"L'únic símbol de superioritat que conec
és la bondat."
(Ludwig Van Beethoven)
Després de 35 anys, i potser he trigat massa en adornar-me'n, he arribat a la conclusió de que he de ser ferma a l'hora de triar les persones que formen envolten la meva vida, en tots els àmbits, personal i professional. He de ser selectiva.
Em resistia a creure-ho, però és evident que hi ha persones completament buides per dins, superficials i banals que desgraciadament, algunes vegades he tingut a prop. Tenen una ànima tant buida que no són capaços de veure el que la resta fa per ells i només saben envoltar-se de mentides, negativitat i fer que els del seu voltant acabin pansint-se.
I quan t'allunyes, igual que quan regues una planta i la deixes al sol, revius.
Ara que ho veig, només sento llàstima per elles. Molta llàstima. I és quan m'alegro de ser com sóc i de tenir la família i els amics que tinc.
Però no tot el que està buit per dins és dolent. I sinó proveu aquests bunyols.
Els bunyols de vent -que també reben el nom de caragirats- són una variant bastant moderna dels tradicionals bunyols de Quaresma, que inclouen, entre d'altres, llet i matafaluga.
Diuen que els jueus sefardites ja feien uns bunyols semblants al segle X, així que mireu si són antics.
Si voleu fer-los farcits o conèixer una mica sobre la història dels bunyols de vent, podeu mirar la recepta dels bunyols farcits de crema que vaig fer l'any passat.
Jo, els d'enguay els he fet seguint la recepta que he trobat a la col·lecció "Tota la cuina catalana de la A a la Z", que tinc la sort de tenir complerta.
Per fer aquests deliciosos bunyols, es necessiten els següents ingredients:
- 250 ml d'aigua mineral
- 100 gr de mantega
- 150 gr de farina de rebosteria
- 275 gr d'ous
- 100 gr de sucre
- la pela d'una llimona ratllada
- oli d'oliva
- un pessic de sal
- oli de gira-sol
En primer lloc, s'ha de posar en un cassó la mantega, el sucre, la pell de llimona ratllada, un pessic de sal i l'aigua mineral i dur a ebullició.
Quan ja bulli, s'ha de baixar a foc lent i afegir, tota de cop, la farina. S'ha de remenar constantment, mentre cou a foc lent, vigilant que no s'enganxi a les parets de la cassola. Ha de quedar una massa llisa i homogènia.
Una vegada s'hagi refredat, s'ha d'anar afegint els ous, un per un; no s'ha d'afegir el següent ou, fins que el que haguem tirat sigui ben integrat a la massa.
Us quedarà una massa no gaire espessa, brillant i llisa, que s'ha de tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera, com a mínim, durant quatre hores.
Passat aquest temps, s'ha de posar la massa en una màniga pastissera i en un cassó, posar oli a escalfar. No s'ha de començar a fer els bunyols fins que l'oli no sigui ben calent i comenci a fumejar.
Llavors, s'ha d'anar tirant petites porcions de massa a l'oli. Primer s'inflaran i ells sols donaran la volta.
Quan siguin ben enrossits, s'han d'enretirar del foc i anar deixant al damunt de paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
Són espectaculars. Boníssims i lleugers. Us semblarà que n'heu fet molts, però us ben asseguro que desapareixeran en un tres i no res. Buits per dins, però deliciosos.
L'olor i el sabor dels bunyols em transporten a la infància, així que res millor que una de les cançons que també em fan viatjar, pel meu gust millorada. Gran descobriment: Angus & Julia Stone versionant una de les cançons més conegudes de Grease.
You're the one that I want
I got chills, they're multiplying,
And I'm losing control
'cause the power you're supplying,
It's electrifying
You better shape up, 'cause I need a man,
And my heart is set on you
You better shape up, better understand,
To my heart I must be true
You're the one that I want, ooh ooh ooh, honey
The one that I want, ooh ooh ooh, honey
The one that I want, ooh ooh ooh
Can't you see, oh yes indeed, oh yes indeed
If you're filled with affection,
You're too shy to convey
Meditate my direction
Feel your way
You better shape up, cause you need a man,
Who can keep me satisfied
You better shape up, you better prove,
That my faith is justified
But I'm sure down deep inside
You're the one that I want, ooh ooh ooh, honey
The one that I want, ooh ooh ooh, honey
The one that I want, ooh ooh ooh
Can't you see, oh yes indeed, oh yes indeed
(Angus & Julia Stone)
Que ricos, estos son esos postres que empiezas a comer y no eres capaz de parar.
ResponEliminaBss
Doncs molt bona la reflexió que fas...mai és tard per adornar-se'n de que a vegades hi ha gent que fa mal.
ResponEliminaPer cert...molt bona pinta el bunyols!
Un petó!
Gemma