dijous, 23 de juny del 2016

Fit Pizza. Perquè és estiu, però no cal que ens estem de res...





"En las profundidades del invierno
finalmente aprendí que en mi interior
habitaba un verano invencible."

(Albert Camus)



Com la majoria de gent ara que ha arribat l'estiu, intento cuidar-me. Però no sempre és fàcil, sobretot pels qui, com jo, adoren menjar. I és que, a més a més, hi ha certs aliments, que curiosament són els que més engreixen, que sempre venen de gust per sopar. Qui es pot resistir a una deliciosa pizza, de massa fina, amb una bona copa de vi, en una terrasseta, amb una mica de brisa d'estiu?

Jo no. Per això busco alternatives que em facin devorar una pizza 100% sana.

Aquesta que porto avui no porta farina ni cap ingredient que engreixi. La base és pura proteïna i està feta a base de tofu i ou. Res més. La salsa de tomàquet és casolana, així que no porta sucres afegits -tot i que pel damunt de la pizza m'agrada afegir un rajolí de mel- i només porta verdura, olives i alfàbrega. Cadascú que li posi el que vulgui...

No és la primera vegada que la faig. No sóc molt amant del tofu; no em desagrada, però la seva textura em resulta estranya, així que aquesta és una manera diferent de preparar-lo i beneficiar-se, així, dels seus beneficis: és perfecte per la salut dels ossos -té un 20% més de calci que la llet-, millora la circulació i ajuda a augmentar les defenses.

La massa no serà la més cruixent del món, però en funció de com la voleu, es deixa més o menys estona al forn. Si la deixeu massa poc, tindrà una textura entre crêpe i truita, però com més temps, més cruixent. Inclús hi ha qui afegeix farina. Jo no, la volia 100% sana. 



Per fer aquesta pizza (mides per una persona), es necessiten els següents ingredients:


Per la massa:
  • 150 gr de tofu
  • 1 ou
  • sal i pebre

Ingredients per la pizza:
  • salsa de tomàquet casolana
  • olives negres
  • 1/2 ceba tendra
  • orenga
  • alfàbrega fresca
  • mozzarella (opcional)
  • mel
  • pebre
  • chili picat


En primer lloc, s'ha de prescalfar el forn a 220ºC.

I mentre, s'ha de preparar la base, ja que aquesta es courà mentre preparem la resta d'ingredients. Per això, s'ha de triturar 150gr de tofu i un ou fins a aconseguir una pasta homogènia i sense grumolls. Llavors, s'ha de posar al damunt d'un paper de forn, amb l'ajuda d'una cullera, ja que és com una crema, i amb la forma que volguem donar. Depenent de si la voleu amb més o menys gruix.

I cap al forn fins que estigui al vostre gust. A mi m'agrada torradeta.




A part, s'ha de tallar la ceba ben fina, les olives a rodelles i escollir les fulles d'alfàbrega.

Quan la base estigui llesta, jo la giro amb molt de compte i després s'ha de posar pel damunt la salsa de tomàquet fregit -millor si és casolana-, orenga pel damunt, la mozarella fresca esqueixada i finalment la ceba tendra i les olives, una mica de pebre i una mica de chili picat i cap al forn, fins que el formatge estigui fos.

Com la massa ja està cuita, poseu la safata a dalt de tot del forn i així els toppings es faran ràpid.



I com a mi les petites coses em fan feliç, com ara una pizzeta sana per gaudir de l'estiu, la banda sonora de l'anunci més esperat d'aquesta època de l'any.


Those little things

I remember that first summer.
Settled on the (dark) you said,
open up your heart.

Even good things can leave scars,
don't be afraid

Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah

Life (spreading) on a fire.
Say we'll do it again,
trying to (west) to get it higher,
always with a smile upon my face.

Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah
Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah

Oh, my darling, let ('em) pray or let ('em) start,
They're breaking song,
Right another way, a falling star,
every time I got your eye,
It's been a long road (tricky), it takes me to the stars.

Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah
Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah

Right another way, a falling star,
every time I got your eye,
It's been a long road (tricky), it takes me to the stars.
To those little things we are.

Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah
Uh Uh Ah Ah Uh Uh Ah Ah

(Ramón Mirabet)






TEXTO O DESCRIPCION



1 comentari:

  1. Quina bona idea!!!! Mira que he intentat versions sanes de la base de pizza però no n'hi ha hagut cap que m'hagi enganxat (és que jo sóc molt panarra) però aquesta té molt bona pinta i d'entrada sembla pa, pa o... pasta de full. La provaré!! :)
    Un petó

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!