diumenge, 29 de novembre del 2015

Calamars farcits "en su tinta". Un espectacle.






"En una bandada de blancas palomas,
un cuervo negro añade más belleza incluso
que el candor de un cisne."

(Giovanni Boccaccio)




Cada vegada em costa més arribar amb temps al repte dels Asaltablogs. Aquesta vegada he estat tant al límit, que encara no entenc com he aconseguit fer la recepta, les fotos, editar el post i publicar l'últim diumenge del mes a les deu en punt del matí. I això que la recepta sempre la trio només surt el blog escollit per assaltar.

La recepta la vaig tenir clara des del principi. Uns calamarsons farcits i guisats en la seva pròpia tinta. Amb alguna que altre aportació pròpia, però, aquesta vegada, seguint la recepta gairebé al peu de la lletra.

Boníssims.



Aquesta vegada ha tocat endur-se una recepta del fabulós blog Cuuking, una web repleta de bones receptes i, com sempre faig cada vegada que entro a una cuina per agafar, en silenci i sigilosament, una recepta, m'agrada conèixer l'encarregat de cuinar-la i buscar les coses que tenim en comú. Aquesta vegada, el Juanan m'ho ha posat fàcil. D'entre la llista de 25 coses sobre ell, jo he fet una llista de 5 coses que tenim en comú:

  1. Per a mi el matí és la millor hora del dia. Em sento amb energia i pura. Si em llevo tard, em dóna la sensació que he perdut tot el dia.
  2. Sóc molt autocrítica i perfeccionista.
  3. Estic intentant perfeccionar les fotografies del blog. Costa molt fer bones fotos del menjar i estic immersa en un llibre per millorar. [El meu blog va començar amb fotos del mòbil, d'aquí el nom, Insta-cook].
  4. Jo també tinc un gat (gata), la Baldrica i dorm amb mi, a l'hivern sobre les meves cames.
  5. Surto fatal a les fotos.

I fins aquí els meus principals punts amb comú amb el cuiner assaltat. Això i el meu amor per la cuina, està clar. I sense més preàmbuls, cap a la recepta, que com he dit, he tunejat una mica.



Per fer aquests deliciosos calamars farcits es necessiten els següents ingredients:

  • 12-16 calamars petits
  • 50 gr de pernil salat
  • 4 cebes tendres grans
  • 2 pebrots verds
  • 2 alls
  • 1 gotet de vi blanc
  • 150 ml de salsa de tomàquet
  • 2 cullerades de panko
  • 750 ml de fumet de peix
  • sal i pebre
  • un rajolí de mel
  • tinta de calamar
  • 2 moniatos grans
  • mantega


En primer lloc s'han de netejar els calamars. Per això s'ha de separar les aletes i les potes (a les que traiem la boca) i girar els calamars. Netejar bé i assecar-los amb paper de cuina.

Després s'ha de reservar els cossos i picar les aletes i les potes.

En una paella s'ha de sofregir una de les cebes ben picada, a foc baix i quan comenci a estar transparent, s'ha d'afegir el pernil i les potes i les aletes, tot ben picat. S'ha de sofregir bé i llavors afegir un parell de cullerades de salsa de tomàquet (uns 50 ml), deixar cinc minuts més al foc i apartar del foc.




I mentre el farcit es refreda, s'ha de començar a preparar la salsa. Per això, s'ha de sofregir la resta de les cebes picada, l'all i quan la ceba estigui transparent, el pebrot verd picat ben petit. I seguim sofregint fins que sigui ben daurat, uns 25-30 minuts.

Passat aquest temps, s'ha d'afegir el vi blanc, evaporar l'alcohol i afegir la resta de salsa de tomàquet, un rajolí de mel, la tinta (al gust) i el fumet. I coure tot junt uns 20 minuts fins que la salseta espessi.

Mentre, s'ha d'afegir el panko al farcit i anar omplint els calamars, tancant-los amb l'ajuda d'escuradents. S'han de marcar en una paella amb una mica d'oli.




