"Allò evident mai es veu
fins que algú ho expressa amb senzillesa."
(Kahlil Gibran)
Com vaig prometre, segueixo amb les receptes bones, fàcils, saníssimes i aptes per dieta -sempre i quan no la guarniu molt-. La segona entrega és una deliciosa crema que pot ser completament light o una mica més contundent si hi afegiu una mica de pa cruixent, torradet a la paella amb una mica d'oli d'oliva (i si el pa és fet a casa, ni us explico, com de bona queda aquesta recepta).
El que em porta a...
[Falca publicitària:
Quantes vegades has pensat fer pa a casa, però la falta de temps t'ha tirat enrere? Saps que només amb les mans, aigua, farina i llevat, i dedicant només uns deu minuts de pastat, pots fer molts tipus de pa? Amb aquest primer curs de fer pa a casa, el més bàsic, entraràs en el món del pa, un món que crea addicció i que farà que et quedis bocabadat davant del forn, mentre el pa creix i aquella massa feta amb tant pocs ingredients es converteix en una cosa meravellosa.
Aigua, farina i llevat per fer una fantàstica Fougasse de chili i orenga, unes barretes tipus baguettes ideals per esmorzar, un deliciós pa de motlle i un sorprenent pa de quinoa, recepta d'aprofitament. T'animes?
Preu: 30 euros. Apunta't a martabaldrica@gmail.com ]
I acabada la falca, segueixo amb la recepta. La idea la vaig treure del blog Con un par de guindillas, mentre buscava una recepta per robar-li pel repte dels AsaltaBlogs. Finalment vaig endur-me la Mostassa, però no em vaig poder resistir a endur-me també aquest original salmorejo, que, ara que ve la calor, és ideal.
A part, i tornant a la idea de que sigui una dieta light, a diferència del clàssic salmorejo, és així de cremós gràcies a l'ou dur -proteïna apte en una dieta- i no al pa.
Per fer aquesta recepta per a dues persones, es necessiten els següents ingredients:
- 1 manat gran d'espàrrecs de marge
- vinagre de vi Cabernet Sauvignon
- 100 ml d'oli d'oliva verge
- 1 ou dur
- 1 all
- sal i pebre
- pa
Per fer la recepta, en primer lloc, s'ha de netejar els espàrrecs, traient la part més fibrosa i reservant les puntes. S'han de posar amb aigua bullent i escaldar-los uns minuts fins que perdin la seva duresa. I deixem que es refredin.
A part, s'ha de coure un ou dur, sense que el rovell qualli del tot, sinó que quedi cremós. Jo el vaig deixar uns 8 minuts. I el deixem refredar.
Llavors, s'ha de posar a la batedora els espàrrecs, l'ou dur, l'oli d'oliva verge i la sal, el pebre i el vinagre, al gust i triturar fins que quedi una crema fina. Podeu passar-la pel colador o no, a mi no em va caldre. I si us queda molt espès i voleu aclarir-la una mica, podeu afegir una mica de l'aigua de cocció dels espàrrecs.
En una paella, s'ha de torrar uns daus de pa amb una mica d'oli i després, les puntes d'espàrrecs que havíem reservat.
Per servir, només una mica de pa i espàrrecs pel damunt i a gaudir!
És una crema saludable, vistosa i que segons com serviu pot ser un aperitiu perfecte.
I avui, per arrodonir la recepta, Joan Colomo.
Ens mira la gent
No sé per què ens mira la gent
si no volem mal a ningú
Potser hem fet quelcom malament
Potser això no és massa comú
Farem com si no passés res,
no hi ha necessitat de fer sang
Si alguna cosa he après
és que tots estem bruts en fang
No sé per què ens mira la gent
si estan igual de penjats
Perquè semblen tan insolents?
Potser és que estan enfadats
Que se'n vagin a prendre pel sac
però que no s'ho preguin malament
Aquesta cançó no és un atac
només són quatre acords tocats malament
(Joan Colomo)
Ja veig tot el que m'he perdut per no haver assaltat al Capitán Rábano aquest mes... delicatessen com aquest senyor salmorejo que ens presentes.
ResponEliminaUna meravella i una delícia de plat, fa però que molt bona pinta!
Petonets guapa!