"Tengo los ojos puestos
en un muchacho,
delgado de cintura,
moreno y alto.
A la flor,
a la pitiflor,
a la verde oliva,
a los rayos del sol,
se peina la niña."
(Federico García Lorca)
Realment no crec que hi hagi una època determinada per menjar cremes de verdures, ja que a mi, personalment, m'agraden tant fredes com calentes, però el cert és que ara, que sembla que hagi arribat l'hivern de cop, una de ben calenta, no senta gens malament.
I és que una recepta lleugera pot ser molt i molt reconfortant, només l'has de vestir una mica. Com en aquest cas, on el suc dels gambons li ha donat un caire de festa, insuperable.
A més a més, diuen que el menjar calent, et fa sentir i, se't posa, millor que els aliments freds.
Coneixeu el metge esportiu Antonio Escribano? No és que jo sigui molt coneixedora del món de l'esport, però aquest el conec per les famoses "papilles" que feia pels jugadors del Sevilla FC i per la Sel·lecció Espanyola de Bàsquet.
Doncs bé, diu aquest metge, i cito paraules literals, que: "El frío entorpece el movimiento mecánico que el estómago realiza para terminar de triturar la comida".
I és que diu que l'escalfor dels aliments, facilita, sens dubte, la digestió.
L'estómac, que està a 37ºC, aproximadament, ha de prescalfar primer l'aliment per igualar-lo a la seva temperatura pròpia i, després, acabar de triturar-la. és el que es coneix com a digestió mecànica.
Tot això, enlenteix i retarda la segona fase, coneguda com a digestió química.
Per això, també es recomana prendre una infusió o beguda calenta de postres.
I suposo que per aquest motiu, i com el cos envia tota l'escalfor a l'estómac, coneixem dites tan nostrades com:
En fi, que anem amb una recepta que us deixarà l'estómac relaxat i content.
I és que una recepta lleugera pot ser molt i molt reconfortant, només l'has de vestir una mica. Com en aquest cas, on el suc dels gambons li ha donat un caire de festa, insuperable.
A més a més, diuen que el menjar calent, et fa sentir i, se't posa, millor que els aliments freds.
Coneixeu el metge esportiu Antonio Escribano? No és que jo sigui molt coneixedora del món de l'esport, però aquest el conec per les famoses "papilles" que feia pels jugadors del Sevilla FC i per la Sel·lecció Espanyola de Bàsquet.
Doncs bé, diu aquest metge, i cito paraules literals, que: "El frío entorpece el movimiento mecánico que el estómago realiza para terminar de triturar la comida".
I és que diu que l'escalfor dels aliments, facilita, sens dubte, la digestió.
L'estómac, que està a 37ºC, aproximadament, ha de prescalfar primer l'aliment per igualar-lo a la seva temperatura pròpia i, després, acabar de triturar-la. és el que es coneix com a digestió mecànica.
Tot això, enlenteix i retarda la segona fase, coneguda com a digestió química.
Per això, també es recomana prendre una infusió o beguda calenta de postres.
I suposo que per aquest motiu, i com el cos envia tota l'escalfor a l'estómac, coneixem dites tan nostrades com:
"Tot bon català, té fred després de dinar (o sopar)".
En fi, que anem amb una recepta que us deixarà l'estómac relaxat i content.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 1 manat d'espàrrecs
- 1 porro
- 10 gambons
- sal i pebre
- llet desnatada
- oli d'oliva
- oli de ceps (Aromàtiks)
Com mentre hem preparat la llet aromatitzada, els espàrrecs i el porro de ben segur que són cuits, el següent és triturar-los, tenint en compte de treure l'excés d'aigua, perquè ja afegirem la llet.
Una vegada ben triturada la crema, s'ha de rectificar de sal i pebre i barrejar, encara amb el batedor, amb la llet aromatitzada.
Aquest va ser un d'aquells plats que improvises i que et passaries el dia menjant.
I per acabar una cançó tant delicada com la crema que us proposo avui.
Suzanne
Night falls and I am gathered once again
Going deep into the ricochet of yesteryear
Dwelling on the one place that I know to be long gone
Come see the corners of the property
I was walking along the old rock, ooh
Looking through the gaps in the vine, tangled fins
When I saw her standing there
Suddenly young with dark brown hair
Suzanne, why do we dream of it?
Suzanne, oh dear Suzanne
Suzanne, why are we taken back?
Suzanne, oh dear Suzanne
La, di, da, early love
Come see the corners of the property
Some nights later I am gathering once again
This reverie is reocurring
On the ceiling, hand painted flowers
And in my heart, galloping horses
There was a day, forever lingers
Like the scent of antique roses
I can't go back and say I want to
Beut mental spirit keeps me hauted
Suzanne, why do we dream of it?
Suzanne, oh dear Suzanne
Suzanne, why are we taken back?
Suzanne, oh dear Suzanne
La, di, da, early love
Come see the corners of the property
La, di, da, early love
Walk the corners of the property
Some things cannot be understood
Never quite taken in, you cannot leave them
So do you want her, up in the high lakes
Desert stand
Beneath the pine trees
A flock geese lost to an airplane
A memory of what is yet to be
This is music, this is madness
Clear the room
Suzanne, why do we dream of it?
Suzanne, oh dear Suzanne
Suzanne, why are we taken back?
Suzanne, oh dear Suzanne
La, di, da, early love
Come see the corners of the property
Some nights later I am gathering once again
This reverie is reocurring
On the ceiling, hand painted flowers
And in my heart, galloping horses
There was a day, forever lingers
Like the scent of antique roses
I can't go back and say I want to
Beut mental spirit keeps me hauted
Suzanne, why do we dream of it?
Suzanne, oh dear Suzanne
Suzanne, why are we taken back?
Suzanne, oh dear Suzanne
La, di, da, early love
Come see the corners of the property
La, di, da, early love
Walk the corners of the property
Some things cannot be understood
Never quite taken in, you cannot leave them
So do you want her, up in the high lakes
Desert stand
Beneath the pine trees
A flock geese lost to an airplane
A memory of what is yet to be
This is music, this is madness
Clear the room
This is music, oh, this is madness
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
(Alela Diane)
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
Clear the room
(Alela Diane)
Aunque no soy muy de cremas ya me creo que te pasarías el día comiéndola, vaya pintorra. Petons.
ResponEliminaUna combinació adorable, m'agrada tot
ResponElimina