Finalment, s'ha d'afegir els calamars a la cassola i deixar que s'acabin de fer amb la salsa, durant uns 30 minuts més. Si veieu que la salsa es redueix massa, es pot afegir una mica d'aigua. Abans d'apagar el foc, s'ha de rectificar de sal i pebre.

Jo he triturat la salsa i he fet un puré amb moniatos i mantega per acompanyar.

Una delícia.






I per degustar aquests deliciosos calamars...Andrés Calamaro.


Te quiero pero te llevaste la flor
y me dejaste el florero,
te quiero me dejaste la ceniza
y te llevaste el cenicero,
te quiero, pero te llevaste marzo
y te rendiste en febrero,
primero, te quiero, igual.

Te quiero, te llevaste la cabeza
y me dejaste el sombrero
te quiero, pero te olvidaste abril
en el ropero, pero igual
te quiero, no me gusta esperar
pero igual, te espero,
primero, te quiero igual

Te quiero, me dejaste el florero
y te llevaste la flor
pero igual
te quiero, me dejaste el vestido
y te llevaste el amor
te quiero, pero te olvidaste abril
en el ropero
primero, te quiero, igual

No sé si estoy despierto o tengo los ojos abiertos,
no sé si estoy despierto o tengo los ojos abiertos...

Te quiero, no sé si estoy despierto
o tengo los ojos abiertos
sé que te quiero y que me esperan
más aeropuertos
te quiero, te llevaste la vela
y me dejaste el entierro
primero, te quiero, igual

Te quiero, pero te llevaste la flor
y me dejaste el florero
te quiero, me dejaste la ceniza
y te llevaste el cenicero
te quiero, pero te llevaste marzo
y te rendiste en febrero
primero, te quiero, igual.

(Andrés Calamaro)






TEXTO O DESCRIPCION



13 comentaris:

  1. Qué bonita presentacion para unos calamares en su tinta
    Bss compi

    ResponElimina
  2. Hola!
    me ha gustado mucho la receta, es de las de éxito casi seguro. Casi me gusta más que la de calamares rellenos de carn picada. Este asalto está siendo un descubrimiento constante de recetas muy practicables!!
    Buen asalto. Ah! y mola muchísimo el fondo blanco de tu blog.
    Petons
    Marisa

    ResponElimina
  3. Vaya pedazo de receta que has hecho para el asalto y que presentación!!! Me ha encantado!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. Una entrada de robo total, ya que estoy aquí te comento.
    Me encantan los calamares de todas las formas conocidas y en su tinta son una de mis prediciones.
    Un besazo

    ResponElimina
  5. Waouu te ha quedado fantástico, me encantan los calamares en su tinta, son deliciosos, que buen asalto
    Besinos
    El toque de Belén

    ResponElimina
  6. Menos mal que te la han colgado que sino se me pasa. La he visto después de hacer todo el tour y soy fan de los calamares. No habría tenido perdón si me los pierdo.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  7. Estos le encantaria a mi marido...yo no soy muy de tinta de calamar, pero se ven fantásticos!!Bs.

    ResponElimina
  8. esto es cronoyonkismo de manual, estás viniendo al lado oscuro!
    muy buena receta!

    ResponElimina
  9. Qué preciosidad de plato y qué bueno tiene que estar! Estupendo asalto compi! Un saludo

    ResponElimina
  10. Que booooooons!!! Tenen una pinta espectacular, que bons per a dinar o sopar, o d'aperitiu...mmm!!!
    M'encanta la teua aportació...mmm!!! Ah, i la cançó d'Andres també, sempre m'ha fet molta gracia ^_^
    Bessets!!!

    ResponElimina
  11. buahh! Genial!! M´agradat la idea dels cinc punts en comú. La recepta de 10!!!

    Un abraç ;)

    ResponElimina
  12. Sense presses però ja estic per aquí visitant-te... quins espectaculars calamars que t'has currat Marta, es veuen de luxe! Bé com tot el que fas, per altra banda!

    Per cert, això que surts malament a les fotos, és discutible, guapíssima!

    Petonets!

    ResponElimina
  13. Wow que presentación! Te ha quedado un plato precioso y seguro que muy rico
    Besos

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!