dilluns, 12 d’agost de 2013

Cubs de fals sushi. Una recepta d'estiu.







“A l’estiu, menjar calent no és gaire bon aliment.”

(Dita popular)



Per fi, un any més, avui començo les vacances. I la centena de receptes, aquesta és la número cent ú. Un dia rodó.

Els temps canvien i el rellotge ja no esdevé important. Ara toca començar el dia amb un esmorzar a la terrassa, amb bones vistes i brisa pel matí i només per això, la resta ja va millor. Platja, estones amb amics, descans...tot, durant aquests dies, és inmillorable.

La calor ja no és la mateixa de Barcelona, i passar el dia en remull, també ajuda bastant.

Adoro les vacances.



Sembla ser que ja a l’Edat Mitjana hi havia alguna cosa semblant a les vacances, segons consta a Las Partidas d’Alfons X el Sabi. Segons s’explica en elles, els primers en adjudicar-se, a ells mateixos, les vacances, van ser els Jutges, degut a la poca activitat que es registrava durant l’estiu. Posteriorment, es van sumar els membres del clergat, que, al ser els encarregats de la docència, van ser els que van iniciar les vacances d’estiu escolars.

Sembla ser també, que la costum d’estiuejar es va fer popular entre l’aristocràcia francesa a partir del segle XVIII, quan, molts dels seus membres, van començar a desplaçar-se durant els mesos d’estiu, a la Campaña; això va suposar l’inici del turisme “modern”, afavorit per l’aparició de nous medis de transport, com el ferrocarril. Els desplaçaments es van incrementar i les classes menys afavorides econòmicament, van poder, per primera vegada, aprofitar els dies de descans fora dels seus pobles i ciutats.

I així, mica en mica, els dies de descans es van estendre tant que, al 1936, el govern francès va haver d’aprovar una sèrie de drets socials que incloïen el reconeixement de les vacances pagades.

Aquesta mesura es va propagar per tots els països després d’acabar la Segona Guerra Mundial, i és des de llavors que apareix el sector turístic i la costum d’unes vacances.

I quina bona costum.



Com el que toca és descansar i divertir-se, venen de gust receptes fàcils, ràpides i fresques, com la d’avui.

Fa poc vaig comprar el Rice Cube, un estri de plàstic vermell per donar forma de cub a múltiples receptes d’arròs, entre d’altres coses i he aprofitat per donar un toc divertit al plat, però és una amanida d’arròs i tot barrejat, queda igual de bo.



Els ingredients per l’amanida, són:
 
  • 1 ceba tendre gran 
  • 1 paquet de salmó fumat (crec que era de 200 gr) 
  • Maionesa (a poder ser casolana) 
  • Olives verdes (jo he fet servir unes macerades en guindilla) 
  • Wasabi 
  • Salsa Perrins 
  • Arròs (1 tasseta per persona) 
  • 1 all 
  • Oli 
  • Sucre 
  • Vinagre 
  • Sal


Primer de tot, s’ha de bullir l’arròs.

Mentre bull, en una paella amb un bon raig d’oli, s’ha de sofregir un all fins que sigui dauradet, sense arribar a cremar-se, perquè amargaria el sabor del plat. Quan hagi enrossit, s’ha de treure l’all i sofregir l’arròs en aquell oli. S’ha de donar un parell de voltes, treure del foc i deixar que refredi.

A part, s’ha de tallar el salmó a trossets, la ceba tendre i les olives verdes.

Després s’ha d’agafar un parell de cullerades grans de maionesa .si és casolana millor- i afegir unes gotes de salsa Perrins, una punteta de wasabi i pebre i remenar bé.

Si l’arròs ja es fred, amaniu-lo amb una cullerada de sucre i un raig de vinagre (com si fos sushi mediterrani) i reserveu.

Finalment s’ha de barrejar els ingredients que teníem picadets amb la salsa i muntar el plat.

Com us dic, jo he fet servir el Rice Cube, però sinó es pot servir directament barrejat o una capa d’arròs i la mescla amanida pel damunt. Decoreu amb un puntet de wasabi.



 

I per acabar, una cançó de Madonna.



Holiday Celebrate
Holiday Celebrate


If we took a holiday
Took some time to celebrate
Just one day out of life
It would be, it would be so nice

Everybody spread the word
We're gonna have a celebration
All across the world
In every nation

It's time for the good times
Forget about the bad times, oh yeah
One day to come together
To release the pressure
We need a holiday

You can turn this world around
And bring back all of those happy days
Put your troubles down
It's time to celebrate

Let love shine
And we will find
A way to come together
And make things better
We need a holiday


Holiday Celebrate
Holiday Celebrate

Holiday Celebrate
Holiday Celebrate.








4 comentaris:

  1. Hola Marta, quedan muy molones con ese molde cuadrado. También es importante la vista, y tu nos acabas de conquistar. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es chulo, eh Chus? La verdad es que queda muy divertido! Un bso

      Elimina
  2. Aquest rice cub teu és genial!!! Haig de mirar d'agenciar-me'n un!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt guay i econòmic! Tinc mil idees per fer altres coses! Un pto guapa!

      Elimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!