"Yo no soy vegetariano,
pero como animales que sí lo son."
(Groucho Marx)
Jo no sóc vegetariana, però he de confessar que sempre m'ha interessat bastant les receptes vegetarianes. A més, en realitat, és cert que consumim massa carn i peix, i si bé jo no renunciaré mai a ells (em declaro fan absoluta d'ambdós), de tant en tant, i sobretot per la línia, va bé buscar substituts d'aquells que en pots menjar tant com vulguis que, sense renunciar al plaer, no engreixen tant.
Com jo, hi ha molta gent que són "vegetarians ocasionals" i que, de tant en tant, moderem el consum d'aliments animals.
Per tant, quan vaig veure aquesta recepta al blog La Cocina de Ile Nuestras Recetas, no em vaig poder resistir a tastar-la i la volia compartir.
Ara que ve el Nadal i que no escatimarem en àpats copiosos i calòrics, res millor que alguna idea per compensar aquest excés.
A veure si us agrada aquesta sobrassada completament vegetal i deliciosa.
Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:
- 400 gr de carabassa
- 1 all amb pell
- 2 culleradetes de pebre vermell "La Chinata"
- 1/4 de culleradeta de pebre vermell picant
- 1/2 cullerada d'extracte de tomàquet
- sal i pebre
- 1 pessic de comí
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1/2 culleradeta de ceba en pols
- cigrons cuits (opcional)
En primer lloc s'ha de coure la carabassa, o bé al vapor, de manera que no absorbeixi aigua, i l'all, amb pell.
Quan la carabassa sigui cuita i l'all ben tendre, s'ha de deixar refredar, treure l'excés de líquid que pugui haver deixat i aixafar amb una forquilla, juntament amb la resta d'ingredients.
Una vegada tot ben unificat, s'ha de provar i rectificar de sal, pebre i picant; la carabassa és molt dolça, així que segurament s'afegirà una bona quantitat de pebre vermell picant, tot i que s'ha d'anar amb compte perquè l'excés de pebre vermell pot fer que quedi amargant.
Es pot menjar tal qual, però per donar la forma de sobrassada, s'ha d'afegir una cullerada de margarina (si vols que sigui completament vegetal) o de mantega, fer un rotlle amb l'ajuda de paper film i refrigerar.
I ja que estem amb una recepta vegetal, una cançó perfecte per acompanyar-la.
Món vegetal
Rius estibats amb piranyes
xiscla un ocell tropical
regnes de fauna salvatge
segles damunt vegetal.
Du sa corrent ses canoes
remen despulls caçadors
soques gegants en penombra
plou s'univers sigilós.
I un fil de sol que s'escola
pinta de llum s'humitat
plantes cercant atzaroses
i el cel vulcanitzat.
Rèptils voladors no se fien
fòssils marins assecats
rocs de marès exfolien
jeu s'univers acabat.
(Joan Miquel Oliver)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!