionesa: Curry, “comino”, pebre negre, canyella i mel.
Aquí el procés és
el mateix, de fet, la ceba la tenim feta de la recepta d’abans que dóna per
dotze mini-hamburgueses.
El pollastre no
el vaig comprar picat, sinó que vaig preferir tallar, a ganivet, sal pebrar i
afegir un rovell d’ou perquè no quedés una hamburguesa seca. No patiu si veieu
que queda molt tova la massa perquè a la que poseu les mini-hamburgueses a la
planxa, es contrauen i no se us trencaran, ni es desfaran.
A part, heu de
tallar la poma a làmines el més fines possibles i treure el cercle del mig que és
una mica dur. Per caramel·litzar-la, només s’ha de posar amb una paella amb
mantega, i un polsim de sucre morè pel damunt de cada costat i deixar que enrosseixi.
Per fer la salsa
necessiteu unes 6 culleradetes ben plenes de maionesa (que si podeu fer
vosaltres millor) i un polsim de curry, un de “cominos”, un suspir de canyella,
bé de pebre negre, i una culleradeta de mel. Jo sincerament, he anat afegint a
ull, provant, és clar...a mi m’agrada ben aromatitzada, així que al gust.
El muntatge,
igual que l’anterior, si teniu temps, feu-les ben boniques; sinó, deixeu ben
preparat el panet amb bé de salsa, una rodantxa de poma i la ceba, i a l’últim
moment afegiu l’hamburguesa.
Finalment, pels 6 panets de tinta de calamar, ja la vaig explicar a la recepta d’ahir de la falsa hamburguesa de tonyina (cliqueu).
I aquí està,
completament desmerescut per les fotos, el trio d’hamburgueses que em té robat el cor.
THREE LITTLE BIRDS
"don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right.
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right!"
rise up this mornin',
smiled with the risin' sun,
three little birds
pitch by my doorstep
singin' sweet songs
of melodies pure and true,
sayin', ("this is my message to you-ou-ou:")
singin': "don't worry 'bout a thing,
'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry (don't worry) 'bout a thing,
'cause every little thing gonna be all right!"
rise up this mornin',
smiled with the risin' sun,
three little birds
pitch by my doorstep
singin' sweet songs
of melodies pure and true,
sayin', "this is my message to you-ou-ou:"
singin': "don't worry about a thing, worry about a thing, oh!
every little thing gonna be all right. don't worry!"
singin': "don't worry about a thing" - i won't worry!
"'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right" - i won't worry!
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry about a thing, oh no!
'cause every little thing gonna be all right! /fadeout/
(Bob Marley)
No m'estranya que fos un èxit! quin bon sopar que vas fer més especial, Marta!
ResponEliminaGràcies Marina!!! :)
EliminaAquests panets, que buit ja eren una obra d'art, plens resulten espectaculars!!! Jo en vull un de cada!!!!
ResponEliminaJajaja!!! Si comences, no pares!! N'hagués pogut provar de més colors i tot... Ptons
EliminaMarta...què faríem sense el notre Mr. Jordá?!! Visca el putuchef!!!!!!!!! He estat uns dies a Cat i he pogut fer un dels seus cursos: SENSACIONAL!!!!!!!!! Vaig fer el d'iniciació simplement per tema dates i horaris. Aprendre...no vaig aprendre massa doncs ja m'havia fet autodidacta gràcies al seu llibre i a "panarras" però ell, la Mercè, l'ambient de l'obrador, els pans que té a la fleca,... simplement fantàstic!!!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Si, oi? Jo també vaig passar-m'ho super bé!!! Vau provar els pans?? Fantàstics!!!! Són uns artistes!!!
EliminaUna abraçada!!
Marta, coincideixo amb la Dolors, visca el putuchef!!
ResponEliminaQuina bona pinta fan totes tres hamburgueses, com no havia de ser un éxit el sopar!
Petonets!
Visca el putuchef i el comando panarra!!!
EliminaJajaja!! Que bones, eh?
Molts petons crack!
Marta!!!
ResponEliminaAquesta nit tinc un sopar i faré les teves burguers (bé la de tonyina la canvio per una versió veggie per mi n_n). Segur que els meus amics cauen de cul amb aquestes delicatessen. Ets una artista!!!!
Petons!!!!
Sam (del comando panarra :P)
Moltes gràcies Sam!! Espero que et sortissin molt bé!! He vist ara el comentari!! :S Ptons
Elimina