"Toda teoría, querido amigo, es de color gris,
pero el árbol dorado de la vida brota siempre verde."
(Johann Wolfgang von Goethe)
Fa poc, a principis d'any, que vaig tenir la sort de conèixer a l'Anna i a la Núria, les responsables d'aquesta meravella d'espai (L'Aula Canela Fina) que jo, adoro, i on vaig tenir la sort de fer el meu primer taller de pa. El primer de molts, espero.
L'Aula Canela Fina, com expliquen elles mateixes a la web, és un projecte gastronòmic que va néixer de l'afició de les dues per la cuina; afició que, combinada amb la seva elegància, proximitat i il·lusió, a fet convertir l'inicial projecte en un espai immillorable.
A més, l'Anna i la Núria, van aparèixer en un moment molt complicat de la meva vida i, sense adonar-se'n, em van ajudar a treure la part bona del moment, i per això, els tinc una estimació especial.
Recordo perfectament la primera reunió amb elles. Vaig arribar nerviosa sense saber exactament que dir, i en un obrir i tancar els ulls, havia passat tot el matí, xerrant.
Mireu quina meravella de local.
Després d'aquell primer contacte, vaig tenir la sort de poder assistir a una classe magistral sobre la carxofa, que impartia el fantàstic cuiner, Víctor Ruiz, que cuina al Mandarin i em vaig enamorar d'aquesta recepta. Us recomano que la tasteu i que visiteu a l'Anna i a la Núria.
Per fer aquesta recepta per dues persones es necessiten els següents ingredients:
- 200 gr d'arròs bomba
- pasta de curry verd
- fulles d'espinacs fresques
- 3 carxofes
- 500 gr de fumet de peix (espines de peix blanc, 1 ceba, pastanaga, porro, un trosset d'api, llorer, pebre negre i julivert)
- llet de coco
- 2 calamars
- 1 ceba tendra
- mantega
A part, s'ha de preparar un fumet blanc de peix fent bullir els ingredients que indico durant mitja horeta. Més no, que sinó queda un fumet amarg.
En un cassó a part, s'han d'escaldar els espinacs durant uns segons i passar-los en un bol amb aigua i gel per aturar ràpidament la cocció.
Els espinacs s'han de triturar amb el fumet que ja ha d'estar fred (guardant una mica pel curry). En funció de la quantitat d'arròs que poseu, haureu de calcular una o altre quantitat de fumet. Com que és un arròs sec, haureu de calcular 2 o 2,5 parts de fumet per cada part d'arròs.
Els espinacs s'han de triturar amb el fumet que ja ha d'estar fred (guardant una mica pel curry). En funció de la quantitat d'arròs que poseu, haureu de calcular una o altre quantitat de fumet. Com que és un arròs sec, haureu de calcular 2 o 2,5 parts de fumet per cada part d'arròs.
Les carxofes s'han de netejar i quedar-nos només amb el cor, que s'ha de tallar a trossos i coure 5 minuts "a la blanca", que significa que s'han de bullir amb aigua, julivert i una cullerada de farina.
L'última part de la cocció, s'ha d'anar lligant amb la llet de coco amb curry.
I per un sabor tant especial, una veu especial.
Green eyes
Honey, you are a rock
Upon which I stand
And I come here to talk
I hope you understand
The green eyes
Yeah, the spotlight
Shines upon you
And how could
Anybody
Deny you?
I came here with a load
And it feels so much lighter
Now I've met you
And, honey, you should know
That I could never go on
Withouy you
Green eyes
Honey, you are the sea
Upon which I float
And I came here to talk
I think you should know
The green eyes
You're the one that
I wanted to find
Anyone who
Tried to deny you
Must be out of their mind
'Cause I came here with a load
And it feels so much lighter
Since I've met you
And, honey, you should know
That I could never go on
Without you
Green eyes
Green eyes, ohohohoh
Ohohohoh
Ohohohoh
Ohohohoh
Honey, you are a rock
Upon which I stand...
(Coldplay)
Delicioso ese arroz seguro, te ha quedado genial. Un beso
ResponEliminaFelicitats per la iniciativa i el local, i com no, de la recepta!! Té un color impressionant :)
ResponEliminaAnna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/