“Recordar es fácil para el que tiene
memoria.
Olvidarse es difícil para quien tiene
corazón.”
(Gabriel García Márquez)
Hi ha dies que són difícils.
Dies que ningú t’explica com
superar millor. Dies que si poguéssim rebobinar, segurament, passaríem de llarg.
Però això no és possible, t’has de quedar, aguantar, i deixar que aquests dies
passin.
Els dies així fan mal i t’omplen de por, i no venen sols.
El segon dia és el pitjor, el dia en que, definitivament dius adéu a aquella persona que ens deixa, abans d'hora.
I no hi ha remei per a dies així. Ni remeis, ni solucions
que els calmin.
Avui és un dia d’aquests.
Dies en que no tens ganes de dir massa res.
I per endolcir una mica el dia, vull compartir una
recepta que tenia pendent de postejar. És una recepta que he fet varies vegades i que sempre
agrada molt. La primera vegada que la vaig fer, el meu amic Arnau va quedar
enamorat d’aquest pastís. Li vaig prometre un dia posar aquesta recepta al blog
i avui, per endolcir un dia amarg, he decidit afegir-la. Arnau, aquí va la meva recepta secreta...
Els ingredients que es necessiten, són:
Per la base:
- 1 paquet de galetes Digestive
- 80 g de mantega
- una cullerada de llet
- 1 cullerada de sucre
Pel cheesecake:
- 2 terrines de mascarpone (500 g)
- 5 ous
- 2 cullerades d'essència de vainilla
- un polsim de sal
- 300 ml de nata líquida
- 200 g de xocolata blanc
- 50 g de sucre
Primer s’ha de fer la base, ja que ha d'estar com a mínim
una hora a la nevera perquè es refredi i s'endureixi.
A mi el que més m'agrada del pastís és la galeta, així
que la vaig fer gruixuda, però les mesures es poden modificar en funció del que
vulguem i del tipus de motllo que utilitzem. El motlle que vaig fer servir és
de 25 cm.
Fer la base es tan senzill com picar les galetes fins
obtenir una farina, barrejar bé amb la mantega que ha de tenir consistència de
pomada, una cullerada de llet i una de sucre fins a obtenir una massa ben dura.
La cullerada de sucre és opcional, la crema del pastís de formatge ja és dolça,
així que si no la poseu, no passa res.
Un cop feta la massa, i amb l'ajuda dels dits, s’ha
d’esparcir bé la massa sobre del motllo, que jo recomano que sigui d'aquells en
que es treuen les parets i queda la base, perquè així no tindrem problemes per desemmotllar,
i a la nevera 1 horeta, com a mínim.
Mentre la base és a la nevera refredant, s’ha d’anar fent
la crema del pastís.
En un bol s’ha de posar el mascarpone, la vainilla, la
sal, la nata líquida i anar afegint els ous un a un; quan tot sigui ben
barrejat, s’ha d’afegir la xocolata blanca, desfeta. Al desfer-la, s’ha d’anar
en compte de que no se'ns cremi, perquè és més fàcil de cremar que les altres,
ja que té més contingut de manteca de cacau.
Per últim, i abans de tirar els 50 g de sucre, us
recomano que ho tasteu, i en funció de si és molt dolç o no decidiu si tireu o
no el sucre. No totes les xocolates són igual de dolces i, la blanca, en
concret, ho és molt, així que és opcional tant el sucre com la quantitat
d'aquest. Jo si vaig tirar els 50 gr.
Quan sigui tot ben barrejat, s’ha de bolcar sobre la base
i posar al forn, que ha d’estar prescalfat a 170ºC, i s’ha de deixar a aquesta
temperatura durant 45-50 minuts, vigilant en tot moment, perquè depenent de la
potència del forn és possible que estigui inclús en 1/2h o, pel contrari,
trigui més d’1 hora.
Quan punxem amb una agulla i surti neta, el pastís estarà
cuit.
