dimarts, 15 de setembre de 2015

Tàrtar de tomàquet. Irresistible.

 




"Los sueños parecen al principio imposibles,
luego improbables,
y luego, 
cuando nos comprometemos,
se vuelven inevitables."

(Mahatma Gandhi)




I seguim amb els tàrtars. Fàcils, frescos -ara que encara es manté la calor- i saníssims. I no per ser menjar cru és avorrit. Compensem l'anterior recepta amb una de ben lleugera.

Aquest tàrtar tan original és una recepta del restaurant Tickets -dels germans Adrià- i sembla ser que també va ser un plat que durant una temporada va tenir la seva pròpia versió a elBulli.

És completament vegetarià i ideal per fer en època de tomàquets, ja que si són bons, aquest plat és espectacular.

La veritat és que no deixa de ser una amanida de tomàquets, però el seu amanit resulta espectacular i saborós.

Així que com aquesta setmana reconec que estic força cansada (si, ja sé que encara és dimarts) i no tinc masses ganes de fer res, vaig directa a la recepta.



Per fer aquest tàrtar es necessiten els següents ingredients:

  • 350 gr de tomàquets (dels que en resultaran 200 gr de daus)
  • 25 gr de nèctar de tomàquet
  • 12 gr de mostassa de Dijon
  • 8 gr de salsa Perrins
  • 3 gr de salsa HP o brown sauce
  • 3 gr de sal fina
  • 0,3 gr d'orenga sec
  • 3 gr d'alfàbrega fresca picada
  • 0,7 gr de salsa de xili habanero
  • 20 làmines de pa
  • 15 gr d'oli d'oliva verge extra
  • 5 gr de tàperes
  • fulles d'alfàbrega
  • pebre negre


En primer lloc s'han de pelar els tomàquets i treure'n totes les pepites per quedar-nos, només, amb la carn, i deixar escórrer bé.




Després s'ha de tallar la carn dels tomàquets en daus ben, ben, petits, aproximadament d'uns 2-5 mm, sense deixar que acabi sent un puré. Aquests daus s'han de deixar reposar en un colador perquè perdin l'excés d'aigua. Per això, quedaran, aproximadament, uns 200 gr de tomàquet escorregut.

I llavors, s'han de barrejar tots els ingredients de l'amanit en un bol i una vegada siguin tots ben unificats, afegir els daus de tomàquet i barrejar bé. 

I altre vegada, s'ha de deixar escórrer en un colador, durant una hora, rectificant de sal en el cas de que fos necessari i deixar a la nevera ben tapat.




Per fer les torradetes de pa s'han de tallar làmines molt fines i posar al forn a 150ºC durant uns minuts fins que siguin daurats pels dos costats. I reservar en una reixeta.

Per servir, s'ha de posar alfàbrega, tàperes, pebre negre mòlt i un bon raig d'oli d'oliva verge. 




I al damunt de les torrades fines, boníssim.




Al Tickets em sembla que ho serveixen amb microvegetals, però en un dia normal, no en vaig trobar.




Bon profit.



I per acabar, una mica de vent per netejar la ment...que em cal.


Avui farem un passeig
per totes aquelles
cançons que van venir
i d'altres que vindran
i que no podràs, compartir amb mi
ni cantar amb mi, com abans

Bufen temps de canvis deia el vent
avui ajaguda en el balcó, un vespre més
mirant com el temps com sempre
va perdent el temps
mai no n'aprendrà el que li vols dir
pobre temps

Bufen temps de canvis
però no hem de tenir por
és un temps de canvis que en porta de millors

Bufen temps de canvis,
de mirar-se l'esquena
i comptar una a una les ferides d'aquests anys
bufen temps de canvis

Avui ens trencarem el cap, pensant què
podríem haver fet molt millor
tot allò que vam fer tan bé com vam poder
però sé que sabràs
apreciar la meva bona voluntat

Bufen temps de canvis
però no hem de tenir por
és un temps de canvis que en porta de millors

Bufen temps de canvis,
de mirar-se l'esquena
i comptar una a una les ferides d'aquests anys
bufen temps de canvis

Per tu i jo
per tots dos
per tothom
bufen temps de canvis...
bufen temps de canvis...

(Beth)






TEXTO O DESCRIPCION



1 comentari:

  1. Tiene que estar mas rico aun que los de pescado.
    Bss

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!