diumenge, 31 de maig de 2015

Tots els lladres al carrer. Falsos spaguetti amb pesto rosso.






"La realidad no necesariamente coincide
con las apariencias."

(Kōbō Abe)




Abans de dir res, m'agradaria dir-li a l'Anaïs que adoro aquesta recepta. Me la quedo.

I de nou diumenge, i per a mi, un diumenge diferent, amb un any més. I de nou, a robar una recepta, en aquest cas a l'Anaïs del blog Mi madre no cocina, de Madrid, informàtica i amb molt sentit de l'humor.

La recepta? Uns falsos spaguetti de carabassó amb un pesto d'allò més especial.

He de dir que només veure la recepta, vaig tirar-m'hi de cap, perquè m'he aficionat molt a fer spaguetti de carabassó amb la mandolina, des que ho vaig descobrir en un dels programes de la Rachel Khoo. Des de llavors no he parat de fer versions, amb bolonyesa, amb curry verd, curry vermell...però encara no n'havia fet amb pesto, ni verd, ni vermell.

Us prometo que són deliciosos i el millor de tot és que són molt sans, ideals pels que feu dieta. A més, la recepta en si no té cap secret i és fàcil i ràpida de fer, ideal per cuinar quan no tens massa temps, com em passa a mi entre setmana.



Per fer-los, es necessiten els següents ingredients:

  • 1 carabassó per persona
  • una ceba tendra
  • pit d'indiot
  • Un grapat de tomàquets italians en oli d'oliva
  • Un grapat de pinyons
  • Alfàbrega fresca
  • Oli d'oliva


Jo he fet servir tomàquest italians en oli d'oliva i no els he hagut d'hidratar, però si els teniu secs, el primer pas és hidratar-los amb una mica d'aigua calenta, durant, aproximadament, uns 10 minuts, com a mínim.

A part, s'han de fer els spaguetti, netejant bé el carabassó i tallant amb la mandolina unes tires llargues i fines. Si no teniu mandolina, es pot anar tallant làmines amb el pelador de patates i amb un ganivet fer els fideus.

S'han de deixar amb paper absorbent perquè deixin anar l'aigua i quedin ben secs.

Per fer el pesto, s'ha de posar en el got del batedor els tomàquets, els pinyons, les fulles d'alfàbrega i l'oli d'oliva (al principi poseu poc oli i segons volgueu la salsa més o menys consistent, n'aneu afegint).

Després s'ha de picar l'indiot (jo n'he posat un que tenia adobat) o bé amb la picadora o amb ganivet si no ho voleu tant picat i reserveu.

La ceba s'ha de picar i sofregir amb una mica d'oli i quan comenci a agafar color reservar i fer l'indiot fins que sigui fet.




Els spaguetti només els hem de passar un parell de minuts per una paella amb una mica d'oli perquè perdin la rigidesa o amb una vaporera, com vaig fer jo, però no s'han de coure.




Barregem la ceba i l'indiot amb el pesto i ja està. A servir. Primer fent una corona amb els spaguetti de carabassó.




I després posant pel damunt una bona quantitat de pesto i una mica d'alfàbrega fresca.






I calentant motors per l'Embassa't, una cançó del nou disc de Joan Miquel Oliver.


Flors de cactus

Jo afinava sa guitarra
Sol cruixent a s'exterior
s'autobús aminorava
Cel ponent posant colors

Benzineres polsegoses
Vas de copes a misions
Dins sa fosca perillosa 
no m'he vist en condicions

Més val que me carregui es personatge
Pensaven es teus ulls, es teus cabells...
Estels anònims que es desintegraven
i jo ho mirava trist i tot solet.

Es veí que me pitava,
un hotel passar en s'hivern.
Jo tocava sa guitarra,
jo escrivia en un quadern.

Benzineres polsegoses,
destenyir els amostradors.
Dins sa fosca lluminosa jo m'he vist en situacions.
Més val que me carregui es personatge
Pensaven es teus ulls i es teus cabells...
Estels anònims s'identificaven,
i jo esperava trist i tot solet.
Benzineres polsegoses,
flors de cactus a visions.
Dins sa fosca sinuosa he avisat alguns amors.
Més val que me carregui es personatge,
pensaven es teus ulls i es teus cabells.
Estels anònims se comunicaven
i jo quedava trist i tot solet.
Més val que me carregui es personatge,
pensaven es teus ulls i es teus cabells.
Estels anònims se descontrolaven
i jo quedava trist i tot solet.

(Joan Miquel Oliver)






TEXTO O DESCRIPCION



15 comentaris:

  1. Me encanta!
    Esto es para quien diga que no tiene tiempo para cocinar, ¿eh?

    Muchas gracias por tu asalto!!
    Un beso,
    Anais

    ResponElimina
  2. Oh que boooo! Jo també en faig d'espagueti de carbassó però sense aquesta salsa que deu estar deliciosa..la tastarem!
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta deliciosa!!! Te han quedado estupendos esos falsos espaguetis!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. Mmmm no me llamó la atención en su momento pero viendo como te ha quedado Mmmm me comia un plato ahora!!!

    ResponElimina
  5. Un plat fantàstic i molt sa, miam !! Petons.

    ResponElimina
  6. Que ricaaa, mira que estuve a punto de elaborar este asalto, te ha quedado genial. Besos

    ResponElimina
  7. Que bons i que sans... mmmm!!!! Haurè de provar-ho... nyam nyam!!!
    Bessets!!! ^_^

    ResponElimina
  8. Hola Marta!
    fijate que me voy a animar a hacer esos spaguettis! que los pintas muy bien!
    Buen asalto!
    Bss
    Marisa

    ResponElimina
  9. Hola Marta,
    Esta receta creo que para animar la dieta esta muy bien. Muy buen asalto.
    Hasta el próximo.
    Besos y abrazos.

    ResponElimina
  10. Aquesta recepta em va semblar deliciosa i va ser una de les primeres que vaig triar perque no he probat mai aquests spaguettis. I desprès de veure'ls aquí, sé que els tinc que probar. T'han quedat perfectes!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Jolin, increíbles!! No sabía el truqui de hacerlos al vapor. ¡Tienen que estar bueníiiismos!

    ResponElimina
  12. Hola!!! Ves cómo es mejor quejarse?? Dices que no te visitamos y aquí estoy, rauda y veloz jeje y me he hecho seguidora, para que no se diga :D. Me encantan los calabacines y ya he hecho alguna vez espaguetis con ellos, pero esta receta no la había visto y la pienso rerrobar!! Besos!!

    ResponElimina
  13. Una receta de lo más sana y me la llevo directa a mi lista de pendientes porque me encanta el calabacín. Gran asalto Un beso :)

    ResponElimina
  14. Estuve a punto de hacer esta receta y es que tiene una pinta super rica.

    ResponElimina
  15. Hola Marta!!
    T'han quedat d'alló mes be, y semblen ràpids de fer, aixi que m'en porto la teva versió, i a més a més sans, qué be!
    Molt bon asalt.
    Un petó.
    Ana

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!