dijous, 24 d’octubre del 2013

Fast Food. Pollastre, estil KFC.






“Alábate pollo, que mañana te guisan.”

(Dita popular)




A casa meva, mai hem estat grans consumidors de menjar ràpid, però si recordo que alguns dies, quan era bastant petita, i tornàvem d’alguna activitat d’aquelles que esvera a qualsevol nen, tipus el Saló de la Infància, el Cine, la cavalcada de reis…anàvem a per unes hamburgueses, una pizza o pollastre del KFC. Per aquell llavors, no feia massa que el KFC havia arribat, era una novetat, i ningú es plantejava tot el que actualment es plantegen sobre els drets dels animals.



El concepte de fast food, que es refereix al tipus de menjar on l’aliment es prepara i es serveix per a ser consumit ràpidament, no és nou però.

Encara que sembla inventat pels americans, a l’Antiga Roma ja hi havia paradetes pel carrer on es venien pans plans amb olives i a l’Orient Mitjà, llocs itinerants on es venien faláfels. A la India, vendre menjar al carrer és una tradició que ve de lluny, i pots trobar tot tipus d’aliments.

A l’Europa del segle XIX, durant les Guerres Napoleòniques, els mercenaris cosacs del Exèrcit Rus, a França, cridaven als cambrers que els servissin el menjar el més ràpid possible, amb la paraula Bistró -en rus, bystró vol dir ràpid-; a partir de llavors els restaurants francesos s’anomenen així.

Però no és fins l’any 1912, quan a Nova York s’obre la primera tenda que oferia menjar i es venia, rera una finestra de vidre i una escletxa per pagar –automat-. Tot i que aquest sistema no era nou; ja existia a Philadelphia i a Berlín, però és aquesta firma qui va popularitzar aquest tipus de menjar, amb l’eslògan: “menos tranajo para mamá”.

Després, al 1940, va aparèixer un sistema, encara més còmode i ràpid, el drive-through, on no calia ni baixar del cotxe per comprar menjar.

I com es evident, no podia ser sa, però no sé per quin motiu, molta gent té com una espècie d’addicció cap aquest menjar, que de manera incomprensible, és impossible de menjar a poc a poc. No sé que deuen portar, però s’engola.



Una de les cadenes de fase food més conegudes és KFC. El seu origen es remunta al 1939 quan Harland D. Sanders, un Coronel, va començar a preparar un pollastre cruixent a un restaurant de North Corbin (Kentucky), a partir d’una recepta amb onze espècies i aromes diferents, barrejades amb farina.

El Coronel Sanders va patentar al 1940, aquella recepta que havia tingut tant d’èxit i que a dia d’avui, es manté secreta. Diuen que es conserva la fulla original firmada pel propi Coronel Sanders amb la recepta escrita a ma, custodiada dins d’una caixa forta de la seu de KFC, a Louisville. Només dos executius de l’empresa hi tenen accés, i ni tant sols els noms d’aquestes dues persones ha estat revelat.



En fi, que la recepta d’avui, no té res a envejar a la del KFC. De la recepta, per Internet corren moltes versions i la que més em va agradar, va ser la que vaig veure per primera vegada al Canal Cocina, on no posen, però, les mides concretes, així que vaig fer-la a ull. Recentment, i per casualitat, mentre la meva entrada esperava a veure la llum, la MJ va posar també la recepta, així que també podeu mirar com l’ha fet ella –les mides/ingredients són bastant semblants!

Una recepta perfecte per veure el partit del dissabte!!!



Jo vaig fer servir els següents ingredients:

  • 350 gr de llomets de pollastre
  • Oli de gira-sol (per fregir)


Per macerar el pollastre:

  • 75 gr de farina
  • 25 gr de maizena
  • ½ got d’aigua
  • 1 rajolí de llet sencera
  • Pebre negre recent mòlt
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de sucre morè
  • 1 culleradeta de ceba seca picada
  • 1 culleradeta de garam masala (o curry)
  • 1 culleradeta d’anet (eneldo)
  • 1 culleradeta d’estragó
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta d’all picat
  • ½ culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç

  
Per arrebossar el pollastre:

  • 70 gr de farina
  • Pebre negre recent mòlt
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de ceba seca picada
  • 1 culleradeta de garam masala (o curry)
  • 1 culleradeta d’anet (eneldo)
  • 1 culleradeta d’estragó
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta d’all picat
  • ½ culleradeta de pebre vermell picant
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç


Per la salsa:

  • Mayonesa (si és casolana, millor)
  • Pebre negre recent mòlt (al gust, una bona quantitat)
  • 2 culleradetes de sucre morè


  
La recepta és ben fàcil.

