dimecres, 18 de desembre del 2013

Irresistibles. Torrons cruixents de xocolata: intens i clàssic.






"La fuerza
es la capacidad de romper una barra de chocolate
en cuatro pedazos, con las manos,
y comer solo una de esas piezas."

(Judith Viorst)





A casa meva, com a moltes cases, hi ha torrons que volen. Altres, però, queden, durant molt de temps, oblidats en un racó de l'armari, fins que s'idea alguna recepta per aprofitar-los. I a casa, sens dubte, els preferits són els que porta la Tía Luisita -la germana del meu avi-, de gema cremada i de Catànies, i el torró, clàssic, de Suchard.



Aquest any, buscant una recepta que s'assemblés el màxim possible al torró de Suchard, he descobert vàries coses d'allò més interessants, i que desconeixia, sobre el cacau.

Sembla ser, que a l'Àfrica de l'oest, sobretot a les regions de Costa de Marfil i de Ghana, és on es produeix el 70%, aproximadament, del cacau que després es distribueix per tot el món, i que, recollir-lo, no és gens fàcil. és una feina molt dura per la mà d'obra, que moltes vegades és formada per nens que treballen en condicions duríssimes i envoltats, sovint, d'esclavatge i tràfic de persones. Hi ha molts informes sobre aquest tema en concret, realitzats per ONG's.

Per això, al 2001 es va realitzar una cimera amb els membres de l'Associació de Productors de Xocolata per tractar aquest tema i, finalment, es va signar un protocol (el Harkin-Engel) per intentar acabar amb l'esclavitud infantil; avui en dia, no sembla que hagi funcionat massa el protocol que es va signar. si us interessa el tema, no us perdeu els documentals "La cara oscura del chocolate" y "Chocolate, la verdad amarga".

Aquí sembla ser que no s'han demanat explicacions a empreses com Kraft Foods -propietària de Suchard-, però a Anglaterra resulta que sí, i diuen que l'empresa que fabrica aquest famós torró, lluita contra el treball infantil forçat, comprant cacau sostenible procedent del Comerç Just i que també ha obtingut el certificat Rainforest Alliance.

Així que, a partir d'ara em fixaré si a les xocolates que compro es diu alguna cosa al respecte.



Tinc un motlle de torró molt xulo, així que feia dies que em rondava pel cap utilitzar-lo, i, una recepta per aquí, una per allà, vaig quedar-me amb dues receptes, que estan a mil i un blogs.

De premi, posaré dues receptes. La primera per a qui li agradi la xocolata més intensa i la segona, per qui vulgui un torró gairebé igual al típic Suchard clàssic, de xocolata amb llet. Els dos són deliciosos.

Només es necessiten cinc minuts per l'elaboració de cada un d'ells, més el temps que necessiti per refredar bé a la nevera. Així que, segurament, es triga menys que anant al supermercat a comprar els torrons.



Els ingredients que es necessiten són:


Pel torró de xocolata intens:


  • 50 gr de llard de bona qualitat
  • 60 gr d'arròs inflat (Choco Krispies)
  • 125 gr de xocolata negre
  • 150 gr de xocolata amb llet

Pel torró més semblant al Suchard:

  • 125 gr de Nutella
  • 250 gr de xocolata amb llet
  • 50 gr d'arròs inflat (Choco Krispies)
  • 12 gotes d'aigua salada


En les dues receptes, s'ha de desfer la xocolata al bany maria i després barrejar bé amb la resta d'ingredients. 




L'últim ingredient a afegir ha de ser, en els dos casos, l'arròs inflat, procurant que la xocolata desfeta no sigui massa calenta, ja que el que volem és un torró cruixent i que l'arròs no s'estovi.

Jo faig servir un motlle de silicona especial per torrons, però es pot fer amb motlles d'alumini o tallant un cartró de llet per la meitat. Són idees.




Si voleu que quedi un torró més lluït, poseu primer una primera capa de les xocolates desfetes -abans de barrejar amb l'arròs inflat-, i després la barreja, ja que així quedarà ben llisa la part que es veu del torró.

I cap a la nevera, com a mínim dues hores.

El podeu guardar a la nevera o fora, i embolicat o en alguna capsa que tingueu. Jo aquest any en tinc unes de luxe.





I fins aquí el breu post d'avui, que acabo amb The Cranberries i el seu Chocolate Brown:


Chocolate Brown

But I try
And I sight
He didn't listen to you
I feel that way still I try
And I sight

He wouldn't understand me
I feel that way but you're so young
And you don't get me now
I feel so guilty

And you ara chocolate brown...chocolate brown
I can make
Lot of love
I will make it up to you
Chocolate brown still I learn
And I learn
There's so much to think about here
So much to lose but it's just fine
And you don't see it now
Don't maje me guilty
Please don't chocolate brown, chocolate brown
I can make
Lot of love
I will make it up to you
Chocolate brown, chocolate brown...

Chocolate brown
Chocolate brown
Chocolate brown

(The Cranberries)







TEXTO O DESCRIPCION




2 comentaris:

  1. Quina pinta tan bona que fa aquest torró! La presentació amb aquesta capseta daurada és super maca! :-) Sembla tret d'una botiga de 'delicatessen'.

    Un petó!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Gemma! És el primer any que els faig i estic super contenta! Repetiré segur! Ptons i bones festes guapa!

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!