diumenge, 25 d’octubre del 2015

Boletes de lluç i gambes que "saben a Gloria".





"La mayor gloria no es nunca caer,
sino levantarse siempre."

(Nelson Mandela)



A vegades em dono compte de que no sóc plenament conscient de com de ràpid passa el temps. De fet, gairebé diria que em passo la major part del temps sense saber en quin dia estem. Inevitablement, la setmana passa volant i no tinc gaire més temps que el que dedico a desplaçar-me a la feina, llegir al autobús i fer les feines de casa, que algun dia aparto per poder gaudir dels amics. I com qui no vol la cosa, arriba el cap de setmana, que passa més ràpid que un estel fugaç. I igual de ràpid, passa un mes.

Quan va arribar l'octubre, tenia la sensació que es faria llarg, i pràcticament ja és novembre.

El meu indicador? El repte Asaltablogs. 

Com cada últim cap de setmana del mes, toca entrar a una cuina i endur-se una recepta.

I aquest mes, li ha tocat a la Gloria, del blog: Cocinar con amigos.

Comparteixo amb ella varies coses i com no ho podria descriure millor, la cito: "Cocinando encuentro mi momento de relax: mientras pelo, corto o remuevo me gusta organizar mi día a día y pensar en mis cosas. Aunque lo que más me gusta es cocinar disfrutando de un buen vino y la compañía..."

Així que passo a la recepta que li he "robat" (i versionat), a veure què us sembla.

Bon Appétit!



Per fer aquesta recepta per dues persones es necessiten els següents ingredients:


Per les mandonguilles:

  • 400 gr de lluç
  • 15/20 gambons
  • 2 alls grans
  • 1/ ceba gran
  • 1 patata petita
  • 1 ou
  • sal i pebre
  • farina
  • ciboulet
  • oli
  • chili
  • Tabasco Chipotle

Per la salsa:

  • 1/2 ceba lila
  • 1 all
  • 1 tomàquet madur
  • 1/2 got de cava
  • 1/2 got d'aigua
  • sal
  • sucre
  • pebre vermell
  • guindilla


En primer lloc s'han de fer les mandonguilles i per això, s'ha de picar en primer lloc la ceba i els alls amb la picadora i quan siguin ben picats, afegir els gambons -nets d'intestins- i picar una mica.




Després s'ha de picar el lluç i barrejar amb la resta.




Llavors, s'ha de salpebrar, afegir la patata bullida i aixafada amb una forquilla, l'ou batut, el chili, el Tabasco de chipotle i el ciboulet ben picat. S'ha de barrejar bé, fer boles de la mida que vulguem i passar per farina, com les mandonguilles de tota la vida.

I ja es poden coure, o fregint-les amb una mica d'oli o al forn, a 200ºC i girant les boletes de tant en tant perquè es daurin per tots costats.




Es pot servir amb qualsevol salsa. La que proposa la Gloria és un sofregit de ceba, all i tomàquet madur, amb una mica de cava i un toc picant, que ha de coure fins a reduir.






I per acabar, una cançó que vaig tornar a sentir aquest passat cap de setmana, que feia temps que no escoltava i que m'ha acompanyat durant tota la setmana (sense que jo ho volgués):


Era feliz en su matrimonio,
aunque su marido era el mismo demonio,
tenía el hombre un poco de mal genio,
ella se quejaba de que nunca fue tierno,

desde hace ya más de tres años,
recibe cartas de un extraño,
cartas llenas de poesía,
que le han devuelto la alegría,

¿Quién te escribía a ti versos?
dime niña, ¿quién era?
¿Quién te mandaba flores por primavera?
¿Quién cada nueve de noviembre,
como siempre sin tarjeta si
te mandaba a ti un ramito de violetas?

A veces sueña ella y se imagina,
como será aquel, que a ella tanto le estima
será más bien hombre de pelo cano,
sonrisa abierta y ternura en sus manos.

¿Quién será quien sufre en silencio?
¿Quién puede ser su amor secreto?
Ella que no sabe nada, mira a su marido
y luego se calla

¿Quién te escribía a ti versos?
dime niña, ¿quién era?
¿Quién te mandaba flores por primavera?
¿Quién cada nueve de noviembre,
como siempre sin tarjeta si
te mandaba a ti un ramito de violetas?

Y cada tarde al volver su esposo
cansado del trabajo va y la mira de reojo
no dice nada porque él lo sabe todo
ella es así feliz de cualquier modo
porque él es quien le escribe versos
él su amante, su amor secreto
ella que no sabe nada
mira a su marido y luego se calla.

¿Quién te escribía a ti versos?
dime niña, ¿quién era?
¿Quién te mandaba flores por primavera?
¿Quién cada nueve de noviembre,
como siempre sin tarjeta si
te mandaba a ti un ramito de violetas?

