dimecres, 22 de maig del 2013

Hat-trick. Trio de mini-hamburgueses.







“El número tres, perfecto es.”
(Dita popular)
 

Els tres porquets, els tres mosqueters, els tres tenors, els tres desitjos que pots demanar si et trobes amb la lámpara màgica d’Ali-babà, els tres peus que has de buscar al gat, l’ “un, dos, tres, responda otra vez”, les tres Gràcies de Rubens, les tres bessones, els tres tristos tigres que “comen trigo en un trigal”, les tres Maries (la merda, la caca i la porqueria o la Verge Maria, Maria Magdalena i Maria Salomé), els tres reis mags, les tres dimensions, el tres en ratlla, les tres temptacions de Crist al desert, els tres filtres de Sòcrates, els tres fantasmes nadalencs de Dickens, el Tricicle i el Tres estrelles, els tres tambors que anaven a la guerra, “las tres hijas de Elena, tres, eran tres, y ninguna era buena”, els tres estils clàssics arquitectònics: dòric, jònic i corinti, les tres parts de l’àtom: neutrons, protons i electrons, els tres misteris de Fàtima, el “Sombrero de Tres Picos”, les tres unitats d’Aristòteles al teatre, les tres ferides de Machado, les tres caravel·les de Colón: La Pinta, la Niña i la Santa Maria, les tres piràmides d’Egipte, els tres monos savis, la Santíssima Trinitat, les “tres cosas hay en la vida, salud, dinero y amor”, les tres negacions de Sant Pere, l’”un, dos, tres, botifarra de pagès”, el “no hay dos, sin tres”, el “a la tercera va la vençuda”,  les tres pometes que té el pomer, les tres fulles d’un trèvol, el “Trinum faciunt collegium” (tres, fan col·legi)...i podria seguir...
 
Per això avui afegeixo, les tres mini-hamburgueses de pa de Daniel Jordà, que ara i a partir d’aquest moment, passen a donar encara més significat a l’harmonia que, de per si, significa el número tres i engrosseixen la llista.
 
Aquest diumenge tenia un sopar especial, amb gent especial, d'aquells que es mereixen alguna cosa especial; de segon plat, vaig fer un trio d’hamburgueses que van ser tot un èxit i la seva companyia també!!
 

Per 6 panets de pa de ketchup (la recepta si cliqueu), vaig necessitar:
  • Variat d’enciams tendres
  • Mozarella de buffala
  • Ceba caramelitzada (3 cebes, 2 culleradetes de mel, 3 culleradetes de sucre moreno, sal i pebre)
  • Ketchup
  • Mostassa
  • 300 gr de carn de bou (50 gr per persona)
  • Sal i pebre i Salsa Perrins

 
Simplement, igual que amb la de tonyina que vaig postejar ahir, només és donar la idea.
 
Només heu de tenir la precaució de caramel·litzar la ceba, sofregint-la a foc lent amb dues culleradetes de mel, tres de sucre moreno, un bon pessic de sal i un de pebre, fins que sigui ben daurada i amb textura gairebé de melmelada.
 
La carn, vaig amanir-la, abans de fer les porcions de 50 gr, amb sal, pebre negre recent mòlt i un bon raig de Salsa Perrins.
 
Com érem bastants a sopar, per agilitzar i  que no arribessin fredes a taula, vaig posar primer la salsa, al damunt els brots d’enciam, la ceba i en últim lloc l’hamburguesa recent sortida de la planxa, però si sou menys, ho podeu fer més bonic!
 
Jo no vaig tenir temps ni de fer bones fotos, com podeu comprovar.
 

Per 6 panets de pa de curry:
  • 300 gr de pollastre (jo vaig utilitzar llomets)
  • 1 rovell d’ou
  • Ceba caramelitzada (vaig fer molta quantitat amb la recepta que acabo de dir)
  • 1 poma
  • Mantega
  • Sucre moreno
  • Maionesa
  • Per aromatitzar la maionesa: Curry, “comino”, pebre negre, canyella i mel.


Aquí el procés és el mateix, de fet, la ceba la tenim feta de la recepta d’abans que dóna per dotze mini-hamburgueses.
 
