dissabte, 15 de novembre de 2014

Oh-my-God! Roasted sweet potato and coconut soup.






"El que recibe a sus amigos y 
no presta ningún cuidado personal 
a la comida que ha sido preparada, 
no merece tener amigos."

(Jean Anthelme Brillat-Savarin)




Hi ha persones que tenen coses en comú amb mi, moltes, però hi ha vegades que allò que es té en comú, t'uneix tant, que sembla que aquestes persones sempre hagin format part de la teva vida. 

Per si no us n'heu adonat, el que més m'agrada és la cuina i gràcies a ella, i al blog, he conegut gent fantàstica, que estima cuinar, igual que ho faig jo. I creieu-me, que quan ens ajuntem és un espectacle gastronòmic. Aquests som nosaltres:





L'última trobada va ser el passat 1 de novembre, per celebrar la castanyada.

La consigna: cadascú havia de portar un plat de tardor i un vi per maridar-lo.

El resultat: un sopar espectacular, de llagrimeta.

Us deixo una foto perquè veieu el menú:





El primer plat, de la Laura (Coure Coulants), va ser una meravellosa amanida de quinoa negra, poma, castanyes, tomàquets cherry, magrana i bolets confitats, vestida amb una deliciosa vinagreta de castanyes, que anava regada amb un vi molt adequat, l'Aloers del Celler Credo.

Jo, vaig portar el següent a la llista, una crema de batata rostida amb llet de coco i harissa -que ara us explicaré d'on vaig treure-, i maridada amb un deliciós vi, el Louro, un godello de Rafael Palacios.

Després va venir l'exquisit plat de la Sandra (Els Fogons de la Bordeta), la canelle de patata i ceps amb cansalada ibèrica, que anava al damunt d'una deliciosa salseta de vermut. I el vi? Un original vi rosat de garnatxa negra que em va agradar molt, el Bine.

Per continuar, el plat de la Nuni (Cuinetes), una sublim Parmigiana di melanzane amb un vi que va portar del seu viatge a França, "Les Terrasses du Clos Caffin".

I per acabar els plats salats, els deliciosos canelons de la Bet, de carabassa i bolets, boníssims, maridats amb un vi sorprenent i cremós que em va agradar molt, un Clos dels Fòssils 2007.

I la traca final, els inigualables panellets del Xavi -de llimona, de maduixa, d'speculoos, de xocolata i taronja, de rom i cafè, de pinyons i de crocant d'ametlla- (l'altre meitat de Els Fogons de la Bordeta) que anaven acompanyats del deliciós Vi del Vent, sens dubte un gran descobriment.



La recepta que jo vaig escollir la vaig treure d'un programa que vaig veure al Canal Cocina, Cocinando con Sarah Graham; només veure la recepta, me'n vaig enamorar. I no m'ha defraudat, me la guardo.



Per fer aquesta crema, es necessiten els següents ingredients:


  • 1 kg de batates (moniatos)
  • oli d'oliva verge
  • 2 cebes violetes
  • una culleradeta de gingebre fresc ratllat
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • pasta d'harissa (La recepta original diu 2 cullerades. Jo en vaig posar una i era massa picant -per mi no, però per la majoria. Al vostre gust, jo posaria 1/2)
  • 400 ml de llet de coco (+una mica per servir)
  • 750 ml de caldo de verdures
  • sal i pebre
  • coriandre
  • ametlles crues o torrades


En primer lloc, s'ha de prescalfar el forn a 200ºC.

Mentre, s'ha de pelar la batata i tallar a daus, més o menys, de la mateixa mida.




Una vegada tallades, s'ha de posar a la safata amb la que les courem al forn, amanir bé amb oli d'oliva, sal i pebre i coure al forn fins que siguin daurades i ben cuites, aproximadament uns 30 minuts, tot i que depèn de cada forn. Per comprovar si ho són, amb una forquilla, s'ha d'intentar xafar la batata.




