"Dilema del cocinero:
El poeta triste, escribe poemas y te hace llorar.
El pintor triste pinta cuadros y te logra emocionar.
El músico triste compone canciones y te hace cantar.
Al cocinero triste, le está prohibido cocinar."
(Gastón Acurio)
I després de les vacances ens tornem a enfundar els guants blancs i, silenciosament, entrem a una cuina i...1, 2, 3...zas! Recepta robada.
Aquesta vegada m'ha passejat tant per la cuina de la Bea del blog "Bea recetas y más", que m'ha estat difícil no endur-me més d'una recepta. Al final, però, he quedat molt satisfeta amb el meu botí. He hagut de sortir corrents i marxar del país per no ser descoberta.
Viatgeu amb mi al Perú?
L'ají de gallina és un plat peruà deliciós fet amb gallina (o pollastre) prèviament cuita i esfilagarsada que es serveix amb una crema espessa feta amb el propi caldo de cuinar-la, ají, nous i parmesà.
I la Bea, explica la recepta de Gastón Acurio un cuiner de referència mundial i el màxim exponent de la cuina peruana. I la veritat és que no pot ser més deliciós. Un àpat ideal per un diumenge en familia. I és que com deia el propi Gastón:
"Los domingos, todo es más rico."
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 2 pits grans de pollastre o indiot
- 1 ceba lila
- 1 culleradeta d'all picat
- 1 cullerada d'ají groc
- 2 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 grapat de nous
- 1 pot de llet evaporada
- 1 grapat de parmesà ratllat
- sal i pebre blanc
- olives negres
- patata bullida
- 2 ous durs
- ratlladura de llima
En primer lloc s'han de coure els pits de pollastre o indiot, sense pell, en aigua amb una mica de sal i una vegada cuits, reservar el caldo i deixar els pits en un plat.
En un bol a part, s'ha de remullar el pa amb un bon raig de llet evaporada.
Mentre es remulla bé, s'ha de picar la ceba lila i començar a sofregir-la en una cassola amb una mica d'oli. Quan comenci a estar transparent, s'ha d'afegir l'all picat i seguir sofregint.
Finalment, s'ha d'afegir la pasta d'ají groc i deixar uns deu minuts més al foc.
Finalment, s'ha d'afegir la pasta d'ají groc i deixar uns deu minuts més al foc.
A part, s'ha de batre una mica del caldo que hem reservat de coure el pollastre, el pa remullat i les nous fins que sigui tot ben integrat i ens quedi una pasta.
Aquesta barreja, s'ha de posar a l'olla, juntament amb la resta de la llet evaporada i remenar bé fins que s'unifiquin i quedi una salsa lligada.
Llavors s'ha de posar el pollastre, un bon grapat de parmesà ratllat, sal i pebre i jo, i això no estava a la recepta original, però crec que li va donar el toc que li faltava, afegeixo la pell ratllada d'una llima.
Per emplatar, s'ha d'acompanyar amb una mica de patata bullida, ou dur i olives negres.
I per acabar, una mica de l'encisadora veu de John Legend...
Llavors s'ha de posar el pollastre, un bon grapat de parmesà ratllat, sal i pebre i jo, i això no estava a la recepta original, però crec que li va donar el toc que li faltava, afegeixo la pell ratllada d'una llima.
Per emplatar, s'ha d'acompanyar amb una mica de patata bullida, ou dur i olives negres.
I per acabar, una mica de l'encisadora veu de John Legend...
All of me
What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
Got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you
How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you
My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you
Cards on the table, we're showing hearts
Risking it all, through it's hard
'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all, all of me
And you give me all, all of you
I give you all, all of me
And you give me all, all of you
(John Legend)
Muy buena receta esta que le has robado a Bea. se ve muy rica. Un besote.
ResponEliminaUmmmm, que rico asaltadora!! Mi tía, que fue misionera el el perú nos lo hace de vez en cuando y está para chuparse los dedos. Te ha quedado genial :D Besos!!
ResponEliminaMe encanta el aji de gallina. La primera vez que lo pobré fue precisamente en Perú, y no lo he intentado hacer en casa ni una vez. ¡Con tu robo ya puedo ponerle remedio a eso! Buen asalto!
ResponEliminaSe de un amigo mío al que le encantaría esta receta.
ResponEliminaBuen asalto compi =)
Un besote y feliz domingo!!
