dimecres, 29 de maig del 2013

Retornant a la infància. Panets de llet.






“…-¿Qué podré traer a la abuelita? 
-preguntó poco después.

-Algo muy bueno -contestó Dete-.

Por ejemplo, panecillos blancos muy tiernos.
Sé que no puede comer el pan negro y duro,
de modo que le darás una gran alegría.

-Es verdad, ella siempre da el pan negro a Pedro y dice:
«Es demasiado duro para mí».”

(Heidi de Johanna Spyri)



Hi ha records de quan ets petit, que sense saber perquè, recordes de manera especial.

Jo recordo un aniversari, a casa, amb nens de la guarderia i fills d’amics dels meus pares. Recordo la pinyata, i a la meva mare organitzant jocs; en recordo un especialment, en el que et tapaven els ulls, et feien donar voltes sobre tu mateix, i havies d’intentar enganxar la cua a un ase de paper penjat a la porta, el més aprop possible d’on hi seria a la realitat.

Recordo la festa, i l’abans de la festa. Recordo la mare preparant brioixos, dolços i salats, i com el pare enretirava una taula de vidre que estava al saló perquè poguéssim jugar. Recordo uns brioixos amb mantega i pernil, boníssims. Ara, encara, quan en menjo, de cop, sóc enmig de la festa.

I parlant d’aquests panets esponjosos i suaus, em ve un altre record de petita.

La Heidi. Us enrecordeu dels “panecillos blancos” que guardava per l’àvia cega del Pedro?

Aquest pans de llet, són el més semblants al gust, que imagino que tenien els panets blancs.


Però no són els panets de la Heidi, tornen a ser del Daniel Jordà. Com sabeu, m’he proposat fer tots els pans del seu llibre, i avui toca el Pa de llet.


Per fer el pa de llet necessiteu:
  • 500 gr de farina de força 
  • 10 gr de sal 
  • 250 gr de llet sencera 
  • 50 gr d’aigua 
  • 30 gr de xarop d’erable (jo no en tenia i he fet servir mel) 
  • 30 gr de llevat de forner 
  • 15 gr d’oli d’oliva

Aquest pa, és super fácil de fer.

S’han d’amassar tots els ingredients fins a obtenir una massa elàstica i deixar en repòs, per una primera fermentació, en un bol, tapada amb un drap humit, durant 40 minuts.





Passat aquest temps, s’han de tallar peces, per deixar fermentar de nou. En el llibre s’indica que es tallin peces de 300 gr, jo he fet panets individuals per esmorzar.

Formats els panets, s’han de deixar reposar de nou fins que doblin el volum.





Amb el forn prescalfat, han de coure uns 15 minuts, si heu fet peces d’uns 300 gr, i una mica menys, si les heu fet més petites.

Estic desitjant provar-los. Diu el llibre que son perfectes per menjar amb mantega i melmelada, mel, dolç de llet...o salats, vegetals, amb formatge, amb pastís d’escórpora, amb amanida de cranc…





En fi, que és un pa perfecte per tenir al congelador. 

De ben segur, que et soluciona més d’un sopar, berenar, esmorzar, o el que sigui.

Mmm...tota la casa en fa olor... 






14 comentaris:

  1. Ja sembla que la senti aquesta olor...Quina pinta més espectacular! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica! Jo just mirava els teus espirals de canyella!! Mmmm!!! Nena, no pares! Quines delícies!!! Un pto guapa

      Elimina
  2. M'encanten aquests panets suaus un pèl doços, són els meus preferits per esmorzar!
    T'han quedat sensacionals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!! Una bona manera de començar el dia!! Ptons

      Elimina
  3. Marta....m'has fet tornar a la meva infantesa...gracies!!! I gracies pels panets...eks fare si o si!!! Jo tambe sento l'olor!!!!!
    Petons guapa!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja! Hola bonica! Oi que semblen els de la heidi??? Amb un panet s'aquests i un croissantet dels teus...l'esmorzar perfecte!! Ptooo

      Elimina
  4. Noia, et superes cada dia!

    Si te'n queda algun jo poso el café, que ja és hora d'esmorzar!

    Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja! Víctor! Han volat!!! Però aviat hem de muntar algo, eh? ;)

      Elimina
  5. T'han quedat preciosos. I deuen ser boníssims! Tinc pendent la recepta dels panets de llet de fa temps. A veure quan m'animo com tu, segur que en surts contenta, oi? Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa!!! Anima't que t'encantaran!!!! Contentíssima!!! Ptons

      Elimina
  6. Marta, potser no siguin els de la Heidi, i ni tan sols els que el pare del Daniel feia en el seu forn, però quan erem petits i donaven aquests dibuixos seu pare va inventar uns panets anomenats Heidis que tots els nens del barri anàvem a comprar a la sortida de l'escola. Petons, m'agrado molt el blog i com fas les receptes de llibre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah si?! No ho sabia!! Ja veig que un artista, només pot venir d'un artista!! Moltes gràcies!!! Un ptonàs

      Elimina
  7. Quins records.... quins dibuixos, jejeje. Queden tan llunyants. Són ideals aquests panets i tens raó, segurament així serien els panets de l'àvia del Pedro. Recepta apuntada.

    Molts petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja!!! ja em diràs que et semblen!! un petonàs

      Elimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!