diumenge, 27 de març de 2016

Canviem l'hora i comença la llum! *Gelat de suc de taronja i alfàbrega*





"Hay tres cosas que no pasan mucho tiempo ocultas,
el sol, la luna y la verdad."

(Buda Gautama)



I altre vegada, diumenge. I altre vegada, final de mes. I altre vegada, i això si que em fa feliç, hem canviat l'hora. I altre vegada, torna la llum. Els dies es fan llargs, surts de treballar i encara és de dia, pugen les temperatures i es comença a respirar el bon temps. Augmenten els somriures, el bon humor i les ganes de que la calor arribi i amb ella les estones a la platja, les converses amb amics al capvespre, en fi, que tot i que en realitat segueixes fent el mateix que abans, tot sembla més bonic. Comença la llum.

I que millor per celebrar-ho que un gelat d'allò més refrescant?



La recepta és de la Marisa, perquè com sempre toca a final de mes: el repte AsaltaBlogs és aquí. Ella és de València -així que tindrà millors taronges segur- i té el fantàstic blog: Thermofan, ben ple de receptes. 

He de dir que en realitat n'he triat unes quantes, que més endavant faré, perquè m'ha estat impossible escollir-ne una de sola.

Ella, per motius de salut, no pot pendre sucre ni sal, així que proposa una alternativa, però es pot fer igualment amb sucre.

El gelat és deliciós, no té massa consistència, ja que només porta una o dues clares o cap i el peculiar sabor que li dóna l'alfàbrega el fa d'allò més especial. Estic segura que serà d'aquells gelats que o t'encanta o no t'agrada gens. 

Això si, no escatimeu amb la qualitat de les taronges, si el suc no és dolç i bo, el gelat no val la pena. Agafeu les millors taronges que trobeu. I a refrescar-se!



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:

  • 600 ml de suc de taronja natural
  • 120 g de xilitol o sucre de bedoll (abedul) [o sucre, tagatosa...]
  • 20 fulles d'alfàbrega fresca
  • 1 clara d'ou (opcional, jo no n'he posat)


La recepta no pot ser més fàcil. En primer lloc, s'ha de fer el suc de taronja i colar-lo; pas que podeu obviar si el feu amb la liquadora, ja que surt colat.

Llavors, s'ha d'afegir el sucre de bedoll o el xilitol (també ho podeu fer amb sucre o Tagatosa) i barrejar bé fins que quedi completament dissolt i afegir l'alfàbrega i triturar.




Una vegada estigui ben triturat, s'ha de colar bé perquè no quedin trossos massa grans d'alfàbrega.




I finalment, s'ha de posar en un recipient hermètic i congelar, al menys, unes 12 hores. Si el recipient no és de silicona, es pot posar una mica de paper sulfurat a la base, però si és un recipient especial per a gelats, no caldrà.

Passades les 12 hores, s'ha de treure del congelador i picar el suc de taronja congelat amb l'ajuda d'una forquilla (no queda molt dur, així que no resulta complicat), i llavors, s'ha de posar els trossos en un robot de cuina, i si voleu, s'ha d'afegir la clara d'ou i batre fins que quedi una pasta homogènia i tornar a posar al congelador. Jo he obviat aquest pas.

Altra opció, jo també l'he provat, és directament a la geladera.

I llestos. Ja teniu un gelat sa, ple de vitamines, apte per a qui estigui fent dieta i el més important, deliciós. Per cert, si algú no menja ous, la clara es pot obviar.





I per acompanyar aquest deliciós gelat, que és el meu esmorzar de diumenge: "Sunday morning", de "The Velvet Underground".


Sunday morning, praise the dawning
It's just a restless feeling by my side
Early dawning, Sunday morning

It's just the wasted years so close behind
Watch out, the world's behind you
There's always someone around you who will call it's nothing at all

Sunday morning and I'm falling
I've got a feeling I don't want to know
Early dawning, Sunday morning

It's all the streets you crossed, not so long ago
Watch out, the world's behind you
There's always someone around you who will call it's nothing at all


Watch out, the world's behind you
There's always someone around you who will call it's nothing at all

Sunday morning
Sunday morning
Sunday morning

(The Velvet Underground)






TEXTO O DESCRIPCION



12 comentaris:

  1. Qué rico y sencillo, este helado tiene que estar buenísimo!! Y además ahora que llega el calor apetece más aún. ¡Gran asalto!

    ResponElimina
  2. Hola guapa. M'alegra molt que t'haja agradat. Com bé dius, o t'agrada molt o gens, ni mica.
    Precioses fotos.
    Si no t'importa, podries enllaçar a la recepta...
    http://thermofan.blogspot.com.es/2015/09/helado-de-zumo-de-naranja-y-albahaca.html
    Molts besets.

    ResponElimina
  3. Que helado más rico, así da gusto comenzar la primavera. Con lo facilito que es prepararlo será fenomenal para los días de calor que están por llegar.
    Besos

    ResponElimina
  4. Hola!, esto ya es un anuncio del verano, que ganas de buen tiempo y alegría. Un granizado así ya es que entra por los ojos!!!
    Después de leer el post casi da la vena de ir a comprobar que la sombrilla y las sillitas de la playa estén listas para el uso.

    ResponElimina
  5. Me encantan los helados y la naranja es una de mis frutas preferidas. ¡Buen asalto!

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  6. Casi coincidimos, pero al final me decanté por una receta de carne. Te ha quedado estupendo el helado. Un saludo.

    ResponElimina
  7. Que bueno!! Y con el calor que ha hecho en esta Semana Santa!! Un acierto de asalto. Petons!!

    ResponElimina
  8. Naranja y albahaca una combinación sorprendente . Seguro que está riquisimo

    ResponElimina
  9. Un helado riquísimo y con muchas vitaminas, un asalto ideal.
    Besinos
    El toque de Belén

    ResponElimina
  10. Mmmm que bò, m'encanta!!! ^_^

    ResponElimina
  11. Un helado delicioso, para los días que vendrán de calor. Me lo apunto.

    Por cierto estoy de concurso, pásate y échale un ojo si quieres. :) Un besito,
    elbauldelasdelicias.blogspot.com.es

    ResponElimina
  12. Una combinació que em sembla perfecta, refrescant i sana, genial. Petons.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!