Chalala chalala
chalalalala chalalalala
chalala chalala

(Manzanita)







  TEXTO O DESCRIPCION



27 comentaris:

  1. Buenisimo asalto, menos mal el traductor, pues algunas cosas no las entiendo. Felicidades y buen domingo Marta.

    ResponElimina
  2. Vualá, que delicia de albóndigas!!!!! Su sabor tiene que ser lo más!!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  3. Estupenda la receta. Buen asalto
    Me encanta esa canción de Cecilia.

    ResponElimina
  4. ¡guau! Menudo asalto rico has hecho, me encanta. ¡Felicidades!

    Un beso, Mónica

    ResponElimina
  5. Que bona pinte tenen aquestes boletes... s'em fa la boca aigua....
    Molt bon asalta
    Un petonas.
    Ana

    ResponElimina
  6. Woww!! Qué receta más rica te has llevado =)
    Un besote!

    ResponElimina
  7. Pues mira, necesito ideas de cena así para la semana, que ando muy justa de tiempo. Muy buena pinta. Besoos

    ResponElimina
  8. Que pinta más rica, un asalto para chuparse los dedos.

    ResponElimina
  9. Un buen asalto. Felicidades. Besos

    ResponElimina
  10. Estas albondigas seguro que hacen las delicias de los peques y asi comen pescado, que ricas tienen que estar! Muy buen asalto!
    Besitosssss

    ResponElimina
  11. mmm que buena pìnta tienen , nunca los he probado pero me tengo que animar a hacerlos. un beso
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  12. Yo también disfruto y planifico lo que tengo que hacer mientras cocino, es mi momento. Me encanta tu asalto y tiene que estar superrico. Oyeeee yo también hace muuucho que no escuchaba esa canción de manzanita jijij. besotes guapa.

    ResponElimina
  13. I jo que mai m'he atrevit ni amb les mandonguilles ni amb les hamburgueses de peix. No sé, manies absurdes que tinc perqué el pastís de peix, que també porta peix triturat, m'encanta!
    De debó les recomanes? Va, que si em dius que sí les faré ;-)
    A mi el temps també em passa súper ràpid i crec que cada vegada va més ràpid o jo en sóc més conscient, però gairebé mareja. Ahir em vaig decobrir buscant receptes per fer per Nadal :-( però es que no ens en adonarem i ja serem a l'estiu!!!
    Bona elecció i bona cançó. Feia segles que no la sentia!
    (Em quedo de seguidora al blog. Ja et segueixo a l'instagram però aquí no et tenia)
    Un petó


    Blanca

    ResponElimina
  14. Menuda receta, super rica y completa. Me la apunto. la canción como la escuches te dura varios dias, es adictiva, a punto he estado de darle al play.... pero me conozco....
    Besos.

    ResponElimina
  15. Que manazas soy , he borrado el traductor sin darme cuenta , pero bueno entre lo poco que entiendo y lo bien que esta hecho el paso a paso me he dado cuenta que son unas albóndigas buenísimas ,

    ResponElimina
  16. Mmmm... que bones!!! Quina llàstima que jo no puga menjar-ne... aisss!!! ^_^
    Bss!!!

    ResponElimina
  17. Hola!
    a mi me pasa lo mismo que a Blanca, soy reticente con el pescado triturado, pero debe ser que según se explique es más o menos atractivo el asunto. Y hoy me decanto por lo atractivo.
    Buen asalto!
    Y la canción de Cecilia es mítica!
    petons
    Marisa

    ResponElimina
  18. Una receta muy rica!! Buen asalto!! Bs.

    ResponElimina
  19. Me encantan las albóndigas de pescado, las hago mucho y nos encantan en casa.
    Buen asalto!!
    Por cierto, otro indicativo de que pasa el tiempo es el cambio de hora aaaiiinnnsss que pronto se hace de noche ;-)
    Besos
    Nieves

    ResponElimina
  20. Unas albóndigas de lujo, me encanta tu robo. Besos.

    ResponElimina
  21. Mandonguilles de peix, mai les he fetes, però veient els resultats, les provaré. Felicitats per tan bon asalt!

    ResponElimina
  22. Mmmm que plato mas bueno!!! Me las comia todas!!!

    ResponElimina
  23. Unas albóndigas muy originales y seguro que bien ricas. Me ha encantado tu asalto.
    besos

    ResponElimina
  24. Una receta de 10, estás divinas, las preparo aunque no iguales, así que me imagino como deben estar.
    Un besazo

    ResponElimina
  25. Buen asalto, me encanta como te quedó!
    Besos

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!