Yo también probé por primera vez este plato en Perú y lo repetí alguna que otra vez en un restaurante peruano que encontré en Madrid, que lo hacían delicioso. Viendo tus fotos me han entrado ganas de volver a comerlo, creo que me voy a poner a buscar el ají amarillo ya! ;)
ResponEliminaBesos
Jo es verdad! Los domingos todo es más rico! No lo había pensado... Muy rico el ají, a mí también me encanta.
ResponEliminaque verdad, el cocinero triste no debe cocinar...
ResponEliminaMmmmmmbuenisima receta!!! Esto es viajar con el paladar!!
ResponEliminaMai he tastat l'aji de gallin però té una pinta...
ResponEliminaI tens raó, millor que el cuiner que està trist que no cuine...
Perquè menjar coses tristes no li agrada a ningú
Un beset molt graaaan
Hola Marta, gracias por este viajecito al Perú y las palabras de Gaston Acurio, que tiene más razón que un santo.
ResponEliminaY esta receta pone de buen humor, así pues muy recomendable para todo cocinero! Y como dicen por esas tierras "la has hecho linda"!
Bss
Marisa
Yo este plato lo tengo que hacer, porque se ve tan rico y todo lo que lleva nos gusta en casa, tomo nota. Un besote de una nueva ladronzuela jijij.
ResponEliminaQuina pintassa aquesta recepta Marta! Fa molt bona pinta, i és que allò que fas, ja sigui 'robat', extret d'un llibre, o d'invenció pròpia, ho claves. Grans paraules les de Gaston, i gran robatori fet, m'ha agradat molt!
ResponEliminaMolts petons guapa!
P.D.: Encara que no quedi constància, continuo venint per aquí a xafardejar les teves creacions...
No he tastat mai aquest plat, però té una pinta deliciosa, potser m'ho penso per quan em toqui fer un plat del Perú pel meu blog... :)
ResponEliminamuy rica tu receta, no conocía este plato pero parece delicioso, gracias por compartirlo.
ResponEliminaUn beso,
http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
Hola guapa!
ResponEliminaMe encanta este plato de Gaston y no se la de veces que lo he hecho ya, el aji me sorprendio mucho por su sabor y el pollo asi queda genial!
Gracias por tu asalto!
Besitos
Ah, la cancion de John Legend me encanta tambien, jeje ;)
Tiene que estar buenísimo. Excelente robo, compañera asaltadora. ¡Besos!
ResponEliminaDues coses...
ResponEliminaAquest plat te una pinta tremenda (sense olives) i mes amb la fam que tinc... jejejejeje!!!
I la segona cosa... m'encanta la cançò de John Legend... es preciosa!!!
Bss!!! ^_^
Tiene una pinta increible esta receta que has elegido de la cocina de Bea!!! Gran asalto sin duda!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
... Al cocinero triste, le está prohibido cocinar. " esta receta peruana es fantastica, el contraste de sabores es sencillamente delicioso
ResponEliminasaludos!!!
Todavía no he usado nunca el ají. Nieves lo compró hace poco para una receta, pero yo le tengo respeto por si me paso de dosis.
ResponEliminaBss
Elena
Habrá que probarlo, se ve bien rico
ResponEliminaM'encanta l'ají, una amiga peruana ens ho ha fet a vegades, unes molt picant i altres no tant, i sempre ens ha aencantat. Ara ja tinc una recepta per a competir amb ella jejejejeje. Molt bon botí!
ResponEliminaMuy buena pinta! Buen asalto compi. Besos
ResponEliminaTe quedó genial, buen asalto!
ResponEliminaTe ha quedado genial, el ají está de vicio, buen robo ladronzuela. Bss
ResponEliminaEstuve a punto de hacerlo en otro reto, y ahora viendo el tuyo creo que ha llegado el momento. Te ha quedado de lujo.
ResponEliminaUn bst.
Pero que bueno se ve este plato!! me ha gustado mucho!! Bs.
ResponEliminaQué cantarino es el plato!!! Enhorabuena por tu gran asalto :)
ResponEliminaUn asalto genial!!! Hace mucho que tengo esta receta pendiente y a ti que ha quedado perfecta, me ha encantado, se ve deliciosa y la presentación estupenda!!
ResponEliminaPetons!!
¡Se ve delicioso! Nunca he probado el ají, tengo que hacerlo ya. La presentación me ha gustado mucho también. Un saludo.
ResponEliminaMuy rico tu asalto! Un besillo!
ResponEliminaQue bé ens ho vam passar fent les receptes de Gastón Acurio. Mai he provat l'Ají de Gallina i aixó que la meva amiga Viky, que és peruana, sempre m'anima a fer-lo. Potser ara m'hi llenci i li faci una sorpresa.
ResponEliminaUn petó
Blanca