"Si te centras en lo que dejas atrás,
no podrás ver lo que tienes delante."
(Ratatouille)
Com cada final de mes i, com una rateta que es cola silenciosament a la cuina de l'Aranzazu, m'enduc una recepta. Una recepta de luxe. I no ha estat fàcil triar d'entre tot el seu Baúl de las Delicias.
Des de la primera vegada que vaig veure a Mr. Ego provar aquell preciós plat de Ratatouille, que tenia ganes de fer-ne.
Recordeu la crítica que va fer d'aquell plat?
Recordeu la crítica que va fer d'aquell plat?
"El trabajo del crítico
es sencillo en más de un sentido. Arriesgamos muy poco, y sin embargo
usufructuamos de una posición situada por encima de quienes someten su trabajo
y su persona a nuestro juicio. Prosperamos gracias a nuestras críticas negativas,
que resultan divertidas cuando se las escribe y cuando se las lee.
Pero la cruda verdad que los
críticos debemos enfrentar es que, en términos generales, la producción de
basura promedio es más valiosa que lo que nuestros artículos pretenden señalar.
Sin embargo, a veces el crítico realmente arriesga algo, y eso sucede en nombre
y en defensa de algo nuevo.
Anoche experimenté algo
nuevo, una comida extraordinaria hecha por alguien único e inesperado. Decir
que ese plato y su cocinero pusieron a prueba mis preconceptos equivaldría a
incurrir en una subestimación grosera, cuando lo cierto es que ambos lograron
conmover lo más profundo de mi ser.
Antes de este suceso, nunca
escondí mi desdén por el lema del Chef Gusteau: “cualquiera puede cocinar”.
Pero, me doy cuenta, recién ahora comprendo sus palabras. No cualquiera puede
convertirse en un gran artista, pero un gran artista sí puede provenir de
cualquier lugar."
La Ratatouille és una especialitat regional francesa que s'elabora amb diferents verdures i que és originaria de la ciutat de Niça i, més en general, de la regió de la Provença, al sud-est de França. De fet, el seu nom complert és Ratatouille niçoise, que prové de l'occità ratatolha.
És un plat vegetarià resultant de guisar amb oli d'oliva una sèrie de verdures que es poden fer juntes o separades, a la paella o al forn, i amanides amb diferents herbes aromàtiques. Hi ha tantes receptes com gent les prepara. I per això, jo també me l'he fet meva.
Un consell, el repòs. Després d'unes hores, està encara més deliciós.
Com és un plat típic de la Provença, he volgut donar l'aroma que es mereix amb les anomenades herbes provençals -romaní, farigola, alfàbrega, orenga...-, l'aroma a all i un toc picant gràcies al xili.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 1 albergínia gran
- 1 carabassó gran
- 5 tomàquets
- 5 patates
- alls
- sal i pebre
- orenga
- alfàbrega
- romaní
- farigola
- xili
- oli d'oliva verge extra
- vinagre balsàmic
- oli de romaní d'Aromàtiks
La recepta no pot ser més fàcil. Com he explicat abans, hi ha vàries maneres de fer-la. La que he triat jo és potser la més entretinguda, però el resultat és un plat de verdura d'allò més saborós i bonic.
Abans de muntar el plat, jo amaneixo cada una d'elles amb una bona quantitat d'oli, sal i pebre i les herbes aromàtiques que vulgueu, al gust.
Quan estiguin totes col·locades, s'ha de posar pel damunt una mica més d'herbes i una bona quantitat de xili picat i els alls que vulgueu (a mi m'agrada posar-ne bastants), sense pelar, però una mica aixafats.
A mi m'agrada afegir pel damunt unes petites gotes de vinagre balsàmic, molt poquet i un bon raig d'oli de romaní d'Aromàtiks.
I per acabar, una cançó que vaig sentir recentment en un fantàstic concert dels Barcelona English Choir, que vaig anar a veure amb el Xavi i la Sandra a les cotxeres de Sants. Tot i que no era un bon dia, per a mi, no m'he pogut treure la cançó del cap.
