dimecres, 20 de maig de 2015

Sota el sol de la Toscana. Pa de tomàquets, alfàbrega i parmesà.







"Tienes que vivir esféricamente,
en muchas direcciones;
nunca pierdas tu entusiasmo infantil,
y todo saldrá como deseas."

(Bajo el sol de la Toscana)




Hi ha dies que m'agradaria agafar un tren, un avió, el cotxe...i marxar a sopar fora. Perdre'm en un poblet desconegut i demanar el plat més típic de la regió. I maridar-lo amb un bon vi. Però clar, això només és possible durant les vacances (o no).

Per això, m'agrada fer receptes que en un sol mos em transportin a un d'aquells racons en els que hi ha dies m'agradaria perdre'm.

I l'altre dia, m'hagués agradat estar sota el sol de la Toscana, copa de vi en mà.

I d'aquí, aquest pa. Aromàtic, saborós, una delícia. Com un raig de sol.

Els ingredients: tomàquets italians assecats al sol, alfàbrega i parmesà. Pot ser més italià?

La recepta: del mestre Daniel Jordà (amb una petita aportació meva, el parmesà). Pot ser millor?

Viatgeu amb mi?

Aquest pa és ideal per un brunch a la italiana amb plats que evoquin la seva gastronomia.



Per fer aquest pa es necessiten els següents ingredients:

  • 500 gr de farina de força
  • 10 gr de sal
  • 250 gr d'aigua
  • 25 gr d'oli d'alfàbrega
  • 10 gr de llevat fresc
  • 200 gr de tomàquets secs italians
  • 4 gr d'alfàbrega seca
  • 60 gr de parmesà ratllat


La recepta és molt senzilla. En primer lloc s'han de pastar tots els ingredients, menys l'alfàbrega, els tomàquets secs i el parmesà ratllat, fins a obtenir una massa llisa i brillant.




Llavors, s'ha d'afegir els tomàquets, el parmesà i l'alfàbrega i seguir pastant fins que siguin ben integrats.




La primera fermentació, en bloc, ha de ser d'una hora; en un bol i ben tapada amb un drap humit.

Passada la primera fermentació, s'ha de bolejar al damunt d'una taula ben enfarinada (s'ha de fer peces d'uns 200 gr) i deixar que fermenti de nou fins que gairebé dobli el seu volum.




Abans de posar al forn s'ha de fer els talls per la grenya, jo he fet quadrets.




I cap al forn. Els primers 5 minuts a 220ºC i la resta a 200ºC, durant, al menys, 25 minuts, depenent de la mida que finalment els hagueu donat.

Quan estigui, es important que el deixeu reposar al damunt d'una reixeta.




Obriu-lo i deixeu-vos embriagar per tots els aromes d'aquest meravellós pa.





Una sola mossegada i us transportarà als aromes d'un dia d'estiu a la Toscana. Jo no puc evitar somriure cada vegada que faig un mos. Igual que quan sento aquesta cançó...


Wake me up

Feeling my way through the darkeness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where to start

They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well, life will pass me by if I don't open up my eyes
Well, that's fine by me

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost


So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

I tried carrying the weight of the world
But I only have two hands
I hope I get the chance to travel the world
But I don't have any plans
I wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes 
Life's a game made for everyone
And love is a prize

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost

(Avicii)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!