diumenge, 14 de desembre del 2014

Bloody Mary de cirerols. Un aperitiu sorprenent i original.





"La cuina és per divertir-se,
és un fet cultural,
la cuina és cultura,
i també un espai lúdic,
on jugar, interpretar."

(Joan Roca)



No és la primera recepta que penjo al blog, d'una versió del còctel Bloody Mary. Els que em visiteu sovint, recordareu que no fa gaire en vaig penjar uns linguine, recepta de'n Gordon Ramsay, que versionaven aquest deliciós còctel.

Ja fa dies que rumio el menú de nit bona, que celebrarem a casa, així que aquest cap de setmana he començat a fer proves. I aquesta ha estat la primera, aprofitant que el Pol i la Montse, l'Elena i el Nacho, venien a sopar a casa. La veritat és que va tenir molt d'èxit, així que confirmo que serà un dels aperitius.

És fresc, fàcil, pots tenir preparat amb antel·lació i a sobre econòmica, així que no es pot demanar més.

La recepta és d'un dels meus llibres de cuina preferits, "Cuina amb Joan Roca", així que el resultat estava garantit.



La veritat és que no pensava penjar cap recepta fins dimecres, però és tant fàcil i divertida, que no m'he pogut estar. I si a sobre sumem que ara que fa fred, a casa, s'està de perles, amb manteta i sofà, una estona de blog, ve realment de gust.

Així que aquí teniu la recepta. Una idea fantàstica per donar la benvinguda als nostres convidats amb un aperitiu ben bufó que esclatarà a la boca alliberant tots els sabors d'un dels còctels més clàssics.



Per aquesta recepta, per unes quatre persones, es necessiten els següents ingredients:


  • 20 tomàquets cirerols
  • 50 ml de vodka
  • 50 gr de T+T (barreja a parts iguals d'aigua i sucre)
  • sal d'api
  • Tabasco
  • Fulles tendres d'api
  • sal i pebre

Primer de tot, s'ha de preparar els 50 gr de T+T, perquè necessitarem que aquesta barreja sigui freda, abans d'utilitzar-la. Per fer-ho, s'ha de dur a ebullició 25 gr d'aigua i 25 gr de sucre i deixar que bulli durant 5 minuts. Després reservar fins que aquest almívar sigui fred del tot.




A part, s'ha de barrejar tots els elements aromàtics (el vodka, la sal, el pebre, el Tabasco, la sal d'api i el T+T fred -aneu tastant i feu la barreja al vostre gust de picant) i deixar reposar uns 20 minuts perquè tots els aromes s'assentin.




Mentre reposa aquesta barreja, s'han de pelar els tomàquets cirerols i per això, se'ls ha de fer una creu, amb l'ajuda d'un ganivet, a la base dels tomàquets i escaldar en aigua bullent durant uns 5 segons. Llavors, s'han de treure ràpidament del foc i refredar en un recipient amb aigua i gel per aturar-ne la cocció. I colar. Llavors, és molt fàcil pelar-los.




Una vegada tots els tomàquets pelats, s'han d'introduir en un recipient preparat per fer el buit i abocar la barreja d'aromàtics.




S'ha de fer el buit tres vegades, obrint el recipient entre vegada i vegada.




Si els serviu en el mateix moment, s'ha de colar, amanir els tomàquets amb sal, sal d'api i pebre i decorar amb unes fulles tendres d'api.




Sinó, el podeu guardar en un recipient ja colat o bé amb el marinat per donar encara un gust més intens i a l'últim moment amanir com ja he explicat.



Bon profit i a gaudir d'aquest "còctel"; la proposta d'avui, una cançó old school.


Going up the country

I'm going up the country,
babe don't you wanna go

I'm going up the country,
babe don't you wanna go

I'm going to some place where I've never been before
I'm going where the water tastes like wine
Well I'm going where the water tastes like wine
We can jump in the water, stay drunk all the time

I'm gonna leave this city, 
got to get away

I'm gonna leave this city, 
got to get away

All this fussing and fighting, man, you know I sure can't stay
Now baby, pack your leaving trunk, you know we've got to leave today
Just exactly where we're going I cannot say, 
but we might even leave the USA

'Cause there's a brand new game that I want to play
No use of you running, 
or screaming and crying
'Cause you've got a home as long as I've got mine

(Kitty, Daisy & Lewis)






TEXTO O DESCRIPCION



3 comentaris:

  1. Una recepta per triomfar! Un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. Que xulos!!!! Si els fem al buit amb bossa m'explotaran??
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! La veritat és que al llibre hi ha receptes fetes amb l'envasadora al buit, i aquesta la fa amb aqest recipient. No ho sé, però crec que si...jo també tinc envasadora i m'ha fet por usar-la...són molt tous i el buit d'aquest recipient és més suau, l'altre potser té massa força i, o reventen o es deformen! Si ho proves, fes-m'ho saber! Gràcies guapa!

      Elimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!