diumenge, 5 d’abril de 2015

Festive Fiesta Tacos by Jamie Oliver. La meva versió.






"The only time to eat diet food
is while you're waiting for the steak to cook."

(Julia Child)





Els "tacos" són d'origen mexicà i, en realitat, són unes "tortitas" enrotllades, generalment de blat de moro -tot i que al nord de Mèxic, també en fan de blat-, que poden anar farcides, o no; de fet, una "tortilla" enrotllada sobre si mateixa, encara que no porti cap farcit, ja és un taco, i es menja per acompañar sopes i altres menjars de consistència líquida o semi-líquida.

També hi ha, però, tacos més elaborats, com els "tacos al pastor" o les "flautas" que són tacos fregits. Aquests, generalment, van acompanyats amb gustoses i especiades salses.

I, inclús, hi ha els "tacos de salsa" que simplement van untats amb alguna de les moltes preparacions picants que elaboren, a Mèxic, per amanir els plats.

Actualment, els tacos s'han estès mundialment com a modalitat de menjar ràpid. Fora de Mèxic, però, aquesta modalitat, amb base als Estats Units, ha arribat a constituir una varietat representativa de la gastronomia texana.

Així que, si bé és cert que els tacos estan inspirats en les costums culinàries de Mèxic, la seva preparació i el seu contingut, són diferents; particularment, es distingeixen per l'ús de "tortillas" fregides industrialment, que queda cruixent i en forma de U; "tortilla", completament inusual a Mèxic.



Jo no he fregit les "tortitas", però si les he cuit al forn perquè quedessin cruixents i en forma de U i he seguit una recepta de'n Jamie Oliver que, sigui d'origen mexicà o americà, el cert és que estan per llepar-se els dits.



Per fer aquests tacos, es necessiten els següents ingredients:


  • 1 culleradeta de pebre vermell fumat (La Chinata)
  • 1 culleradeta de llavors de fonoll
  • 200 gr de carn de vedella o porc
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba tendre
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • Tabasco de chipotle
  • 1/2 alvocat madur
  • 1 tomàquets gran madur
  • 1 "guindilla" vermella fresca
  • 200 gr de mongetes vermelles en conserva
  • 1 llimona
  • pebre negre
  • 1 culleradeta de mel
  • escarola o enciam
  • 6 tacos (o 6 "tortitas de maíz")
  • coriandre fresc
  • 1 lima
  • iogurt natural
  • sal 


Aquesta recepta té unes quantes parts, abans d'unir-se totes dins del taco.

En primer lloc, s'ha de fer la carn. Abans de començar a fer-la, s'ha de daurar les llavors de fonoll amb l'oli on courem la carn i enretirar-les. Després, s'ha de tallar el pebrot i la ceba a tires i sofregir a foc fort fins que es daurin, juntament amb una "guindilla" vermella fresca tallada per la meitat i amb les llavors fora, que són les que piquen tant. Han d'agafar color, però alhora han d'estar una mica al dente, per això s'ha de coure a foc fort. 

Llavors, s'ha d'afegir la carn de vedella a daus i sofregir bé (la recepta original es fa amb porc, així que ho podeu fer amb el que vulgueu). A l'últim moment, s'ha d'afegir una cullerada de tomàquet fregit casolà i rectificar de sal, pebre i picant, amb Tabasco de chipotle, que li donarà un sabor boníssim.




Mentre, si no heu trobat els tacos, com jo, s'han de preparar. Per fer-ho, s'han d'agafar les "tortitas de maíz", tallar cercles de la mida que vulguem i posar al forn a 100ºC, amb l'ajuda d'alguna cosa que els mantingui doblegats, jo vaig fer servir una reixeta del microones. S'ha de deixar només uns minuts i treure fins que siguin freds del tot. Quedaran deliciosament cruixents.




A part, s'ha de triturar mig alvocat madur i barrejar amb un tomàquet a dauets, sal i pebre i suc de llimona i reservar amb l'os de l'alvocat perquè no s'oxidi.

En una paella, s'ha de sofregir les mongetes vermelles amb una mica d'all picat i oli i reservar.




I finalment, s'ha de preparar la salseta que durà per damunt.

S'ha d'agafar un iogurt grec i barrejar amb pebre vermell fumat, suc de lima, un rajolí de mel, sal i pebre i coriandre fresc picat i reservar.




I ja es poden preparar els tacos, posant una fina capa de la pasta l'alvocat abaix de tot, una cullerada de mongetes vermelles al damunt, escarola, la carn amb verdures i pel damunt, un bon raig de la salsa de iogurt.

I per acabar, un bon tros de coriandre pel damunt, que li donarà sabor, i color.




Boníssims, hi ha una barreja de calent, fred, cuixent, melós, cítric i picant, verdaderament deliciosa.



I per acompanyar aquests tacos, una cançó de Cake, que sempre entra igual de bé.


Mexico

I had a match
But she had a lighter,
I had a flame,
But she had a fire

I was bright,
But she was much brighter,
I was high,
But she was the sky

Oh, Baby, I was bound,
For Mexico,
Oh, Baby, I was bound,
To let you go

I don't know much about,
Cinco de Mayo,
I'm never sure,
What it's all about

But I said I want you,
And you don't belive me,
You said you want me,
But I've got my doubts

Oh, Baby, I was bound,
For Mexico,
Oh, Baby, I was bound,
To let you go

I had a match
But she had a lighter,
I had a flame,
But she had a fire

I was bright,
But she was much brighter,
I was high,
But she was the sky

Oh, Baby, I was bound,
For Mexico,
Oh, Baby, I was bound,
To let you go

(Cake)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!