"La belleza y la fealdad son un espejismo
porque los demás terminan viendo nuestro interior."
(Frida Kahlo)
Aquesta és una d'aquelles receptes que fa temps que tens pendent i mai trobes el moment de fer-la.
Així que aprofitant que dos bons amics venien a sopar, què millor que compartir-los amb ells?
Els "tacos al pastor" van néixer a la ciutat de Puebla com a adaptació del Shawarma àrab que havia estat introduït a Mèxic pels immigrants libanesos durant la dècada dels 60.
Enlloc de xai, van fer servir porc i van canviar les espècies originals, per les mexicanes.
De fet, també se'ls coneix com a "tacos de trompo" ja que una vegada marinada la carn amb achiote, vinagre, espècies i xiles, normalment tallada a fines làmines -tot i que jo n'he fet daus-, s'inserten en un pal metàl·lic -com unes broquetes- i es cou igual que el shawarma.
Això si, cada marinada és diferent segons la regió on es mengi i, com en moltes receptes, cadascú presumeix de tenir-ne una secreta.
Aquesta vegada he fet servir la recepta de la MJ, que, sens dubte, tornaré a fer aviat.
No us deixeu guiar per la foto. És un plat difícil de fotografiar i, com veureu, encara no domino el balanç de blancs. Tanqueu els ulls i degusteu-lo. Així us enamorarà segur.
Aquesta vegada he fet servir la recepta de la MJ, que, sens dubte, tornaré a fer aviat.
No us deixeu guiar per la foto. És un plat difícil de fotografiar i, com veureu, encara no domino el balanç de blancs. Tanqueu els ulls i degusteu-lo. Així us enamorarà segur.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 330 gr de filet de porc
- 1 chile guajillo
- 3/4 de chile ancho
- 1 rodanxa de pinya
- 1/2 ceba lila
- 2 jitomates (o tomàquets pera)
- suc de dues taronges
- un raig de vinagre
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culleradeta de comí
- 3 claus d'olor
- 1 all
- 2 chiles chipotle
- sal
Per la salsa taquera:
- 2 tomatillos (o tomàquets verds)
- 1/2 ceba lila
- 1 all
- 2 chiles piquín
- coriandre
- oli d'oliva
- sal
Per acompanyar:
- tortillas de blat per tacos
- 2 rodanxes de pinya
- 1/2 ceba lila
- coriandre
- llima
- 1 alvocat
En primer lloc, s'ha de macerar la carn el dia abans. Per això, s'ha de tallar el filet de porc a daus d'1 cm, aproximadament.
A part, en un cassó, s'ha de posar aigua a bullir i deixar els chiles guajillo y ancho durant 5 minuts.
En el recipient de la batedora, s'ha de posar la rodanxa de pinya, pelada i a daus, la ceba, el jitomate (o tomàquets pera), el suc de taronja, el vinagre, l'orenga, el comí, els claus d'olr, l'all, la sal, els chiles chipotle i el chile guajillo i l'ancho -sense pepites- i triturem bé fins que tot sigui ben fi.
S'ha de posar la carn en un bol, cobrir bé amb la preparació anterior, tapar amb paper film i deixar reposar a la nevera tota la nit, si són 24 hores millor.
Al dia següent s'ha de preparar la salsa taquera.
Per això, s'ha de triturar els tomàquets verds, la ceba, un all, un parell de chiles piquín (cayena) i un bon grapat de coriandre, oli i sal i triturem. S'ha de reservar fins el moment de servir.
En un altre bol s'ha d'aixafar un alvocat amb el suc de mitja llima, sal i pebre i reservar amb l'os de l'alvocat perquè no es torni negre. I reservar.
En una paella, s'ha de marcar dues rodanxes de pinya tallades a daus d'1 cm, aproximadament, fins que siguin daurades. Amb una mica d'oli per evitar que s'enganxi. I quan siguin daurades les reservem.
A la mateixa planxa, s'ha de coure la carn que haurem colat del marinat.
I mentre la carn es fa, s'ha d'escalfar les tortitas.
En primer lloc, al damunt de la tortita, una bona capa d'alvocat, després la carn, una mica de pinya, una bona quantitat de salsa taquera, la ceba lila picada, coriandre i llima.
Un plat que encara resulta més bo quan es comparteix amb amics.
I encara amb aires mexicans, s'acaba el post d'avui. Amb una cançó que m'encanta.
Porque no supiste entender a mi corazón?
Lo que había en él, porque no?
Tuviste el valor de ver quien soy
Porque no escuchas lo que está tan cerca de ti?
Sólo el ruido de afuera y yo
Que estoy a tu lado desaparezco para ti
No voy a llorar y decir que no merezco esto
Porque es probable que lo merezco
Pero no lo quiero
Por eso
Me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti y me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti
Porque sé que me espera algo mejor
Alguien que sepa darme amor
De ese que endulza la sal
Y hace que salga el sol
Yo pensé que nunca me iría de ti
Que es amor del bueno de toda la vida
Pero hoy entendí
Que no hay suficiente para los dos
No voy a llorar y decir que no merezco esto
Porque es probable que lo merezco
Pero no lo quiero
Por eso
Me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti y me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti
Me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti y me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti
Me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti y me voy
Que lástima pero adiós
Me despido de ti
(Julieta Venegas)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!