"Dir
que m'has estimat i m'estimes
Dir que m'has educat i m'eduques
Dir que m'has perdonat iem
perdones
Dir que m'has entés i m'entens
Dir que m'has donat i queem
dones
Dir que t'has preocupat i et preocupes
Dir que sempre has estat i que sempre estarás
Es dir-te,
senzillament,
mare meva,
que no hi ha ningú
com tu."
Dir que m'has educat i m'eduques
Dir que m'has perdonat i
Dir
Dir que m'has donat i que
Dir
Dir que sempre has estat i que sempre estarás
Es dir-te,
senzillament,
mare meva,
que no hi ha ningú
com tu."
(Traficantes
de sueños)
Ahir va ser l'aniversari de la
meva mare. I avui, passada la celebració, li vull dedicar el post.
Com
sempre dic, sóc una persona de silencis, de poc contacte físic. Em costa fer
petons i no sóc gens carinyosa, però, vull que sàpiga que l’admiro i l’estimo.
En majúscules.
Podria
dir i dic, que vaig créixer amb la millor mare del món, i només espero que, si algun dia tinc un fill, pugui arribar a ser una mare com la meva.
I
per donar-li les gràcies per tot el que, desinteressadament, m’ha donat, i per
com m’ha estimat sempre, avui li dedico un post dolç. I tot i que no sóc de posar fotos, més enllà de les de les receptes, no puc estar-me de posar una de les que més m'agraden.
Aquest
pastís feia molt de temps que volia fer-lo i és el que vaig portar a la última
convocatòria de “Las meriendas de Margot”. Aquesta vegada
vam ser convocats a la Cookiteca, on vam tenir una acollida fantàstica
per la Neus. Cadascú
havia de portar un “pongo” casolà i la veritat és que va ser un berenar
fantàstic amb receptes, dolces i salades, delicioses. Sempre és agradable
compartir la tarda amb altres bloggers. La foto de la Margot:
I
no sabeu com de bé es van portar els de la Cookiteca i els seus proveïdors, ja
que al finalitzar ens van fer un regal immillorable: "The Tapas Kit" d’Ingredíssimo, un cassó i un drap de cuina de Bra, un motlle per bombons, una
samarreta i una bossa de SiliKoMart (link) i una pasta de regalèssia de Home Chef. La foto és de Els Fogons de la Bordeta, jo sóc massa impacient i no en vaig fer.
I
per si fos poc, vaig guanyar el concurs de fotografia que es fa a cada berenar...el
premi? Un taller a la Cookiteca!!! Us deixo la foto de l’entrega del premi.
Desde
que la recepta original del Hummingbird Cake, va aparèixer per primera vegada,
al 1978, a la
revista Southern Living , és la recepta més sol·licitada de la
història d’aquesta famosa revista.
L’origen
de la recepta no està molt clar.
Com
la traducció literal és “Pastís Colibrí”, hi ha qui dir que la recepta va aparèixer
a Jamaica –on el colibrí és el ocell nacional-, concretament al Gleaner de
Jamaica, al març de 1969.
Hi
ha qui diu, però, que és originari del Sud d’Estats Units.
Sigui
com sigui, és un pastís suficientment dolç, inclús, pels colibrís. Poder per
això duu aquest nom...
La recepta l’he tret d’un
meravellós blog, molt dolç i elegant, Dulces Bocados; per un motlle de 15 cm (jo
vaig fer el doble, perquè utilitzava un motlle gran, de 30 cm), es necessiten
els següents ingredients:
Pel pastís:
- 55 gr de nous
- 195 gr de farina de rebosteria
- 130 gr de sucre
- 1 culleradeta de bicarbonat
- un pessic de sal
- 1/2 culleradeta de canyella
- 2 ous
- 90 ml d'oli de gira-sol
- 3/4 culleradeta de vainilla en pasta
- 120 gr de pinya natural o en almívar
- 2 plàtans madurs
Pel frosting:
- 200 gr de mantega
- 200 gr de mascarpone
- 200 gr de sucre glas
- 1 culleradeta de vainilla en pasta
Per decorar:
- làmines de pinya natural assecades
En primer lloc, s'ha de prescalfar el forn a 180ºC.
