dimarts, 6 de gener del 2015

El trampantojo. Falsa xocolata amb xurros.





Avui, enlloc de frase, us deixo un acudit de Forges

(al meu tiet li agradaven molt aquestes vinyetes):





Avui és el dia de reis, un dia màgic, siguis gran o petit. Per això, no m'estendré massa perquè avui és dia d'estar en família, i gaudir, normalment, amunt i avall, d'una casa a una altre. 

La recepta que he triat per avui, és una recepta que no és el que sembla.

Quan era petita anava amb la mare i la Nati, el meu germà i la Laura i el Víctor -els fills de la Nati-, a rebre els reis i mai i faltava la xocolata amb xurros, potser per això en un dia com avui he triat una xocolata amb xurros d'allò més especial. Un "trampantojo".

I no per esmorzar (bé, quan els vaig fer, més d'un va dir que n'esmorzaria), sinó per fer d'aperitiu en dinars especials.

Per això, uns mini xurros són més adients que de mida normal. No en sobrarà ni un. 




Per fer aquesta deliciosa i senzilla recepta, es necessiten els següents ingredients:


Per la falsa xocolata:

  • 1 ceba
  • 1 carabassó
  • 1 all
  • 1/2 botifarró de Burgos
  • 1/2 botifarró asturià
  • 1 fulla de llorer
  • 1 braqueta de farigola
  • 1/2 litre de caldo de verdures


Pels xurros de patata:

  • 1/4 de litre d'aigua
  • 135 gr de farina
  • 3 ous (petits)
  • 90 gr de mantega
  • 60 gr de flocs de patata
  • oli de gira-sol
  • sal



La recepta és molt senzilla. En primer lloc s'ha de preparar la crema de botifarró.




Per això, s'ha de sofregir la ceba, l'all, el llorer i la farigola, en un cassó, amb una mica d'oli d'oliva.




Una vegada hagi suat i sigui ben sofregida, s'ha d'afegir el carabassó, tallat a daus, i els botifarrons a trossos i sofregir una mica.




Llavors, ja es pot afegir el caldo de verdures i deixar coure uns 10 minuts. 




Passat aquest temps, s'ha de triturar tot amb el túrmix, passar per un colador ben fi i rectificar de sal.




Per altra banda, s'han de preparar els xurros de patata.

Per fer-ho, s'ha d'escalfar l'aigua en un cassó amb la mantega i quan arrenqui el bull, s'ha d'afegir la farina i el puré de patata de cop. Barrejar bé i deixar refredar fins que la mescla sigui tèbia.




Una vegada sigui tèbia, s'ha d'afegir els ous, un a un, i barrejar bé fins que quedin ben integrats.




Una vegada tinguem la massa ben freda, s'ha de posar dins d'una màniga pastissera amb boquilla d'estrella i fer els xurros. Jo he fet servir una de petita perquè volia xurros petits per fer d'aperitiu.




Per fregir-los, s'ha de posar un cassó amb abundant oli de gira-sol i quan sigui ben calent, anar tirant els xurros i traient-los quan siguin daurats. I a mida que vagin sortint del cassó, és important anar deixant-los al damunt d'un paper secant per absorbir l'excés d'oli.




Queda molt maco si els serviu com si fos xocolata amb xurros.



Espero que us en llepeu els dits. En un tres i no res, no tindreu xurros.


Xocolata bona

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Hi ha qui en pren per obrir la gana,
hi ha qui s'hi penja per prendre'n massa,
hi ha qui es menja un bou quan la tasta,
hi ha qui de tot en fa un gra massa.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Hi ha qui la pren des de dins del llit
i també qui s'hi embruta el dit,
i qui l'olora des de molt lluny
i qui l'amaga dins del seu puny.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Qui se l'empassa i qui s'hi crema,
a mi m'agrada quan no tinc pressa.
Qui sempre en dóna en moments bonics,
a mi m'agrada amb els meus amics.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Xoco, xocolata bona;
xoco, xocolata en pols.

Xoco, xocolata bona;
pel gran dia
i per la bona hora.

Xoco, xocolata bona;
pel gran dia
i per la bona hora.

(La Troba Kung-Fú)






TEXTO O DESCRIPCION



3 comentaris:

  1. Tens unes idees boníssimes, a mi m'encanta sorprendre als començals amb coses d'aquest tipus, es queden bocabadats!

    ResponElimina
  2. Quina recepta més divertida! M‘agrada molt! Un petó maca!

    ResponElimina
  3. Que original, te ha quedado genial, un beso!

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!