Chandelier
Party girls don't get hurt
Can't feel anything, when will I learn?
I push it down, push it down
I'm the one for a good time call
Phone's blowing up, ringing my doorbell
I feel the love, I feel the love
1,2,3 1,2,3 drink
1,2,3 1,2,3 drink
1,2,3 1,2,3 drink
Throw them back
'Till I lose count
I'm going to swing from the chandelier
From the chandelier
I'm going to live like tomorrow doesn't exist
Like it doesn't exist
I'm going to fly like a bird through the night
Feel my tears as they dry
I'm going to swing from the chandelier
From the chandelier
But I'm holding on for dear life
Won't look down, won't open my eyes
Keep my glass full until morning light
Because I'm just holding on for tonight
Help me, I'm holding on for dear life
Won't look down, won't open my eyes
Keep my glass full until morning light
Because I'm just holding on for tonight
On for tonight
Sun is up, I'm a mess
Got to get out now
Got to run from this
Here comes the shame
Here comes the shame
1,2,3 1,2,3 drink
1,2,3 1,2,3 drink
1,2,3 1,2,3 drink
Throw them back
'Till I lose count
I'm going to swing from the chandelier
From the chandelier
I'm going to live like tomorrow doesn't exist
Like it doesn't exist
I'm going to fly like a bird through the night
Feel my tears as they dry
I'm going to swing from the chandelier
From the chandelier
But I'm holding on for dear life
Won't look down, won't open my eyes
Keep my glass full until morning light
Because I'm just holding on for tonight
Help me, I'm holding on for dear life
Won't look down, won't open my eyes
Keep my glass full until morning light
Because I'm just holding on for tonight
On for tonight
Because I'm just holding on for tonight
Oh, I'm just holding on for tonight
On for tonight
On for tonight
On for tonight
(Sia)
Yo sigo con las ganas de probar el Ratatouille desde que vi la película. Pero después de ver tu receta, ya solo por lo bonito que queda este plato, merece la pena prepararlo. Seguro que está delicioso.
ResponEliminaBesos
Hola hola!!! A pesar de las dificultades con la tabla ya estamos aquí!! Venía a ponertela pero se me han adelantado :D Un plato precioso, además de bueno, seguro que sí que huele a verano. Besos!!
ResponEliminaQué maravilla de presentación, además seguro que estaba más rico aún. Saludos
ResponEliminaHola!
ResponEliminaratatouille, un plato estrella de película. Esto vale para el verano y para todas las estaciones!
Buen asalto
Saludos
marisa
Aquesta és una d'aquelles receptes que tinc entretinguda al tinter des de fa anys. M'encanten els ingredients, m'encanta la presentació, i m'encanta el ratatuille i no sé per què encara mai m'he animat a fer-lo... Veient el teu resultat m'hauré d'animar d'una vegada. Un robatori de primera :-)
ResponEliminaUn petó
Blanca
Me has enamorado con esta entrada!!!!! Primero por el ratattouille que te ha quedado espectacular, con esos cortes tan preciosas y esa colocación tan perfecta!! Segundo porque me encanta esta película, me parece preciosa, simplemente me encanta, es de mis favoritas de dibujos!! Y tercero porque has puesto Chandelier, canción con la que me estrené en la escuela de canto las navidades pasadas en su festival de Navidad, que por cierto, es dificil de cantar un rato largo... jajajaja!!!
ResponEliminaFelicidades por tu receta y tu entrada, me encanta!!!!!
Un ratatouille delicioso y sabroso. Queda super bonito así presentadito y la película es genial.Un besito y un gran asalto,
ResponEliminahttp://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
Fantástica receta de ratatouille y una presentación de lujazo! Se ve deliciosa.. en cuanto pueda la preparo que ya me has dejado con el antojo! Un beso
ResponElimina