Avui només un poema, unes roses i un
llibre.
El poema:
LES ROSES RECORDADES
Recordes com ens duien
aquelles mans les roses
de sant Jordi, la vella
claror d’abril? Plovia
a poc a poc. Nosaltres,
amb gran tedi, darrera
la finestra, miràvem,
potser malalts, la vida
del carrer. Aleshores
ella venia, sempre
olorosa, benigna,
amb les flors, i tancava
fora, lluny, la sofrença
del pobre drac, i deia
molt suaument els nostres
petits noms, i ens somreia.
aquelles mans les roses
de sant Jordi, la vella
claror d’abril? Plovia
a poc a poc. Nosaltres,
amb gran tedi, darrera
la finestra, miràvem,
potser malalts, la vida
del carrer. Aleshores
ella venia, sempre
olorosa, benigna,
amb les flors, i tancava
fora, lluny, la sofrença
del pobre drac, i deia
molt suaument els nostres
petits noms, i ens somreia.
(Salvador Espriu)
Les roses, de biscuit:
Per a la decoració de la planxa de bescuit,
necessitem:
- 1 de clara d'ou
- 40 gr de farina
- 30 gr de sucre
- 30 gr de mantega
- Colorant en pasta vermell
- Colorant en pasta verd
Per a la planxa de bescuit:
- 4 ous
- 120 g de farina
- 120 g de sucre
- 1 polsim de sal
El primer que s’ha de preparar és la massa de bescuit. Hem de batre la mantega amb consistència de pomada i el sucre i quan sigui ben integrat, hem d’afegir la clara d’ou, els 40 gr de farina i carrejar-ho tot bé, fins que quedi escumós.
Abans de començar a decorar, dividim la
massa en dos bols i afegim una miqueta de colorant a cadascún, vermell i verd.
Introduïm les dues pastes de colors en una
màniga pastissera amb una boca de forat petit, o si no en teniu, en una bossa
de les que es fan servir per congelar aliments a la que heu de fer un petit
forat, i reservem les dues mànigues.
Després s’ha de començar a dibuixar amb
les mànigues, sobre el paper de forn, les roses, utilitzant una plantilla que
es posa sota el paper de forn, o improvisant. Quan acabeu, poseu el paper al
congelador, mentre prepareu la massa del bescuit principal.
La massa del bescuit és facilíssima; en
primer lloc es baten els ous i els sucre fins que blanquegin i siguin ben
escumosos, després s’ha d’afegir la farina i un pessic de sal i seguir batent
fins que augmenti el volum.
Quan tinguem llesta aquesta massa, traiem
el paper de forn que teníem al forn amb les roses, i la bolquem al damunt del
paper de forn que haurem col·locat a la safata de fornejar.
Hem de coure la planxa de bescuit durant
aproximadament 10 minuts, a forn prescalfat, a 170º amb calor a dalt i a baix.
Quan traiem del forn, i encara calent, s’ha
de girar la planxa i, amb molt de compte, anar traient el paper de forn; i,
abans de muntar o el braça de gitano o el pastisset, com és el cas, deixeu
refredar bé.
Jo aquesta vegada he muntat un pastisset
amb buttercream de maduixa que em va sobrar d’uns cupcakes, la recepta dels
quals, penjaré aviat.
I, el llibre :
'Mastering the Art of French Cooking' de Julia Child. Imprescindible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!