És possible que us sembli que s'ha cremat, però és la
primera capa que queda molt fosca, l'enretirem amb compte que surt gairebé
sencera i així queda perfecte. Sinó, també teniu la opció de cobrir amb paper d’alumini
a mitja cocció.
Jo en aquest cas, pel damunt hi vaig posar maduixes
naturals, perquè era l'època i eren ben maques, amb un almívar pel damunt fet
amb 100 g de sucre i un got d'aigua fins a espessir una mica. Així queden les
maduixes brillants i no tant àcides! A més, es tracta d'un pastís dolç al qual
les maduixes donen un toc àcid genial!
Si no és l'època o no en trobeu, qualsevol fruit vermell
va perfecte i sinó una mica de melmelada, encara que pel meu gust així queda un
pel massa dolç, però si sou llaminers endavant!!!
I fins aquí el post d’avui, que vull dedicar a la Mª Ángeles,
estigui on estigui.
La Vall del riu vermell
Trobarem
a faltar el teu somriure;
dius que ens deixes, te'n vas lluny d'aquí,
però el record de la vall, on vas viure,
no l'esborra la pols del camí.
El teu front dur la llum de l'albada,
ja no el solquen dolors ni treballs,
i el vestit amarat de rosada
es vermell com el riu de la vall.
Quan arribis a dalt la carena,
mira el riu i la vall que has deixat
i aquest cor que ara guarda la pena,
tan amarga del teu comiat.
dius que ens deixes, te'n vas lluny d'aquí,
però el record de la vall, on vas viure,
no l'esborra la pols del camí.
El teu front dur la llum de l'albada,
ja no el solquen dolors ni treballs,
i el vestit amarat de rosada
es vermell com el riu de la vall.
Quan arribis a dalt la carena,
mira el riu i la vall que has deixat
i aquest cor que ara guarda la pena,
tan amarga del teu comiat.
(Cançó
popular)
Marta... només podem anar endavant! El pastís fa molt bona pinta i segur que a la M.Ángeles està molt orgullosa de tu en aquest moment: per valenta! :)
ResponEliminaUna abraçada guapa!
Moltes gràcies pel teu comentari, bonica! Un petonàs
EliminaReina...la vida és dura...molt dura..ja ho vem parlar oi? Només ens queda recordar les coses boniques de la persona que ens deixa i fer durar el seu record per sempre.
ResponEliminaCuida't reina! A...i el pastís m'encanta i estic segura que a la M.Ángeles també li agradarà...<3 <3 <3 <3 <3<3 <3
Gràcies bonica! A veure si ens tornem a veure aviat i intentem arreglar el món com l'altre dia! Un petonàs
EliminaUn pastís deliciciós que no podem deixar de fer.
ResponEliminaMuacs
Gràcies! T'agradarà! Un pto
EliminaEp, aquest ha de ser bo de debò! Ja fa temps que em volta pel cap, de xocolata blanca. El teu té molt bona pinta, segur que va volar!
ResponEliminaHola Marina!! Mmm...si, si, si! És un pecat!! la combinació és sublim!! Una abraçada
EliminaA mi també em va bé cuinar per deixar de pensar durant aquells dies, com el que descrius, que no haurien d'haver esdevingut mai!
ResponEliminaÉs la millor teràpia que hi ha, eh? Un pto
EliminaMarta, qué lindo escribes. Si endulzas con las manos, también lo puedes hacer con el corazón. A M. Ángeles le gustaba mucho la repostería, así que no has podido escoger mejor tarta para recordarla...y añorarla, porque ella era maestra también elaborando dulces. Me ha emocionado leerte, tb verte, veros. Confirmar las calidades que te pueblan, que no me sorprenden siendo hija de quién eres. Tu blog es precioso, te felicito porque parecía imposible mejorarlo.
ResponEliminaMuchos besos, guapa.
Muchas, muchas gracias preciosa! Que bonitas palabras! Tu si que escribes bien! Yo también me alegré de verte, aunque fuera un dia tan triste. Espero coincidir algún día contigo en otras circunstancias! Un abrazo muy fuerte!
Elimina