Per anar avançant feina, i mentre es couen les batates, s'ha de sofregir la ceba picada i el gingebre ratllat, fins que la ceba sigui ben tova i transparent.




Llavors, s'ha d'afegir la pasta d'Harissa. Si no l'heu tastat mai, us recomano que la tasteu abans d'afegir-la i valoreu el grau de picant que voleu. A mi m'encanta i amb una estava al meu punt, però per a la majoria, segurament, estarà massa picant.




S'ha de deixar coure uns minuts a foc lent perquè l'harissa deixi anar tots els seus aromes i afegir la llet de coco, les batates cuites i el caldo de verdures.

S'ha de coure a foc lent durant cinc o deu minuts, el suficient perquè tots els sabors s'uneixin.




Passat aquest temps, s'ha de deixar refredar, i una vegada fred, triturar fins aconseguir la consistència que vulgueu.

Per servir s'ha de rectificar de sal i pebre, afegir el suc de llimona i escalfar de nou -a temperatura ambient o freda, també està molt bona, però. 

I per rematar, una mica de coriandre fresc, un bon grapadet d'ametlla que hem tallat a bastonets (jo prefereixo crua) i unes rodanxes de chili per donar color.




I en ple novembre, aquesta cançó...


'Gone till november

I dedicate this record, "The Carnival" to all you brothers takin' long
Trips down south, Virginia, Baltimore, all around the world, and your
Girl gets this message that you ain't comin' back. She's sittin' back
In the room, the lights are off, she's cryin', and then my voice comes in
POW!, in the middle of the night, and this is what I told her for you

Every time I make a run, girl, you turn around and cry
I ask myself why, oh why
See, you must understand, I can't work a 9 to 5
So I'll be gone 'til November
Said I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
January, February, March, April, May
I see you cryin', but girl, I can't stay
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
And give a kiss to my mother

When I come back, there'll be no need to clock
I'll have enough money to buy out blocks
Tell my brothe, 'Go to school in September'
So he won't mess up un summer school in the summer
Tell my cousin, Jerry, wear his condom
If you don't wear condom, you'll see a red lump
Woh oh oh oh
You sucker MC's, you got no flow
I heard your style, you're s-o s-o


Every time I make a run, girl, you turn around and cry
I ask myself why, oh why
See, you must understand, I can't work a 9 to 5
So I'll be gone 'til November
Said I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
January, February, March, April, May
I see you cryin', but girl, I can't stay
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
And give a kiss to my mother

I had to flip nuttin' and turn it into somethin'
Hip-hop turns to the future rock when I smash a punk (BING!)
Commit treason, then I'll have a reason to hunt you down
It's only right, it's rappin' season
Yeah, you with the loud voice, posin' like you're top choice
Your voice, I'll make a hearse out of your Rolls Royce
Besides, I got my girl to remember
And I'll commit it that I'll be back in November


Every time I make a run, girl, you turn around and cry
I ask myself why, oh why
See, you must understand, I can't work a 9 to 5
So I'll be gone 'til November
Said I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
Yo, tell my girl, yo, I'll be gone 'til November
January, February, March, April, May
I see you cryin', but girl, I can't stay
I'll be gone 'til November, I'll be gone 'til November
And give a kiss to my mother

(Wyclef Jean)






TEXTO O DESCRIPCION



3 comentaris:

  1. No dubto que esta boníssima perquè faig una molt semblant i es una sorpresa a cada cullera. Petons.

    ResponElimina
  2. Quin sopar! Memorable! La cremeta boníssima, però per la pròxima ens la fas pels paladars poc avessats al picant :P El 13 més i millor!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Què bé que us ho passeu família! I si us vau beure tots els vins que vau aportar, no vull saber com va acabar l'àpat, jajaja!!

    Per cert, la crema, per mi amb doble de picant, jeje!

    Petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!