dijous, 3 de setembre de 2015

Salmó amb crosta de taronja i parmesà. Boníssim i sa.






"Muere lentamente quien se
transforma en esclavo de los hábitos,
quien no se arriesga,
quien evita una pasión,
quien no arriesga lo cierto,
por lo incierto...
quien abandona antes de empezar,
quien se queja de su mala suerte,
quien no viaja, ni lee, quien no sueña,
quien no confía, quien no lo intenta
quien no ama /.../
/.../ lo contrario es estar vivo."

(Pablo Neruda)



Aquesta recepta és impressionant. Fàcil, sana, saborosa i "resultona". L'altre dia buscant receptes per internet la vaig veure (em sap greu, però no recordo on la vaig veure) i aquella mateixa nit, la vaig fer per sopar.

Sens dubte, aquesta recepta que vaig fer per casualitat, després de no trobar musclos a la peixateria, que era en realitat el que em venia de gust sopar, ha vingut per quedar-se. És una delícia. 

A més a més, el salmó és un dels peixos més saludables que hi ha, ja que és molt ric en greixos Omega3, que és un greix molt beneficiós pel nostre organisme. I així, es prepara en cinc minuts i amb poc més es cou al forn, així que cap excusa és bona per no preparar-lo.

És ideal per quan tenim pressa i no volem dedicar massa temps a cuinar, però tampoc volem deixar de gaudir d'un deliciós àpat.



Per cert, sabeu que el salmó, a més a més, està considerat un dels aliments que et posen de bon humor? Juntament amb els nabius, les maduixes, el te i les nous, exerceix un efecte positiu en l'estat d'ànim.

Però, què tenen en comú?

Segons va demostrar Karina Martínez-Mayorga, investigadora de la Universitat Autònoma de Mèxic, tots ells tenen components del sabor estructuralment molt similars a l'àcid valproic, un component que es troba a medicaments antiepilèptics que també es fa servir per suavitzar els canvis d'humor de persones amb trastorns maniaco-depressius i amb trastorn bipolar.

Així que ja ho sabeu...a menjar salmó...



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
  • 4 lloms de salmó fresc
  • 40 gr de panko
  • 15 gr de parmesà recent ratllat
  • pell de taronja ratllada
  • 15 gr d'ametlla ratllada
  • 1/2 ceba tendra
  • pebre negre molt
  • gingebre ratllat al gust o en pols
  • 50 gr d'oli d'oliva verge


En primer lloc, s'ha de prescalfar el forn a 210ºC amb calor a dalt i abaix.

Llavors s'ha de preparar la safata on courem el peix untant amb una mica d'oli d'oliva.

En un bol, s'ha de fer la crosta i per això s'ha de barrejar el panko, el parmesà recent ratllat, la pell de taronja, l'ametlla picada i la ceba tendra tallada a brunoise ben petita. Després s'ha d'afegir el gingebre fresc ratllat (o en pols) al gust i el pebre negre i barrejar tot bé. 

Seguidament, s'ha d'afegir l'oli d'oliva i tornar a barrejar bé fins a aconseguir una massa que al pressionar es quedi enganxada al salmó. Aneu afegint poc a poc l'oli perquè depèn del panko absorbeix més o menys oli, i no és aconsellable un excés.

Després s'ha de netejar bé els lloms de salmó i amb molt de compte treure absolutament totes les espines, assecar amb paper de cuina i col·locar al damunt de la safata que anirà al forn. En últim lloc, s'han de cobrir les peces de salmó amb la barreja que hem fet i pressionar lleugerament perquè quedi ben adherida.




Quan el forn sigui a 210ºC s'ha de posar la safata a alçada mitja i coure fins que la crosta sigui daurada. 




A mi m'agrada el salmó rosat pel centre i m'hi va quedar, a més a més, el llom no era especialment gruixut.

Jo el vaig acompanyar amb una mica d'oli barrejat amb coriandre fresc picat.

Ja veureu quina delícia...






I per acabar...una música igual de fragant i fresca, que mai falla i que jo adoro...ZaZ.


Je veux

Donnez-moi une suite au Ritz, je n'en veux pas!
Des bijoux de chez CHANEL, je n'en veux pas!
Donnez-moi une limousine, j'en ferais quoi?
Papalapapapala
Offrez-moi du personnel, j'en ferais quoi?
Un manoir à Neuchâtel, ce n'est pas pour moi.
Offrez-moi la Tour Eiffel, j'en ferais quoi?
Papalapapapala

Je veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
c' n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur,
moi j'veux crever la main sur le coeur
Papalapapapala
Allons ensemble, découvrir ma liberté,
oubliez donc, tous vos clichés,
bienvenue dans ma réalité!

J'en ai marre d'vos bonnes manières, c'est trop pour moi!
Moi je mange avec les mains et j'suis comme ça!
J'parle fort et je suis franche, excusez-moi!
Finie l'hypocrisie moi, j'me casse de là!
J'en ai marre des langues de bois! Regardez-moi,
D'toute manière j'vous en veux pas,et j'suis comme ça
j'suis comme ça
Papalapapapala

Je veux, d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur,
ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur
Papalapapapala
Allons ensemble découbrir ma liberté,
oubliez donc, tous vos clichés,
bienvenue dans ma réalité!


Je veux, d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur,
ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur
Papalapapapala
Allons ensemble découbrir ma liberté,
oubliez donc, tous vos clichés,
bienvenue dans ma réalité!

Je veux, d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur,
ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur
Papalapapapala
Allons ensemble découbrir ma liberté,
oubliez donc, tous vos clichés,
bienvenue dans ma réalité!

Je veux, d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur,
ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur
Papalapapapala
Allons ensemble découbrir ma liberté,
oubliez donc, tous vos clichés,
bienvenue dans ma réalité!

(ZaZ)






TEXTO O DESCRIPCION



1 comentari:

  1. que rico este salmón con esa sabrosa costra. Ahhh y es verdad... hay que arriesgar... besotes y feliz finde.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!