dijous, 12 de febrer de 2015

Albergínies farcides de rap, a la meva manera. Un 10.





"El plaer gastronòmic és el principi i el final
d'una vida feliç."

(Epicur)



No havia tastat mai la crema de llet de coco fins que la vaig comprar per fer la decoració de la deliciosa crema de pastanaga caramel·litzada, que també està al blog. I gràcies a ella aquest plat, completament improvisat i inventat, va resultar molt especial, amb un deliciós sabor.



El coco, propi de les illes de clima tropical i subtropical de l'oceà Pacífic, tot i que s'ha estès per altres regions, és un fruit molt aromàtic i d'un sabor molt intens i, per mi, molt agradable. 

És molt ric en sals minerals que participen en la mineralització dels ossos (magnesi, fòsfor i calci) i té també un alt contingut de fibra que preveu problemes gàstrics, contribueix en reduir el colesterol en sang i al bon control de la glucèmia (nivell de sucre de la sang), tot i que no és aconsellable en dietes d'aprimament o a persones amb insuficiència renal.

Imagineu si és alt el seu contingut en minerals que segons un estudi presentat en una de les reunions de la Societat Americana de Química, pel Dr. Chhandashri Bhattachar, de la Universitat d'Indiana (EEUU), la llet de coco conté cinc vegades més potassi que begudes energètiques con el Gatorade o el Powerrade i els esportistes haurien de substituir les begudes isotòniques per  aquesta beguda. I és que la llet de coco és el líquid més adequat per reposar els nutrients que el cos perd cada vegada que es fa exercici. Tres-cents mil·lilitres d'aigua de coco conté més potassi que un plàtan. A més és molt rica en antioxidants.

Jo adoro el coco. 

Voleu saber-ne cinc curiositats?

1. Vasco de Gama el va anomenar així pel semblant que va trobar entre aquest fruit i el fantasma que es feia servir per espantar als nens de Portugal.

2. Pot estar tres mesos a la deriva i tot i així, arribar a la costa i germinar.

3. L'aigua de coco es va fer servir, durant la Segona Guerra Mundial, com a substitut del plasma sanguini dels soldats americans.

4. A Hawaii, les mares que no tenen llet, els alimenten amb aigua de coco.

5. L'oli de coco és l'únic que no desprèn substàncies tòxiques al escalfar-se i es fa servir per produir biodiesel.



Per fer aquesta recepta, per a dues persones, es necessiten els següents ingredients:


  • 1 albergínia 
  • 2 cues de rap petites
  • 2 cebes tendres
  • 5-6 alls tendres
  • 2 alls grans
  • crema de llet de coco
  • chili picat
  • pebre negre
  • gingebre fresc
  • tabasco de chipotle
  • panko


En primer lloc, s'ha de tallar l'albergínia per la meitat i amb l'ajuda d'un ganivet fer uns quadrats a la carn, amb compte de no arribar fins a la pell; això ajudarà en la cocció. Llavors, s'ha de pintar amb oli tota la superfície, salpebrar i coure al forn, que ha d'estar prescalfat a 180ºC, fins que la carn de l'albergínia sigui ben tendre.




En una paella a part, s'ha de sofregir la ceba i els alls tendres a trossos petits i els alls ben picats.




Quan comencin a estar daurats, s'ha d'afegir el rap tallat a daus ben petits i el gingebre ratllat, el chili picat, el pebre negre i el tabasco de chipotle (que dóna un gust fumat molt bo), tot això al gust, segons el punt de picant que vulgueu donar al farcit.




Per últim, quan s'hagi evaporat tota l'aigua aportada pel peix, s'ha d'afegir la crema de llet de coco i deixar coure fins que espessi bé.




I cuites les albergínies, només queda treure la carn i afegir-la al farcit.




Abans de posar al forn, s'han de farcir bé les albergínies que tenim buides, posar un bon grapat de panko per damunt de cada una d'elles i gratinar.




Us asseguro que us en llepareu els dits. I si les decoreu amb unes flors, el plat és delicadíssim.





I per acompanyar aquesta recepta tant exòtica, una veu, no menys sorprenent.


Cocoon

Who would have known
That a boy like him
Would have entered me lightly
Restoring my blisses

Who would have known 
That a boy like him
After sharing my core
Would stay going nowhere

Who would have known
A beauty this immense
Who would have known
A saintly trance
Who would have known
Miraculous breath
To inhale a beard
Loaded with courage

Who would have known
That a boy like him
Possessed of magical
Sensitivity
Who would approach a girl like me
Who caresses cradles his head
In her bosom

He slides inside
Half awake, half asleep
We faint back
Into sleephood
When I wake up
The second time
In his arms
Gorgeousness
He's still inside me

Who would have known
Who ahhh
Who would have known

A train of pearls
Cabin by cabin
Is shot precisely
Across an ocean

From a mouth
From a 
From the mouth
Of a girl like me
To a boy
To a boy
To a boy

(Björk)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!