En un bol, s’han de barrejar tots els ingredients que s’indiquen pel macerat i remenar bé fins a obtenir una pasta homogènia, fina i sense grumolls.




Després de netejar bé el pollastre i treure tot l'excedent de greix, s'ha de submergir dins la pasta, tapar el bol amb paper film, i deixar que reposi a la nevera un mínim d'una hora. Jo els vaig posar a macerar a les 8 del matí abans d'anar a la feina i els vaig començar a fregir sobre les 14.15h, així que, ben bé, van estar sis hores macerant.




Passada l'estona de repòs que vulgueu donar-los-hi, s'han de fregir.

En un plat fons s'ha de posar la farina i les espècies, juntament amb la sal, i anar enfarinant el pollastre que s'ha d'escórrer una mica de la pasta on estava macerant. No s'ha d'eliminar tota la pasta, sinó que abans de passar per la farina especiada ha d'escórrer una mica i enfarinar.




En una paella amb oli ben calent, s'han d'anar fregint els trossos de pollastre, fins que siguin ben dauradets. Jo, per fregir, faig servir oli de gira-sol per no treure sabor al protagonista, en aquest cas, el pollastre. Com he fet servir llomets, en un moment són cuits, si feu servir cuixes, vigileu que us quedin ben cuites.

Per acompanyar he fet una mica de maionesa casolana, que he amanit amb força pebre negre recent mòlt i una culleradeta de sucre morè.
  



A veure que us sembla aquesta cançó, per acabar el post d’avui…


The Fast Food Song

Can I take your order please?


Let's eat to the beat


(Chorus)

A pizza hut a pizza hut
Kentucky fried chicken and a pizza hut
A pizza hut a pizza hut
Kentucky fried chicken and a pizza hut
McDonalds McDonalds
Kentucky fried chicken and a pizza hut
McDonalds McDonalds
Kentucky fried chicken and a pizza hut

You like it you love it

You know you really want it
The voices I hear
Whenever you're around

I want it I need it

Nothing else can beat it
Hot and spicy
Whenever I'm in town (mm mm)

Enticing exciting

Aroma so inviting
And when it hits
Me, I wanna take you home

Trust me you must see

Just what you're doing to me
Driving me crazy
Hungry to the bone

I think of you and lick my lips

You've got the taste I can't resist
Can't resist - can't resist
Let's eat to the beat

(Repeat Chorus)


Would you like that to go?


Any sauces?


You're so sweet and you're neat

You knock me off my two feet
You're chunky and hunky
I'm coming back for more (Hot Dog)

Your taste all embraces

I gotta sing your praises
Just savour the flavours
Waiting at your door

I think of you and lick my lips

You've got the taste I can't resist
Can't resist -can't resist
Let's eat to the beat

(Repeat Chorus)


Does anyone fancy a shake?

Shake
Ooh ooh ooh ooh ooh
Shake it to the left - Shake it to the right - Let's shake
Ooh ooh ooh ooh ooh

I think of you and lick my lips

You've got the taste I can't resist
Can't resist -can't resist
Let's eat to the beat

(Fast Food Rockers)














4 comentaris:

  1. Sembla molt bo, Marta!! I l'explicació és molt interessant, que sembla que ens haguem inventat la sopa d'all i es veu que no, oi? Que ja fa segles i segles que mengem fast-food. El nou fast-food sembla ser que enganxa pels aditius que porta, que són adictius. no passarà amb el teu super pollastre a l'estil kfc, que sembla un vici saludable i... bé, potser sí, una mica adictiu... de bo!! ha ha ha . Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un vici!!! Boníssim!!! Però millor no abusar-ne igualment!! Jajajaj!!! No es pot parar!!! Ptons

      Elimina
  2. Aquest pollastres, macerat i arrebossat, ha d'estar deliciós!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que si el proves repetiras!!! Molts ptons

      Elimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!