"Nuestro destino de viaje nunca es un lugar,
sino una nueva forma de ver las cosas."
(Henry Miller)
Aquesta és una recepta molt simple. De fet, més fàcil, impossible. Però tot el que té de fàcil, ho té d'atrevida. Realment, la barreja de sabors no és per qualsevol paladar.
A tots aquells a qui només els agradin els sabors clàssics, ja els aviso que aquesta amanida no és per a ells.
La recepta és multidisciplinar Nigella Lawson -molts la coneixereu pel Canal Cocina (al menys jo, la conec d'aquí)-, xef, periodista de televisió i periodista britànica. És filla de Nigel Lawson (Baró Lawson de Blaby), ex Ministre d'Hisenda britànic i de Vanessa Salmon, la família de la qual era propietària de l'imperi J. Lyons and Co. Després de treballar com a comentarista de llibres i crítica de restaurants, de vice-editora literària del The Sunday Times, com a periodista freelance, va escriure el seu primer llibre de cuina al 1998, How to Eat, que es va convertir en un bestseller. Després van venir altres llibres i la seva incursió al món televisiu.
Una curiositat. Coneguda per la seva coqueta i sensual manera de presentar, se la coneix amb el sobrenom de la "reina del porno gastronòmic".
Aquesta recepta l'he triat perquè és senzillament perfecte per aquests calorosos dies que sembla que ens acompanyaran tot l'estiu. Perfecte per combatre aquesta xafogor que fa que costi respirar, caminar, i inclús, menjar.
La frescor de la síndria, potenciada amb la llima, la menta i l'alfàbrega, juntament amb l'energia aportada pel formatge, fa que sigui ideal com a àpat d'estiu.
I que me'n dieu dels seus colors? Trobo que no poden ser més macos i vistosos...
Les mides són les que ella proporciona, tot i que ja us dic que jo la vaig fer a ull amb les mesures que em van semblar. És una amanida i es pot fer i desfer com vulgueu.
A part, no sóc molt fan del julivert, així que jo el vaig canviar per alfàbrega fresca...Mmm...queda impressionant!
Per fer aquesta amanida per a 4 persones, es necessiten els següents ingredients:
La recepta és multidisciplinar Nigella Lawson -molts la coneixereu pel Canal Cocina (al menys jo, la conec d'aquí)-, xef, periodista de televisió i periodista britànica. És filla de Nigel Lawson (Baró Lawson de Blaby), ex Ministre d'Hisenda britànic i de Vanessa Salmon, la família de la qual era propietària de l'imperi J. Lyons and Co. Després de treballar com a comentarista de llibres i crítica de restaurants, de vice-editora literària del The Sunday Times, com a periodista freelance, va escriure el seu primer llibre de cuina al 1998, How to Eat, que es va convertir en un bestseller. Després van venir altres llibres i la seva incursió al món televisiu.
Una curiositat. Coneguda per la seva coqueta i sensual manera de presentar, se la coneix amb el sobrenom de la "reina del porno gastronòmic".
Aquesta recepta l'he triat perquè és senzillament perfecte per aquests calorosos dies que sembla que ens acompanyaran tot l'estiu. Perfecte per combatre aquesta xafogor que fa que costi respirar, caminar, i inclús, menjar.
La frescor de la síndria, potenciada amb la llima, la menta i l'alfàbrega, juntament amb l'energia aportada pel formatge, fa que sigui ideal com a àpat d'estiu.
I que me'n dieu dels seus colors? Trobo que no poden ser més macos i vistosos...
Les mides són les que ella proporciona, tot i que ja us dic que jo la vaig fer a ull amb les mesures que em van semblar. És una amanida i es pot fer i desfer com vulgueu.
A part, no sóc molt fan del julivert, així que jo el vaig canviar per alfàbrega fresca...Mmm...queda impressionant!
Per fer aquesta amanida per a 4 persones, es necessiten els següents ingredients:
- 750 gr de síndria (aprox.)
- 125 gr de formatge feta
- 50 gr d'olives negres d'Aragó
- 2 llimes
- 1/2 ceba lila
- 1 cullerada de menta fresca picada
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
En primer lloc, s'ha de tallar la ceba lila en juliana ben fina i posar-la a macerar amb el suc de les llimes.
A part, s'ha de pelar la síndria i treure totes les llavors que pugueu i tallar a daus, de la mida que més us agradi, però regulars. L'ideal és una mida que hi càpiga bé a la boca, d'un sol mos.
Llavors s'ha de barrejar la síndria amb el formatge feta esmicolat, la menta i l'alfàbrega picada, la ceba, suc de llima, les olives, l'oli, la sal i el pebre i anar provant i afegint fins que sigui al punt.
I llestos. Un àpat deliciós en dècimes de segon.
I igual de refrescant, la cançó de l'anunci d'Estrella Damm d'enguany. He de reconèixer que el curt fet per l'Amenábar, m'encanta.
Our place
Dear Jonathan
I'm falling in love
My heart has got a beat
It's beating the drums
He's not like the rest
He's got something else
And though I can't describe
I know it makes me smile
I'd like to stay here
For a while and go wild
You'll call me crazy
But I don't care
Because I know where...
Where I go where I go
You're going to take me
Where I go where I go
You're going to take me
Take me for a ride
And I'll be by your side
Just let me stay here
A little while and go wild
They'll call us crazy
But I don't care
Because I'll be where you are
This all happened fast
But I know how I feel
Like you were the sand
And I was the sea
I said we stay here
A little while and go wild
Let them call us crazy
We don't care
Because we know where...
Where I go where I go
You're going to take me
Where I go where I go
You're going to take me
Take me for a ride
And I'll be by your side
Where I go where I go
You're going to take me
Where I go where I go
You're going to take me
Take me for a ride
And I'll be by your side
I said we stay here
A little while and go wild
Let them call us crazy
We don't care
Because we know where...
I know you are there for me
I know where I'll be
There's a place for you and me
There's a place for you and me
(Maïa Vidal)
I know you are there for me
I know where I'll be
There's a place for you and me
There's a place for you and me
(Maïa Vidal)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!