"Una cosa es copiar
y otra
aprender de las cosas buenas
que hacen los demás."
(J.M. Arzak)
Si alguna cosa m'agrada de que arribi la calor és donar la benvinguda a les sopes fredes, a amanides originals, gaspatxos, salmorejos...no en descarto cap. Així que quan vaig veure aquest gaspatxo, recepta del gran Arzak, ni ho vaig dubtar.
A més vaig tenir la sort de comprar una de les millors síndries que he comprat en els últims temps, i això que pensava que encara era d'hora per trobar-ne una així.
És un gaspatxo diferent, com totes les receptes del mestre; els tomàquets i els alls es couen durant una bona estona (una hora i tres quarts) al forn, amb alfàbrega, i això dóna uns aromes espectaculars, sobretot si teniu la sort de fer-vos amb uns bons tomàquets -cosa no del tot fàcil-.
Res, que avui vaig per feina i només us recomano que el tasteu. I si podeu fer-lo d'un dia per l'altre, val la pena, ja que els aromes creixen. Ben fresc és espectacular.
La recepta original afegeix a l'hora de servir-lo una mica de pa fregat amb all, fregit i espolsat amb una mica de julivert o ciboulet, però com estic amb les receptes sanes jo l'he canviat per unes boletes de síndria, així que ja sabeu.
Per fer aquesta recepta, es necessiten els següents ingredients:
Pel gaspatxo de síndria:
- 3 tomàquets
- 350 gr de síndria
- 1/2 all
- 5 cullerades d'oli d'oliva verge
- 2 culleradetes de sucre
- 1/2 carabassó
- 1/2 cogombre
- unes fulles d'alfàbrega
- 1 cullerada de mostassa
- 2 cullerades de vinagre de xerès
- aigua freda
- sal
Pels gambons macerats i fregits:
- 12 gambes o gambons
- 1 cullerada de iogurt natural
- 1 cullerada d'oli de sèsam
- 1 culleradeta de chutney de mango (opcional)
- sal maldon
- oli
En primer lloc, s'ha de preparar els tomàquets, ja que anirà una bona estona al forn.
S'ha de tallar a quarts els tomàquets i afegir l'alla a trossets i l'alfàbrega picada, una cullerada d'oli i deixar a forn prescalfat, a 100ºC, durant una hora i tres quarts, aproximadament.
Passat aquest temps, s'han de pelar els tomàquets i col·locar tot en un bol, amb el carabassó i el cogrombre, pelats, el vinagre, la mostassa, la resta de l'oli i el sucre i cobrint amb aigua freda.
A part, s'ha de treure les llavors de la síndria i afegir a la preparació anterior. Guardeu unes boletes per servir.
Ha de reposar a la nevera durant deu minuts.
Passat el repòs, s'ha de triturar i colar i, afegir aigua freda segons el volgueu més o menys líquid; igualment, s'ha de rectificar de sal.
Les gambes o gambons, s'han de pelar deixant únicament la punta de la cua i deixar macerar, durant un mínim d'una hora, amb l'oli de sèsam, el iogurt i el chutney, que han d'estar ben barrejats.
I ja es pot servir de la manera que més us agradi, o en bols, o de manera individual amb gotets d'aperitiu.
Si els poseu amb gotets, és més fàcil que s'aguanti la gamba!
Si els poseu amb gotets, és més fàcil que s'aguanti la gamba!
I una versió impressionant, per rematar una recepta per treure's el barret...
Flesh failures (Let the sunshine in)
We starve-look
At one another
Short of breath
Walking proudly in our winter coats
Wearing smells from laboratories
Facing a dying nation
Of moving paper fantasy
Listening for the new told lies
With supreme visions of lonely tunes
Somewhere
Inside something there is a rush of
Greatness
Who knows what stands in front of
Our lives
I fashion my future on films in space
Silence
Tells me secretly
Everything
Everything
Manchester England England
Manchester England England
Eyes look your last
Across the Atlantic Sea
Arms take your last
embrance
And I'm a genius genius
And lips oh you the
doors of breath
I belive in God
Seal with a righteous kiss
And I belive that God belives in Claude
Seal with a righteous kiss
That's me, that's me, that's me
The rest is silence
The rest is silence
The rest is silence
[singing]
Our space songs on a spider web sitar
Life is around you and in you
Answer for Timothy Leary, dearie
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sunshine in
Let the sunshine
Let the sunshine in
The sun shine in...
(Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!