Mentre, s'ha de preparar el
motlle pintant bé amb mantega fosa i després posant paper vegetal a la base,
així en assegurem que no s'enganxa, segur.
Per altra banda, s’ha de
tallar la pinya i tallar-la a trossets ben petits; igualment, s’ha de pelar els
plàtans i aixafar-los bé, amb l’ajuda d’una forquilla.
Com el forn ja el tenim calent, s’ha d’aprofitar la temperatura per torrar una mica les nous; amb uns 8 minuts hi ha suficient. Quan siguin torrades, s’han de deixar refredar i amb l’ajuda d’un drap i d’un corró, picar-les una mica. Per fer això han de ser ben fredes, per evitar, així, que deixin anar un excés d’oli.
Abans de començar a fer la massa, en un bol s’ha de preparar els element secs: la farina, el sucre, el bicarbonat, la sal i la canyella.
I ja podem començar. Per fer
la massa, s’ha de començar batent els ous fins gairebé muntar-los –ja veureu
que es tornen blancs-, i després afegir l’oli, la vainilla, les nous, els plàtans
i la pinya.
A continuació, s’han d’afegir
els ingredients secs i seguir barrejant –amb la pala-, fins que tots els
elements siguin ben integrats.
Llavors, s’ha de posar la
massa dins del motlle i fornejar durant uns 45 minuts –dependrà de la potència
del vostre forn-, fins que al punxar amb un escuradents, aquest surti net –s’ha
de tenir en compte que és un pa de pessic molt humit, així que no s’ha d’esperar
a que sigui massa sec.
Una vegada cuit, s’ha de
treure del forn, esperar deu minuts i llavors desemmotllar per deixar refredar
el pastís al damunt d’una reixeta.
I mentre es deixa refredar el
bescuit, s’ha d’anar preparant el frosting, barrejant tots els ingredients. El
sucre és orientatiu, així que aneu provant i en funció de si el voleu més o
menys dolç, aneu afegint el sucre a poc a por. És un pa de pessic que de per
si, ja és dolça, així que jo no faria el frosting amb massa sucre.
Si feu el pastís sencer, s’ha
de tallar el pa de pessic en tres parts i cobrir cada part amb el frosting,
finalment, cobrir-lo tot. Jo he fet mini pastissets així que només els he obert
per la meitat, he posat una mica de crema al mig, i pel damunt.
Per decorar, jo vaig optar per
posar trossets de làmines de pinya assecades al forn. Es triga a fer, però val la pena. Només s’ha de
fornejar les làmines de pinya al forn, a 100ºC, durant unes dues hores. Si no
teniu temps, podeu posar el trosset de pinya fresc, o decorar amb unes nous.
I per acabar aquest post
dedicat a la meva mare, una preciosa cançó de la Pastora Soler , que
va escriure per la seva.
