"Lo importante en ciencia
no es tanto obtener nuevos hechos
como descubrir nuevas formas de pensar
sobre ellos."
(William Lawrence Bragg)
Hi ha receptes que, aparentment, no tenen cap secret. Però no sempre és així, a vegades la recepta més simple, la que més vegades has fet sense variar gairebé res, canvia de dimensió i esdevé impecable, sorprenent, escandalosament bona.
Això m'ha passat amb unes aletes de pollastre fregides.
Bé, si he de ser franca, m'ha passat amb totes i cada una de les receptes que he anat tastant de "The Modernist Cuisine", sens dubte el meu llibre de cuina preferit d'entre els molts (i quan dic molts, us asseguro que són molts) que tinc. De moment, totes les receptes que he provat són receptes que a priori, ni tant sols contemplava posar al blog, ja que són receptes d'aquelles de diari, que quasi tothom fa igual.
Ara, he après noves versions, com la d'aquestes aletes, que es fan amb l'ajuda del sifó.
El sifó, un d'aquells estris de cuina que poques vegades faig servir i que, en canvi, m'agradaria aprofitar més.
Doncs aquí teniu una recepta ideal per fer-ho.
Aquesta recepta, com diu el llibre, reuneix tot allò que segur que us agrada del pollastre fregit i, a més, s'enretira tota la pell, el que fa que no hi hagi cap barrera entre el cruixent arrebossat i la carn melosa.
L'alcohol que duu la massa, s'evapora ràpidament i al fer-ho disminueix el punt d'ebullició, fet que dona lloc a un arrebossat delicat i molt més cruixent del que hagués pogut ser-ho la pell.
Us poso la recepta per un quilo d'aletes:
Per les aletes de pollastre:
- 57 gr de farina
- 45 gr de Maizena (+per arrebossar)
- 6 gr de sal
- 1 gr de llevat
- 200 gr d'aigua
- 25 gr de vodka
- 1 kg d'aletes de pollastre
- oli de gira-sol
- 20 gr de barreja d'espècies picant
- sal
Per la barreja d'espècies picant (jo en faig 260 gr i la guardo):
- 50 gr d'all en pols
- 50 gr pebre vermell "La Chinata"
- 12 gr canyella en pols
- 8 gr pebre de Jamaica mòlt
- 7,5 gr pebre negre mòlt
- 7 gr de comí mòlt
- 6,5 gr de cayena
- 6 gr de cacau en pols
- 88 gr de mel en pols (opcional)
- 29 gr de sal (opcional)
Aquest pas és el que requereix més paciència, la resta és bufar i fer ampolles.
Abans del següent pas, s'ha de posar l'oli de gira-sol en un cassó fons i escalfar l'oli a 190ºC.
I per acompanyar aquestes aletes, una veu delicada: Emily Kinney.
The parting glass
Oh all the money that e'er I spent
I spent it in good company
And all the harm that e'er I've done
Alas, it was to none but me
And all the harm that e'er I've done
Alas, it was to none but me
And all I've done for want of wit
To memory now I can't recall
So fill to me the parting glass
Good night and joy be with you all
Oh all the comrades that e'er I've had
Are sorry for my going away
And all the sweethearts that e'er I've had
Would wish me one more day to stay
But since it falls unto my lot
That I should rise and you should not
I'll gently rise and I'll softly call
Good night and joy be with you all
(Emily Kinney)
Molt interessant Marta!! :) Jo també tinc un sifó una mica desaprofitat... potser és hora de fer-lo servir per alguna cosa que per la nada muntada!! ;)
ResponEliminaGràcies guapa!!