"¿Se pueden inventar verbos?
Quiero decirte uno: yo te cielo,
así mis alas se extienden enormes
para amarte sin medida."
(Frida Kahlo)
Fa uns mesos que no paro. Vaig a un ritme frenètic. Entre setmana per falta de temps i els caps de setmana per exprimir-los al màxim i treure'n molt suc, per gaudir-los.
Però segueix agradant-me molt menjar i hi ha receptes que requereixen temps. Com les coses importants de la vida, que requereixen constància i esforç.
Però això és compatible amb la falta de temps? Si. Com sóc #culoveoculoquiero, després de que la Sandra em parles de les Crock Pot (Slow cookers), no vaig trigar en escollir-ne una i adoptar-la.
Aquí, les olles de cocció lenta no són massa conegudes, però a EEUU i a alguns països sud-americans sembla ser que és un electrodomèstic habitual.
Va néixer de la mà de Irving Naxon, que va desenvolupar la Naxon Beanery o Bean Pot, inspirant-se en un guisat que acostumava a cuinar la seva àvia, a Lituània, y que necessitava vàries hores de cocció a foc lent. La seva empresa es dedicava a la fabricació de làmpades solars i equips de bugaderia portàtils i la Bean Pot no va ser massa ben tractada quan l'empresa es va vendre, a Rival, que al 1971 la va començar a comercialitzar com a Crock Pot.
I com no podia ser d'una altre manera, volia estrenar-la amb la recepta per la que, bàsicament, la vaig comprar: el meu adorat Pulled Pork. M'encanta.
Vaig tastar-lo per primera vegada amb Caravan Made, el GingerPork 2.0, que poc després vaig fer a casa, però al forn, amb una Römertopf (olla de terrissa alemanya). El problema és que són moltes hores de cocció i mentre que el forn gasta molt, la Crock Pot gasta menys que la nevera. I a sobre pots marxar a treballar, a dormir, o on vulguis, que ella segueix cuinant, sense perill, lenta i efectivament.
Tinc pendent de pujar la recepta que habitualment faig del Pulled Pork, una mica picant, però per donar una bona rebuda al nou membre de la meva cuina, he decidit posar aquesta, que vaig veure a la web www.crockpotting.es d'on m'he apuntat vàries receptes per practicar.
És una versió una mica diferent, feta amb salsa hoisin, una salsa xinesa feta amb una base de soja fermentada, espesa, fosca i amb un sabor molt intens. No és difícil de trobar.
I amb uns tendres panets acabats de fer, el plaer està assegurat.
Una recepta ideal per estrenar els "Sopars del món", que cada setmana disfrutaré, a casa, amb el Pau, l'Àlex i l'Arnau.
Però segueix agradant-me molt menjar i hi ha receptes que requereixen temps. Com les coses importants de la vida, que requereixen constància i esforç.
Però això és compatible amb la falta de temps? Si. Com sóc #culoveoculoquiero, després de que la Sandra em parles de les Crock Pot (Slow cookers), no vaig trigar en escollir-ne una i adoptar-la.
Aquí, les olles de cocció lenta no són massa conegudes, però a EEUU i a alguns països sud-americans sembla ser que és un electrodomèstic habitual.
Va néixer de la mà de Irving Naxon, que va desenvolupar la Naxon Beanery o Bean Pot, inspirant-se en un guisat que acostumava a cuinar la seva àvia, a Lituània, y que necessitava vàries hores de cocció a foc lent. La seva empresa es dedicava a la fabricació de làmpades solars i equips de bugaderia portàtils i la Bean Pot no va ser massa ben tractada quan l'empresa es va vendre, a Rival, que al 1971 la va començar a comercialitzar com a Crock Pot.
I com no podia ser d'una altre manera, volia estrenar-la amb la recepta per la que, bàsicament, la vaig comprar: el meu adorat Pulled Pork. M'encanta.
Vaig tastar-lo per primera vegada amb Caravan Made, el GingerPork 2.0, que poc després vaig fer a casa, però al forn, amb una Römertopf (olla de terrissa alemanya). El problema és que són moltes hores de cocció i mentre que el forn gasta molt, la Crock Pot gasta menys que la nevera. I a sobre pots marxar a treballar, a dormir, o on vulguis, que ella segueix cuinant, sense perill, lenta i efectivament.
Tinc pendent de pujar la recepta que habitualment faig del Pulled Pork, una mica picant, però per donar una bona rebuda al nou membre de la meva cuina, he decidit posar aquesta, que vaig veure a la web www.crockpotting.es d'on m'he apuntat vàries receptes per practicar.