Madre 5 letras y una flor
Tu mi madre compartimos el dolor y la sangre
Madre paso a paso con tu amor me arropaste
siempre cerca en el timón sin cansarte
Sabes que te quiero y que este amor es tan grande
y es que no hay comparación a una madre madre
porque has luchado y me has sentido como nadie
porque ha seguido aquí a mi lado sin cansarte
y esque contigo nunca es tarde, ni hace frió, ni hay maldades
Madre como tu ninguna madre solamente una
no hay palabras más hermosa y eso
no hay quien lo discuta madre fuerte, madre pura,
madre mía, tu mi madre
Madre nunca existirá una flor que te iguale
y se gestaron la luz más brillante
Sabes que te quiero y que este amor es tan grande
y es que no hay comparación a una madre madre
porque has luchado y me has sentido como nadie
porque ha seguido aquí a mi lado sin cansarte
y es que contigo nunca es tarde, ni hace frió, ni hay maldades
Madre como tu ninguna madre solamente una
no hay palabras más hermosa y eso
no hay quien lo discuta madre fuerte,
madre pura, madre mía, tu mi madre
Tu mi madre
Tu mi madre compartimos el dolor y la sangre
Madre paso a paso con tu amor me arropaste
siempre cerca en el timón sin cansarte
Sabes que te quiero y que este amor es tan grande
y es que no hay comparación a una madre madre
porque has luchado y me has sentido como nadie
porque ha seguido aquí a mi lado sin cansarte
y esque contigo nunca es tarde, ni hace frió, ni hay maldades
Madre como tu ninguna madre solamente una
no hay palabras más hermosa y eso
no hay quien lo discuta madre fuerte, madre pura,
madre mía, tu mi madre
Madre nunca existirá una flor que te iguale
y se gestaron la luz más brillante
Sabes que te quiero y que este amor es tan grande
y es que no hay comparación a una madre madre
porque has luchado y me has sentido como nadie
porque ha seguido aquí a mi lado sin cansarte
y es que contigo nunca es tarde, ni hace frió, ni hay maldades
Madre como tu ninguna madre solamente una
no hay palabras más hermosa y eso
no hay quien lo discuta madre fuerte,
madre pura, madre mía, tu mi madre
Tu mi madre
(Pastora
Soler)
Aquest pastís ha d'estar ben bo, doncs té una pinta magnífica, petons !!
ResponEliminaGràcies Jose! La veritat és que em va sorpendre! És molt bo! Pto
Eliminaohhhhhh felicidades a esa mami que por lo que dices parece que es maravillosa, el poema me ha gustado mucho. Moltes felicitas a la mare!!
ResponEliminael postre para que te voy a decir nada, uffff delicioso guapa.
Gracias Myriam! La verdad es que si lo es! Muchas gracias por tu comentario! Un fuerte abrazo!
EliminaBien...ja tenim la recepta d'un dels postres mès bons del disabte!!! Em va encantar el teu pastís, però es que jo ademès soc amant dels pastissos anglosaxons i de la hummingbird.
ResponEliminaPreciosa entrada dedicada a la mare....
Jajajaja! Gràcies!!! Quin senyor berenar, eh??? Jajajaja! Molts petons guapa, m'alegro que t'agradi!
EliminaMarta, estaba riquísimo, ahora ya lo podremos hacer, me gustó mucho pasar la tarde con vosotros, espero que haya más ocasiones para compartir. Felicidades a tu madre. Bss.
ResponEliminaConchi! Muchas gracias guapa!! A mi también me encanto la merienda! Seguro que repetimos! Un abrazo
EliminaSenzillament genial Marta! Una entrada molt maca, moltíssimes felicitats per ta mare, i un pastís per celebrar-ho que acompanya fantàsticament una gran celebració.
ResponEliminaJa veig que us ho vau passar de conya a Cookiteca, i a més ereu una bona colla! Felicitats pel premi guapa!
Petonets!
Víctor, guapo, moltes gràcies!! La veritat és que al berenar ho vam passar molt bé! Però saps que? Faltaves tu! Un pto
EliminaNena..que al final no el vaig tastar,,,ajajjajajaja!!! però ja veig els comentaris...segur que estava deliciós!!
ResponEliminaAh...i felicitats pel teu premi!!!!!!!!!
Gemma de Food&Cakes by GB
Hola Marta!
ResponEliminaPer molts anys a la teva mare i enhorabona a ella per tenir una filla que la valora i se l'estima tant! Segur que seràs una gran mare, com la teva! ;)
Pintassa també la presentació en gotet!! Sóc molt fan dels gotets!! :P
Un plaer haver-te conegut!! Fins ben aviat!
Una abraçada!
Hola!!!
ResponEliminaDesprés de repassar el teu bloc de dalt a baix (he tingut una feinada des de dissabte!!!), he vist moltes coses que m'han encantat, incloent aquest postre (que jo no coneixia) però que ja se que m'agrada!!! i la versió gotet genial.
Petonets.
No l'he provat de fer mai...però té una pinta excepcional! A veure quan m'animo! PEtons!
ResponElimina