"Si añades un poco a lo poco
y lo haces con frecuencia,
pronto poco llegará a ser mucho."
(Budha)
A Tailandia existeixen molts tipus de curry, i si bé no els he provat tots (ni tants sols he visitat el país), estic pràcticament segura que totes les varietats serien del meu gust. El picant és addictiu i jo en sóc molt fan. Cada vegada en necessito més.
Aquesta vegada us presento un curry panaeng de pollastre, que és una varietat de curry vermell. La diferència entre aquesta pasta de curry (Curry Panaeng) i la pasta de curry vermell més coneguda (Curry Kaeng Phed) és que aquesta primera té un sabor una mica més suau ja que per fer-la es fan servir cacauets que donen, a part d'una textura més cremosa, fan que el picant sigui, com ho diria, més sedós.
A part, es fan servir ingredients com el xili, el galangal (conegut com el gingebre blau), lemongrass, arrel i llavors de coriandre, comí, all, salsa de ostres (ja que no tenia pasta de camarons), entre d'altres.
La quantitat de pasta de curry és variable, segons si us agrada un picant més o menys intens.
Un plat ideal per compartir amb una amiga com la Clara, entre riures, converses i vinets, a la salut de la Linda Goodman. De les nits improvisades, surten els millors plans.
Per fer aquesta recepta, per a dues persones, es necessiten els següents ingredients:
- 300 gr de pit de pollastre
- llet de coco
- 1 ceba tendra
- 4 fulles de llima kaffir
- 1 cullerada de pasta de curry panaeng
- 1 all picat
- 2 cullerades de salsa oriental de peix o ostres
- 1 cullerada de sucre de caña
- sal i pebre
- ratlladura d'una llima
- coriandre
En primer lloc s'ha de sofregir la ceba i l'all ben picats amb una mica d'oli i quan siguin ja transparents i comencin a estar daurats, s'ha d'afegir el pollastre tallat a daus.
Llavors, una vegada ben segellat el pollastre, s'ha d'afegir la pasta de curry i remenar bé fins que s'unifiqui amb el pollastre.
Finalment, s'ha d'afegir la llet de coco fins a cobrir el pollastre, el sucre, la salsa de peix o ostres, un tros de lemongrass, les fulles de llima keffir i la llima ratllada i deixar coure a foc lent fins que la salsa espesseixi.
El lemongrass i les fulles de llima, s'han de treure abans de servir.
Abans de servir, s'ha de ratllar una mica més de llima, posar una mica de flocs de xili i una bona quantitat de coriandre picat.
Un plat deliciós, ideal per compartir una nit de llargues converses i vins.
I no puc acabar el post d'una altre manera que recordant la ciutat de París i manifestant el meu rebuig cap a tota aquella gent que promou el terror sense cap mena de criteri.
Sous le ciel de Paris
S'envole une chanson
Elle est née d'aujourd'hui
Dans le coeur d'un garçon
El cielo de París
Ve pasear al amor
Amantes que van mostrando
Su aire feliz
Sous le pont de Bercy
Un philosophe assis
Deux musiciens, quelques badaus
Puis des gens par milliers
El cielo de París
Canta al amanecer
Eterna canción de amor
De esta vieja ciudad
Prés de Notre-Dame
Parfois couve un drame
Oui, mais à Paname
Tout peut s'arranger
Quelques rayons du ciel d'été
L'accordéon d'un marinier
L'espoir fleurit
Au ciel de Paris
Sous le ciel de Paris
Coule un fleuve joyeux
Il endort dans la nuit
Les clochards et les gueux
Sous le ciel de Paris
Les oiseaux du Bon Dieu
Viennent du monde entier
Pour bavarder entre eux
Et le ciel de Paris
A son secret pour lui
Depuis vingt siècles il est épris
De notre île Saint Louis
Quand elle lui sourit
Il met son habit bleu
Quand il pleut sur Paris
C'est qu'il est malheureux
Quand il est trop jaloux
De ses millions d'amants
Il fait gronder sur eux
Son tonnerre éclatant
Mais le ciel de Paris
N'est pas longtemps cruel
Pour se faire pardonner,
Il offre un arc-en-ciel
(ZaZ vs. Pablo Alborán)
Boníssim!!!! Que aquesta publicació et salti als ulls just abans d'anar a sopar és imperdonable! Això no es fa Marta! Que em toquen bledes per sopar!!! :)
ResponEliminaCuida't guapa!