dissabte, 6 de juny de 2015

Ideals per dies de fútbol. Fingers de pollastre macerat amb llima, soja i gingebre, arrebossats amb anacards i maionesa d'all negre.







"No hi ha res més perillós
que no arriscar-se."

(Pep Guardiola)




A mi els dies de futbol m'agrada sopar coses per picar. "Menjar de gordos" que diem els meus amics i jo. Però tapes contundents, no és incompatible amb què siguin sanes. 

Potser és els nervis que genera un partit el que fa que anar estirant el braça i menjant petites porcions d'aliments, que a sobre sigui deliciós, sigui d'allò més agradable. Sempre amb una cervesa ben freda o una copa de vi entre mans.

Per això fa ja unes setmanes que vaig fer aquests fingers de pollastre que van marinats amb soja, llima i gingebre -el que els fa refrescants i fa que els fruits secs no embafin-, amb una maionesa lleugera d'all negre que fa que sigui un aperitiu rodó.

Ideals per un vespre com el d'avui, final de la Champions! Visca el Barça i a per totes!



I què millor per acompanyar aquest cruixents i deliciosos fingers de pollastre, que una maionesa lleugera d'all negre?

De sobres són conguts els beneficis de l'all corrent, sobretot cru, tot i que la seva dificil digestió, per alguns o la olor, per altres, fa que moltes vegades o en determinades situacions, la gent prefereixi prescindir d'aquest aliment.

És per això que l'all negre és una gran alternativa, ja que no només és molt més suau, sinó que a sobre té més propietats que l'all cru.

Per obtenir l'all negre, s'ha de sotmetre l'all cru a un procés de fermentació, durant seixanta dies, sense additius i a una temperatura i humitat molt determinades. Així, passat aquest temps de fermentació, els científics japonesos -és al Japó on es va començar a fermentar l'all-, van descobrir que l'all no només havia canviat de color, sinó que havia perdut, gairebé, el 97% de la fortor (que és el que fa que repeteixi) i que, en canvi, havia multiplicat de forma sorprenent, per deu, les seves propietats, gracies a la potenciació dels components ensofrats de l'all.

Nutricionalment, destaca la seva presencia de vuit aminoàcids essencials de gran importància per la formació i reparació dels teixits musculars, prevenint l'atrofia, regulant els nivells de sucre i de colesterol en sang i lluitant contra els radicals lliures; promou la pujada de defenses del sistema immunològic, actuant com a antibiòtic natural amb grans capacitats antisèptiques i antifúngica; estimula el fetge i promou la depuració de toxines i de greixos saturats acumulats sobre les parets venoses i arterials; es considera bo pel tractament de la depressió i de la debilitat emocional; i és un aliment afrodisiac. 

I per si tot l'anterior no fos suficient, és un aliment amb un sabor d'allò més especial i, al menys per a mi, deliciós. Té matisos dolços i salats, amb aroma a regalèssia i una textura d'allò més cremosa que fa que les seves possibilitats a la cuina siguin infinites.

Així que penso que combina molt bé amb aquests fingers, que si bé no són fregits per compensar els olis dels fruits secs que els arrebossen, d'altre banda molt sans, sí son contundents.



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:


Pels fingers de pollastre:

  • filets de pollastre
  • salsa de soja
  • gingebre fresc
  • 1 llima
  • 1 ou
  • anacards
  • sal i pebre

Per la maionesa d'all negre:

  • oli de gira-sol
  • 1 all negre
  • sal i pebre 
  • pell de llima
  • 1 ou


En primer lloc, s'ha de tallar el pollastre a trossos més o menys iguals, allargats, i posar a macerar amb un raig de salsa de soja, la pell d'una llima ratllada i el suc de mitja, una bona quantitat de gingebre fresc ratllat (al gust), una mica de sal -amb compte perquè la salsa de soja ja és salada- i pebre.




S'ha de reservar a la nevera una hora, com a mínim.

Passat aquest temps, s'ha d'arrebossar. Per això, s'ha de picar els anacards i mentre, escórrer bé el pollastre que teniem macerant.




S'ha de passar per ou batut i, amb compte, arrebossar amb els anacards.




S'ha de coure al forn prescalfat a 220ºC. Es pot fregir, però com els fruits secs ja tenen oli, queda més lleuger fet al forn, a part de que és un arrebossat delicat.

Per acompanyar aquest pollastre s'ha de fer una maionesa amb un all negre, oli de gira-sol, un ou, ratlladura de llima, sal i pebre.




Boníssim. No podràs parar de sucar.






I com avui és dia d'herois i vencedors, una cançó viral, la que el passat 23 de maig es va proclamar vencedora d'Eurovisió. Heroes del suec Måns Zelmerlöw


Heroes

Don't tell the gods I left a mess
I can't undo what has been done
Let's run for cover

What if I'm the only hero left?
You better fire off your gun
Once and forever

He said go dry your eyes
And live your life like there is no tomorrow son
And tell the others

To go sing it like a hummingbird
The gratest anthem ever heard

We are the heroes of our time
But we're dancing with the demons in our minds

We are the heroes of our time
Heroes, oh whoa
But we're dancing with the demons in our minds
Heroes, oh whoa

We are the heroes of our time
Heroes, oh whoa
But we're dancing with the demons in our minds
Heroes, oh whoa

The crickets sing a song for you
Don't say a word, don't make a sound
It's life's creation

I make worms turn into butterflies
Wake up and turn this world around
In appreciation

He said I never left your side
When you were lost I followed right behind
Was your foundation

Now go sing it like a hummingbird
The greatest anthem ever heard
Now sing together

We are the heroes of our time
Heroes, oh whoa
But we're dancing with the demons in our minds
Heroes, oh whoa

We are the heroes
(We keep dancing with the demons)
(You could be a hero)

Now go sing it like a hummingbird
The greatest anthem ever heard
Now sing together

We are the heroes of our time
Heroes, oh whoa
But we're dancing with the demons in our minds
Heroes, oh whoa

We are the heroes of our time
Heroes, oh whoa
But we're dancing with the demons in our minds
Heroes, oh whoa
We are the heroes

(Måns Zelmerlöw)






TEXTO O DESCRIPCION



4 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Boníssims, aquets els haig de fer alguna vegada a casa, sobretot probant noves idees d'arrebossat amb espe`cies i fregit amb fruits secs. Hi ha un restaurant a BCN al que vaig sovint on demano uns fingers de pollastre amb maionesa de soja, i vaig demanar la recepta pels fingers ja que son una passada, i em van dir que es una combinació de 10 especies secretes que només coneixia el xef, una llàstima... bé, així s'asseguren que torni per menjar-los! Provaré amb la teva opció;)
    PD. m'encanta el nou disseny del blog!

    ResponElimina
  2. Quina combinació més original!! Gingebre, llima, anacards...i cruixent mmmmm
    Me l'apunto! Gràcies :)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  3. No dubto en cap moment que tenen que estar boníssims, jo també m'he l'emporto. Petons i Visca el Barça.

    ResponElimina
  4. Qué fingers más buenos, un beso!

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!