“No puedo responder
otra cosa que
gracias y gracias.”
(William Shakespeare)
Sembla
mentida com passa el temps, i és que un dia com avui, fa un any, em decidia a
obrir aquest blog de cuina, sense saber molt bé com donar-li la forma que volia
ni fins a on arribaria. I ara, ja fa un any.
Durant
aquest any, he publicat 191 receptes, amb aquesta 192, i la veritat és que n’estic
molt contenta. Sobretot perquè gràcies al blog he conegut gent fantàstica amb
qui comparteixo l’amor per la cuina i moltes coses més , i amb qui m’encanta
reunir-me tot sopant, als Berenars de la Margot, en tallers i a on sigui; la Sandra i el Xavi, la Gemma, la Margot, el Víctor, l'Olga i la MJ.
A més,
vull agrair a tota la gent que durant aquest any ha seguit el meu blog, i per
tots aquells que m’han anat deixant fantàstics comentaris que m’han fet
somriure i que m’han fet molta, molta il·lusió. Gràcies de tot cor, perquè
precisament això, m’anima a seguir.
I
aquesta setmana, no només ha estat l’aniversari del meu blog. Ahir el meu germà
va fer trenta anys; mare meva com passa de ràpid el temps.
Fa
dos dies érem dos nens petits, despreocupats i ara...que he de dir...
El
meu regal pretenia que per uns moments tornéssim a ser aquells nens, per això
vaig fer un puzzle de 30 peces amb una imatge de la nostra infància i que
millor per amagar les peces –dins de sobrets de colors- que galetes de colors
pel damunt. Puzzle, galetes, joc, 30 sobres per obrir...coses de nens.
El
premi de fer el puzzle, un missatge secret al darrera, d’una germana que,
encara que no li digui, l’estima molt.
La
idea de les galetes per amagar els sobres de les peces la vaig tenir diumenge
mirant el programa “Cupcakes Maniacs”, vaig pensar que era just el que buscava.
I
aquí teniu la recepta.
Per fer unes 25
galetes –depèn de la mida, és clar-, es necessiten els següents ingredients:
- 225 gr de mantega
- 350 gr de sucre morè
- 1 ½ culleradeta de bicarbonatç
- ½ culleradeta de sal
- 400 gr de farina
- 1 cullerada de pasta de vainilla
- 2 ous
- 200 gr de Lacasitos petits
Les galetes són molt i
molt fàcils de fer.
En primer lloc
s’ha de batre a velocitat mitja el sucre morè i la mantega, durant deu o quinze
minuts, fins que blanquegi, dobli el volum i es converteixi en una massa
esponjosa i airejada.
Llavors, s’han
d’afegir els ous, un a un i seguir batent fins que la massa sigui ben homogènia. Després, s’ha d’afegir
la pasta de vainilla i la farina –abans s’ha d’afegir el bicarbonat i la sal i
tamisar-.
Quan sigui
gairebé tot barrejat, s’ha d’afegir la pasta de vainilla i després, quan
aquesta sigui ben integrada, els Lacasitos, tenint en compte que s’ha de
reservar una part de les xocolatines, no la meitat, però casi –a ull-, per
decorar les galetes abans de posar-les al forn.
I ja podem
posar-les a la safata del forn que s’ha de preparar amb paper vegetal.
Jo per què
totes fossin iguals, he agafat una cullera medidora i he anat agafant porcions
de massa, que he bolejat i posat al damunt del paper vegetal. Llavors, s’han de
decorar amb 5 o 6 grajeas i cap al forn. No cal apretar-les molt, ja que amb l’escalfor
i, al estendre’s la massa, ja es recol·locaran.
S’han de coure
al forn, prescalfat a 180ºC, durant uns deu o quinze minuts.
Al treure les
galetes del forn, s’han de deixar cinc minuts a la safata i passat aquest
temps, deixar refredar al damunt d’una reixeta.
