"Cuida tus Pensamientos
porque se volverán Actos.
Cuida tus Actos
porque se harán Costumbre.
Cuida tus Costumbres
porque formarán tu Carácter.
Cuida tu Carácter
porque formará tu Destino.
Y tu Destino será tu vida."
(Mahatma Gandhi)
Ara feia uns mesos que no arribava temps al repte Bake The World, un dels meus predilectes de la xarxa, així que després de l'estiu tenia clar que faria el possible per arribar-hi...i aquí em teniu....de matinada, editant la recepta.
Aquesta vegada el pa triat és un deliciós pa pla. Boníssim. Puc dir que encara em rellepo de pensar en aquest pa ben cobert del curry de carabassa que proposo com a acompanyament.
La Paratha és un pa pla típic dels pobles del subcontinent indi i s'elabora amb farina atta, tot i que si no en trobeu es pot fer amb farina de blat i ghee -mantega clarificada-, com a ingredients més peculiars. És bastant comú que es farceixi amb verdures, patata o paneer -un formatge indi- i és ideal per menjar amb encurtits, iogurt o qualsevol tipus de curry.
La gràcia és que es posa el farcit enmig d'una bola i s'aplana després fins que queda ben fi. Gairebé no és notaria que està farcit, sinó fos pel deliciós sabor que té.
Diuen que el seu consum també té connotacions socials; sembla ser que la quantitat de temps que es dedica a la seva elaboració, fa que sigui per les ocasions especials.
En fi, que a part de la paratha, us recomano i explico un deliciós curry que juntament amb aquest deliciós pa us farà viatjar en vol directe a la Índia.
Si no em creieu, només cal que ho proveu...
Per fer els paratha es necessiten els següents ingredients:
- 3 tasses de farina atta (o comú)
- 1 1/2 tasses d'aigua calenta
- 1 cullerada de ghee (mantega clarificada) o oli
- 1 patata gran
- cúrcuma
- 1 ceba lila
- 2 cullerades de coriandre fresc picat
- 1/2 culleradeta de xili sec picat
- sal
En primer lloc s'ha de coure la patata en un cassó amb aigua, una punta de cúrcuma i sal.
A part, s'ha de fer la massa dels parathas.
Per això, s'ha de barrejar la farina amb l'aigua i la sal i pastar fins a aconseguir una massa suau que no s'enganxi als dits.
I una vegada brillant i elàstica, s'ha d'afegir una cullerada d'oli, pastar de nou i deixar reposar, tapat, durant una hora.
Passat aquest temps, s'han d'agafar boles de massa i amb els polzes fer un forat al mig fins que quedi com un cistell, llavors, s'ha de posar una bola de pasta de patata i tancar fins que quedi coberta amb la massa. Així amb tota la massa i la pasta de patata.
Ideal per servir amb curry. Jo l'he acompanyat amb un curry vermell de carbassa i ceba lila que està per llepar-se'n els dits. És tant senzill com tallar a daus la carabassa i sofregir-la amb ceba lila a juliana...podeu fer la pasta de curry vermell com jo o posar-ne de ja preparada, al gust.
I quan sigui llest, una mica de coriandre fresc pel damunt i a gaudir!!!
I per acabar, avui una cançó de Blaumut...
Mirant de veure el temps,
les pomes verdes i aquest cel desert.
La ciutat dels errors
avui és com un bosc tot ple de menta.
Només veig un fanal
i tres ocells a la branca d'un bar.
Simplement no és dilluns,
i el teu desembre no es refreda mai.
De moment, de moment,
seurem aquí, veurem passar la gent, i potser,
les nostres siluetes també, no ho sé...
vestides amb paraules i un barret.
Els cotxes ambulants,
tu condueixes frases sense mans,
i el solet als botons
del teu abric mirant per la finestra.
I la llum als racons
de tots els pensaments, però...
De moment, de moment,
seurem aquí, veurem passar la gent, i potser,
les nostres siluetes també, no ho sé...
vestides amb paraules i un barret.
Caminant, caminant,
faran coses curioses d'un passat tronat,
i pujaran a un taxi mig aparcat
cap a una terrasseta on veure el mar.
(Blaumut)
wauuuu un relleno estupendo con lo que me gusta el cilantrooo!! uummm
ResponEliminaBesos
Nieves
Que ricos, habrá que hacerlos rellenos :)
ResponEliminaQue ricos! tendré que hacerlos rellenos :)
ResponEliminaQue bocado le daba a tu pan relleno, está diciéndome cómeme, jejeje.
ResponEliminaSaludos panarras.
Que ricura de parathas!!! parece que nos hemos "inspirado" en la misma receta.. la cúrcuma y el picante convierte a estas parathas en un bocado irresistible. Nos encontramos en el próximo reto panarra. Besos,
ResponEliminaHan quedat beníssim!! Fins a la pròxima! ;)
ResponElimina