"La cocina existe
cuando las cosas tienen el gusto de lo que son."
(Curnonsky)
I com qui no vol la cosa, s'acaba l'any i com cada Nadal, toca l'AsaltaBlogs invisible.
Aquesta vegada m'ha tocat entrar de puntentes a la cuina de la Maria, "In my little kitchen", i la veritat és que ho he tingut força difícil per escollir només una recepta.
Jo, igual que la Maria, em declaro una gran amant de les cremes, patés o com vulgueu anomenar aquest tipus de cremes vegetals. Són una opció sana, deliciosa, ràpida de fer i molt econòmica. Apta per a dietes.
Així que entre que m'encanten les albergínies, que aquests dies no vaig, precisament, sobrada de temps lliure i que el meu estómac està més ple que en qualsevol altra època de l'any, és fàcil deduir perquè em vaig decantar per aquesta recepta.
I avui, res més a dir, que estic escrivint el post el dia de Nadal i vull tornar a la taula, on el dinar es barreja amb el sopar i segueix al dia següent amb el dinar de Sant Esteve.
¿Serà l'última recepta de l'any?
Maria, un plaer passejar-me per la teva cuina, em quedaré per aquí de visitant regular. Ens trobem l'any que ve al pròxim assalt.
Bones Festes a tothom.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 2 albergínies
- 1 all
- suc de 1/2 llima
- 2 cullerades de tahine
- 1 culleradeta de comí mòlt
- pebre vermell fumat La Chinata
- oli d'oliva verge
En primer lloc, s'han de fer les albergínies i, per això s'han de tallar per la meitat i fer uns talls a la polpa, posar un raig d'oli i coure-les, en forn prescalfat a 180ºC, fins que la carn sigui ben tendre.
Una vegada cuites, s'han de treure del forn i deixar que refredin del tot.
Una vegada cuites, s'han de treure del forn i deixar que refredin del tot.
Quan siguin fredes, s'ha de treure la carn i aixafar bé. A mi m'agrada fer-ho amb una forquilla o ganivet perquè m'agrada que no quedi completament triturat, però també podeu fer-ho amb la batedora, si voleu que sigui com un puré.
Llavors, s'ha de barrejar bé amb el suc de llima, l'all picat, el comí i el tahine i barrejar bé fins a obtenir una textura cremosa.
I finalment, s'ha d'afegir el pebre vermell (jo també n'afegeixo a la crema), un bon raig d'oli d'oliva verge, coriandre fresc i una mica de sèsam torrat pel damunt.
Jo per acompanyar-lo he fet una mica de pa de curry vermell i la veritat és que la combinació és fantàstica.
Per qui vulgui tastar-ho:
- 10 gr de llevat fresc
- 500 gr de farina de força
- 10 gr de sal
- 350 gr d'aigua
I per acabar el post, res millor que una bona melodia d'aquelles que et fan somriure (al menys amb mi ho aconsegueix).
Let's have a picnic
Let's have a picnic on a winter cloudy day
No I won't be cold. Let your words be my sun.
Look around you
Changes, it's a matter of time
Was I born just to die?
Like flowers. Nature is like that.
Don't you tell me tell me to stop
Stop telling you
How my story, my story goes
Don't you tell me tell me stop
Stop hurting you
Where there's truth there is no harm
And the transition from here to nowhereland
Let's ignore that we won't be back, I won't be back
As long as my heroe
Saves me from my very worst nightmare
I will be waiting for the time to get the train
Don't you tell me tell me to stop
Stop telling you
How my story, my story goes
Don't you tell me tell me stop
Stop hurting you
Where there's truth there is no harm
Can we have another picnic on a sunny day?
And you can pretend you love me back again
(Annie B. Sweet)
Ohhhh, seguro que su sabor es increíble!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Ay que ilusión me ha hecho tu asalto!, me encanta esta crema o paté y en casa siempre la piden para acompañar un buen pan. Me alegro muchísimo que haya gustado tanto.
ResponEliminaUn beso muy fuerte y feliz año 2016
Que rico. Yo lo hago como pate de berenjenas del mismo modo y me encanta. Felicidades por el asalto y por estas fiestas.
ResponEliminaBesos.
Qué rico, desde luego esto en casa nos encantaría, lo prepararé.Un besito,
ResponEliminahttp://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/
¡Hola Marta! Genial tu asalto. Como tú dices, estos días vamos hasta arriba de comida y durante estos días entre fiesta y fiesta hay que intentar poner el cuerpo a punto, y una cremita de estas viene genial. ¡Tiene una pinta estupenda! Un beso y encantada.
ResponEliminaBuen asalto , tanto el mutabal , como la receta del pan de curry
ResponEliminaJopeeee que ricooo, como me gusta el baba ganush uuumm una receta estupenda para terminar el año.
ResponEliminaBesos y feliz año nuevo.
Nieves
Tiene una pinta estupenda. Un gran asalto.
ResponEliminaBesitos y feliz año nuevo
http://cocinahealthyandtasty.blogspot.com.es
Me encanta tu robo, un aperitivo perfecto. Besos.
ResponElimina