dilluns, 10 d’agost de 2015

Guatlles lacades amb soja i mel amb cremós d'api-rave. Pur vici.






"En las profundidades del invierno
finalmente aprendí
que en mi interior habitaba
un verano invencible."

(Camus)



El meu amor per les guatlles, fa un parell d'anys completament alienes a la meva cuina, va començar un 30 d'agost al restaurant Compartir, a Cadaqués, on en vaig tastar unes acompanyades amb un puré de moniatos per llepar-se'n els dits.

Més tard, de l'Anna, d'Aula Canela Fina, vaig aprendre aquesta senzilla recepta que és ràpida, fàcil i exquisida.  

Un plat ideal quan tens convidats i vols quedar bé, però per mil motius que no venen al cas no tens temps de posar-te a la cuina durant hores.

Lleuger, sa i deliciós. No es pot demanar més.

I com avui començo, oficialment, les vacances, no m'entretindré més. Bon estiu i bon profit.



Per fer aquesta recepta, es necessiten els següents ingredients:


Per les codornius:

  • 4 codornius
  • 2 cullerades de mel
  • 50 ml de salsa de soja
  • sèsam torrat

Pel cremós d'api-rave:

  • 1 kg d'api-rave
  • 300 ml de nata líquida
  • 300 ml de llet
  • sal i pebre


En primer lloc s'han de netejar i tallar a quarts les codornius, separant els pits de les carcasses i el fèmur de les cuixetes.




Llavors, en una paella ben calenta s'han de daurar els pits i les cuixes de les guatlles i, una vegada siguin daurades, s'ha d'afegir dues cullerades de mel.

S'han de lacar les guatlles amb la mel i llavors, incorporar la salsa de soja.

La soja s'ha de deixar reduir i al final de tot, afegir el sèsam torrat.

A part, s'ha de fer el cremós d'api-rave. Per això, s'ha pelar i tallar a daus i barrejar amb la nata i la llet. Ha de bullir durant 25 minuts. Després s'ha de colar i reservar el líquid de la cocció per donar la textura que més ens agradi. Llavors, ja es pot triturar l'api-rave i anar afegint líquid fins a obtenir la cremositat que més ens agradi. I per últim, s'ha de rectificar de sal i pebre.

Per servir, s'ha de posar una capa de cremós d'api-rave i al damunt les guatlles lacades.

És un plat molt senzill de fer que et farà quedar fantàsticament bé.



I per assaborir una carn tant delicada, una cançó de Lauryn Hill que fa anys que no escoltava.


To zion

Unsure of what the balance held
I touched my belly overwhelmed
by what I had been chosen to perform
but then an angel came one day
told me to kneel down and pray
for unto me a man child would be born
woe this crazy circumstance
I knew his life deserved a chance
but everybody told me to be smart
look at your career they said,
"lauryn, baby use your head"

But instead I chose to use my heart

Now the joy of my world is in Zion
Now the joy of my world is in Zion

How beautiful if nothing more
than to wait at Zion's door
I've never been in love like this before
Now let me pray to keep you from
the perils that will surely come
see life for you my prince has just begun
and I thank you for choosing me
to come through unto life to be
a beautiful reflection of his grace
for I know that a gift so great
is only one god could create
and I'm reminded every time I see your face

That the joy of my world is in Zion
Now the joy of my world is in Zion
Now the joy of my world is in Zion
Now the joy of my world is in Zion

Marching, marching, marching to Zion
marching, marching,
marching, marching, marching to Zion
beautiful, beautiful Zion.

(Lauryn Hill)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!