El pollastre no el vaig comprar picat, sinó que vaig preferir tallar, a ganivet, sal pebrar i afegir un rovell d’ou perquè no quedés una hamburguesa seca. No patiu si veieu que queda molt tova la massa perquè a la que poseu les mini-hamburgueses a la planxa, es contrauen i no se us trencaran, ni es desfaran.
 
A part, heu de tallar la poma a làmines el més fines possibles i treure el cercle del mig que és una mica dur. Per caramel·litzar-la, només s’ha de posar amb una paella amb mantega, i un polsim de sucre morè pel damunt de cada costat i deixar que enrosseixi. 
 
Per fer la salsa necessiteu unes 6 culleradetes ben plenes de maionesa (que si podeu fer vosaltres millor) i un polsim de curry, un de “cominos”, un suspir de canyella, bé de pebre negre, i una culleradeta de mel. Jo sincerament, he anat afegint a ull, provant, és clar...a mi m’agrada ben aromatitzada, així que al gust.
 
El muntatge, igual que l’anterior, si teniu temps, feu-les ben boniques; sinó, deixeu ben preparat el panet amb bé de salsa, una rodantxa de poma i la ceba, i a l’últim moment afegiu l’hamburguesa.
 

Finalment, pels 6 panets de tinta de calamar, ja la vaig explicar a la recepta d’ahir de la falsa hamburguesa de tonyina (cliqueu).
 

I aquí està, completament desmerescut per les fotos, el trio d’hamburgueses que em té robat el cor.



 


THREE LITTLE BIRDS

"don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right.
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right!"
rise up this mornin',
smiled with the risin' sun,
three little birds
pitch by my doorstep
singin' sweet songs
of melodies pure and true,
sayin', ("this is my message to you-ou-ou:")
singin': "don't worry 'bout a thing,
'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry (don't worry) 'bout a thing,
'cause every little thing gonna be all right!"
rise up this mornin',
smiled with the risin' sun,
three little birds
pitch by my doorstep
singin' sweet songs
of melodies pure and true,
sayin', "this is my message to you-ou-ou:"
singin': "don't worry about a thing, worry about a thing, oh!
every little thing gonna be all right. don't worry!"
singin': "don't worry about a thing" - i won't worry!
"'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right" - i won't worry!
singin': "don't worry about a thing,
'cause every little thing gonna be all right."
singin': "don't worry about a thing, oh no!
'cause every little thing gonna be all right! /fadeout/

(Bob Marley)







10 comentaris:

  1. No m'estranya que fos un èxit! quin bon sopar que vas fer més especial, Marta!

    ResponElimina
  2. Aquests panets, que buit ja eren una obra d'art, plens resulten espectaculars!!! Jo en vull un de cada!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja!!! Si comences, no pares!! N'hagués pogut provar de més colors i tot... Ptons

      Elimina
  3. Marta...què faríem sense el notre Mr. Jordá?!! Visca el putuchef!!!!!!!!! He estat uns dies a Cat i he pogut fer un dels seus cursos: SENSACIONAL!!!!!!!!! Vaig fer el d'iniciació simplement per tema dates i horaris. Aprendre...no vaig aprendre massa doncs ja m'havia fet autodidacta gràcies al seu llibre i a "panarras" però ell, la Mercè, l'ambient de l'obrador, els pans que té a la fleca,... simplement fantàstic!!!! :)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, oi? Jo també vaig passar-m'ho super bé!!! Vau provar els pans?? Fantàstics!!!! Són uns artistes!!!

      Una abraçada!!

      Elimina
  4. Marta, coincideixo amb la Dolors, visca el putuchef!!

    Quina bona pinta fan totes tres hamburgueses, com no havia de ser un éxit el sopar!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Visca el putuchef i el comando panarra!!!

      Jajaja!! Que bones, eh?

      Molts petons crack!

      Elimina
  5. Marta!!!

    Aquesta nit tinc un sopar i faré les teves burguers (bé la de tonyina la canvio per una versió veggie per mi n_n). Segur que els meus amics cauen de cul amb aquestes delicatessen. Ets una artista!!!!

    Petons!!!!


    Sam (del comando panarra :P)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sam!! Espero que et sortissin molt bé!! He vist ara el comentari!! :S Ptons

      Elimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!