Estan molt bones, però vigileu, perquè si en proveu una, no podreu parar de menjar-ne...una darrera l'altre i en un tres i no res, us haureu quedat sense.
I per acabar,
dono de nou les gràcies a tots, perquè sense vosaltres, no seria possible. Us
deixo amb una magnífica cançó d’Alanis Morissette, on com jo, dona les gràcies.
Thank
you
How about getting off of these antibiotics
How about stopping eating when i'm filled up
How about them transparent dangling carrots
How about that ever elusive kudo
Thank you India
Thank you terror
Thank you disillusionment
Thank you frailty
Thank you consequence
Thank you thank you silence
How about me not blaming you for everything
How about me enjoying the moment for once
How about how good it feels to finally forgive you
How about grieving it all one at a time
Thank you India
Thank you terror
Thank you disillusionment
Thank you frailty
Thank you consequence
Thank you thank you silence
The moment i let go of it was
The moment i got more than i could handle
The moment i jumped off of it was
The moment i touched down
How about no longer being masochistic
How about remembering your divinity
How about unabashedly bawling your eyes out
How about not equating death with stopping
Thank you India
Thank you providence
Thank you disillusionment
Thank you nothingness
Thank you clarity
Thank you thank you silence
Yeah yeah
Ahh ohhh
Ahhh ho oh
Ahhh ho ohhhhhh
Yeaahhhh yeahh
How about stopping eating when i'm filled up
How about them transparent dangling carrots
How about that ever elusive kudo
Thank you India
Thank you terror
Thank you disillusionment
Thank you frailty
Thank you consequence
Thank you thank you silence
How about me not blaming you for everything
How about me enjoying the moment for once
How about how good it feels to finally forgive you
How about grieving it all one at a time
Thank you India
Thank you terror
Thank you disillusionment
Thank you frailty
Thank you consequence
Thank you thank you silence
The moment i let go of it was
The moment i got more than i could handle
The moment i jumped off of it was
The moment i touched down
How about no longer being masochistic
How about remembering your divinity
How about unabashedly bawling your eyes out
How about not equating death with stopping
Thank you India
Thank you providence
Thank you disillusionment
Thank you nothingness
Thank you clarity
Thank you thank you silence
Yeah yeah
Ahh ohhh
Ahhh ho oh
Ahhh ho ohhhhhh
Yeaahhhh yeahh
(Alanis Morissette)
hola Marta y lo primero felicidades por el cumpleblog, yo hago el año mañana casi casi juntas ehhh, me encanta el regalo que le hiciste a tu hermano, que xulo y las galletas tienen que estar riquísima y son muy bonitas.
ResponEliminate mando besotes y a seguir muchos años más con este precioso blog.
Muchas felicidades a ti también Myriam!!! Espero coincidir contigo muchos años más!!! Un beso!!!
EliminaGràcies a tu Marta, per la teva generositat i per compartir aquestes fantàstiques receptes...! Això acaba de començar reina...oi??? ;)
ResponEliminaPetons i felicitats per aquest primer aniversari!
Gemma de Food&Cakes by GB
Bonica! Moltes gràcies!! I tant que si...a més, hem de fer moltes coses, no? ;) Molts petons!!
EliminaFelicitats, Marta. I per molts més!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies guapa!!
EliminaMoltes felicitats!! seguro que te quedan muchas más cosas por hacer y compartir. Y felicitats al teu germà. Petons
ResponEliminaMoltes gràcies Conchi!!! Muchos besos!!
EliminaEl primer de tot, moltíssimes felicitats per aquest primer aniversari, i felicitats al teu germà!
ResponEliminaEn segon lloc, a part d'aquestes galetes tan bones, gràcies a tu per ser com ets, i compartir amb nosaltres receptes, vivències, i moments junts, i que sàpigues que el milor està per arribar!
Molt petons guapa!
Víctor!! M'has emocionat!!! I tant que si!! i les que compartirem!!! Molts petons
Elimina