És una versió una mica diferent, feta amb salsa hoisin, una salsa xinesa feta amb una base de soja fermentada, espesa, fosca i amb un sabor molt intens. No és difícil de trobar.
I amb uns tendres panets acabats de fer, el plaer està assegurat.
Una recepta ideal per estrenar els "Sopars del món", que cada setmana disfrutaré, a casa, amb el Pau, l'Àlex i l'Arnau.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
Pel Pulled pork:
- 1 paleta de pork d'uns 2,5-3 kg
- 1 pot de salsa hoisin
- gingebre fresc
- 1 llima
- 1 culleradeta de vinagre d'arròs
- sal
- 50 ml d'aigua
Per la coleslaw:
- col blanca o llombarda
- pastanaga
- poma
- maionesa
- crème fraîche
- mostassa
- vinagre
- ceba tendre
Per servir:
- Panets d'hamburguesa o panets Kaiser
En primer lloc s'ha de salar la paleta, però amb compte, ja que la salsa hoisin ja aporta bastanta sal.
A part s'ha de ratllar el gingebre fresc fins a tenir, més o menys, una cullerada de polpa i amb ella impregnar bé la carn.
Finalment, s'ha de pinzellar bé la paleta amb salsa hoisin fins que quedi ben coberta i ja es pot col·locar a la cassola de cocció lenta, amb la pell cap per amunt, i tirar el suc de la llima.
Al fons de la cassola s'ha de posar l'aigua, el vinagre i la resta de salsa hoisin i deixar cuinar de 8-10 hores a temperatura baixa.
Passat aquest temps, s'ha d'apartar la carn i reduir en un cassó, al foc, el suc del fons de la cassola fins que quedi una mica cremós.
Amb dos forquilles, i després de reposar uns 30 minuts, s'ha de desfilar la carn de porc i barrejar amb la salsa reduïda.
I finalment, per servir, s'ha de posar una bona quantitat de pulled pork al damunt dels panets -casolans-, una mica d'amanida de col i pastanaga (tot ratllat i barrejat amb els ingredients d'amanir) i a devorar. I amb una mica de plàtan verd fregit (Fernando, gracias por la recomendación), ideal.
I per acabar, una banda sonora de luxe que feia molt de temps que no havia escoltat.
Loser
In the time of chimpanzees
I was a monkey
Butane in my veins
So I'm out to cut the junkie
With the plastic eyeballs,
Spray-paint the vegetables
Dog food stalls with the beefcake pantyhose
Kill the headlights
And put in neutral
Stock car flaming' with a loser
And the cruise control
Baby's in Reno with the vitamin D
Got a couple of couches,
Sleep on the love seat
Someone keeps saying'
I'm insane to complain
About a shotgun wedding
And a stain on my shirt
Don't believe everything that you breathe
You get a parking violation
And a maggot on your sleeve
So shave your face
With some mace in the dark
Saving' all your food stamps
And burning' down the trailer park
(Yo. Cut it.)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(Double-barrel buckshot)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
Forces of evil in a bozo nightmare
Banned all the music with a phony gas chamber
'Cuz one's got a weasel
And the other's got a flag
One's on the pole, shove the other in a bag
With the rerun shows
And the cocaine nose-job
The daytime crap of the folksinger slop
He hung himself with a guitar string
Slap the turkey-neck
And it's hanging' from a pigeon wing
You can't write if you can't relate
Trade the cash for the beef
For the body for the hate
And my time is a piece of wax
Falling' in a termite
Who's choking' on the splinters
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(Get crazy with the cheeze whiz)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(Drive-by body-pierce)
(Yo, bring it on down)
Sooooooooyy....
Soy un perdedor
(Yo, bring it on down)
Sooooooooyy....
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(I'm a driver; I'm the winner;
Things are gonna change
I can feel it)
(I'm a driver; I'm the winner;
Things are gonna change
I can feel it)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(I can't believe you)
(I can't believe you)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(Sprechen sie Deutsch, baby?)
(Sprechen sie Deutsch, baby?)
Soy un perdedor
I'm a loser baby, so why don't you kill me?
(Know what I'm saying?)
(Beck)
(Know what I'm saying?)
(Beck)
Vas trigar exactament... 1min 25 segons!! Jajajajaja! Jo vull que me'n facis, a la meva com a molt hi cap una poteta de colomí xD
ResponEliminaPetonets!
Quin luxe!! I jo també tinc aquesta joia! La mateixa que tu!! Així que em sembla que ens hi posarem!! :)
ResponElimina