dimarts, 23 d’abril de 2013

Les roses per la mare. Bon Sant Jordi!





Avui només un poema, unes roses i un llibre.


El poema:  


LES ROSES RECORDADES

Recordes com ens duien
aquelles mans les roses
de sant Jordi, la vella
claror d’abril? Plovia
a poc a poc. Nosaltres,
amb gran tedi, darrera
la finestra, miràvem,
potser malalts, la vida
del carrer. Aleshores
ella venia, sempre
olorosa, benigna,
amb les flors, i tancava
fora, lluny, la sofrença
del pobre drac, i deia
molt suaument els nostres
petits noms, i ens somreia.

(Salvador Espriu)



Les roses, de biscuit:


Per a la decoració de la planxa de bescuit, necessitem:
  • 1 de clara d'ou 
  • 40 gr de farina
  • 30 gr de sucre
  • 30 gr de mantega 
  • Colorant en pasta vermell 
  • Colorant en pasta verd

Per a la planxa de bescuit:
  • 4 ous 
  • 120 g de farina
  • 120 g de sucre
  • 1 polsim de sal

El primer que s’ha de preparar és la massa de bescuit. Hem de batre la mantega amb consistència de pomada i el sucre i quan sigui ben integrat, hem d’afegir la clara d’ou, els 40 gr de farina i carrejar-ho tot bé, fins que quedi escumós.

Abans de començar a decorar, dividim la massa en dos bols i afegim una miqueta de colorant a cadascún, vermell i verd.

Introduïm les dues pastes de colors en una màniga pastissera amb una boca de forat petit, o si no en teniu, en una bossa de les que es fan servir per congelar aliments a la que heu de fer un petit forat, i reservem les dues mànigues.

Després s’ha de començar a dibuixar amb les mànigues, sobre el paper de forn, les roses, utilitzant una plantilla que es posa sota el paper de forn, o improvisant. Quan acabeu, poseu el paper al congelador, mentre prepareu la massa del bescuit principal.

La massa del bescuit és facilíssima; en primer lloc es baten els ous i els sucre fins que blanquegin i siguin ben escumosos, després s’ha d’afegir la farina i un pessic de sal i seguir batent fins que augmenti el volum.

Quan tinguem llesta aquesta massa, traiem el paper de forn que teníem al forn amb les roses, i la bolquem al damunt del paper de forn que haurem col·locat a la safata de fornejar.

Hem de coure la planxa de bescuit durant aproximadament 10 minuts, a forn prescalfat, a 170º amb calor a dalt i a baix.




Quan traiem del forn, i encara calent, s’ha de girar la planxa i, amb molt de compte, anar traient el paper de forn; i, abans de muntar o el braça de gitano o el pastisset, com és el cas, deixeu refredar bé.

Jo aquesta vegada he muntat un pastisset amb buttercream de maduixa que em va sobrar d’uns cupcakes, la recepta dels quals, penjaré aviat.



I, el llibre
:

'Mastering the Art of French Cooking' de Julia Child. Imprescindible.




  
Que passeu un bon dia de Sant Jordi.


TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!