diumenge, 13 de març de 2016

Dim Sum 點心. Petites porcions d'amor.






"Un tigre no perd el son
per la opinió de les ovelles."

(Dita popular asiàtica)




L'altre dia vaig anar a sopar amb la meva Jeflins a un restaurant japonès on acostumem a anar i una de les coses que vam demanar, perquè era novetat a la carta, eren uns Dim Sum de porc, gambes i bolets. Boníssims. Així que els havia de fer. I ràpid. 

Segueixo, doncs, amb receptes orientals.

Els Dim Sum són d'origen cantonès i es solen menjar per acompanyar el te, normalment en algun moment entre el matí i les primeres hores de la tarda, i pot anar farcit amb combinacions de carn, vegetals, marisc i fruites. Actualment, a la Xina, sembla que s'ha perdut aquesta costum de prendre'ls sempre acompanyats de te, menys a Cantón on no només no s'ha perdut aquesta tradició, sinó que a més a més existeixen restaurants específics (Els "Chaa Lau" -casa del te-) on es va a menjar-los.

Diuen que precisament van ser creats perquè es necessitava algun mos que acompanyés adequadament la ingesta de te i que omplís l'estómac durant hores, i aquesta va ser la solució.

La traducció del seu nom té un bonic significat que va des de "ordenar fins a satisfer el cor", "tocar el cor" o "bocins pel cor" i és que us asseguro que un sol mos i us enamorareu. Són, sens dubte, petites porcions d'amor.



Així que aprofitant que venia a sopar la meva amiga Tizziana, que és un amor, què millor que uns dim sum que són, com ella, sofisticats? Un bon vi blanc per maridar-los i ja ho sabeu...nit de confidències, riures i retrobaments.



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:

  • 20 unitats de pasta per wonton
  • 200 gr de carn picada de porc
  • 200 gr de gambes pelades
  • 2 cebes xineses o 1 ceba tendra
  • gingebre ratllat
  • 2 shitakes
  • 2 culleradetes de pastanaga picada (+ per decorar)
  • 2 culleradetes de salsa de soja
  • 1 culleradeta d'oli de sèsam
  • 1 culleradeta de mirin
  • 1 culleradeta de salsa d'ostres
  • sal i pebre negre
  • 1/2 culleradeta de sucre
  • 1/2 all fregit
  • 1 clara d'ou
  • 1 culleradeta de maicena + aigua

Per la salsa:

  • 2 cullerades de salsa de soja lleugera
  • 2 cullerades de vinagre d'arròs
  • 2 cullerades de sucre
  • 1/2 cullerada de salsa de soja fosca


En primer lloc s'han de retallar les obleas de pasta wonton perquè són quadrades i les necessitem rodones.

A part, en un bol, s'ha de barrejar la carn de porc, les gambes picades, la ceba, els bolets i la pastanaga i amanir amb les salses i condiments fins que tot sigui ben lligat. I s'ha de deixar reposar, com a mínim, durant mitja hora.




Per preparar els Dim Sum, s'ha d'agafar una làmina de pasta amb la ma i posar una culleradeta de farcit, pintar el voltant de la massa amb la barreja d'aigua i maicena i fer un saquet amb la massa i tancar, deixant obert per la part de dalt. I així fins acabar amb la pasta i el farcit.

Per coure'ls, s'ha de posar una làmina de paper de forn al damunt de la vaporera (jo faig servir la clàssica de bambú) i fer forats perquè surti bé el vapor, col·locar els dim sum al damunt, amb compte de que no es toquin entre ells. Tapar la vaporera i col·locar-la al damunt d'una olla amb aigua bullint i deixar uns 5-6 minuts.

Finalment, s'ha de preparar la salsa per acompanyar-los barrejant tots els ingredients.




I a gaudir-ne!



I per degustar-los, una cançó que sempre m'ha deixat bon regust de boca.


Talvez por não saber falar de cor, imaginei
Talvez por não saber o que será melhor, aproximei
Meu corpo é o teu corpo, o desejo entregue a nós
Sei lá eu o que queres dizer
Despedir-me de ti
Adeus um dia voltarei a ser feliz

Eu já não sei se sei o que é sentir o teu amor
Não sei o que é sentir
Se por falar falei, pensei que se falasse
Era fácil de entender

Talvez por não saber falar de cor, imaginei
Triste é o virar de costas, o último adeus
Sabe Deus o que quero dizer
Obrigado por saberes cuidar de mim, tratar de mim
Olhar para mim, escutar quem sou
E se ao menos tudo fosse igual a ti

Eu já não sei se sei o que é sentir o teu amor
Não sei o que é sentir
Se por falar falei, pensei que se falasse
Era fácil de entender

Eu já não sei se sei o que é sentir o teu amor
Não sei o que é sentir
Se por falar falei, pensei que se falasse
Era fácil de entender

É o amor que chega ao fim
Um final assim assim, assim
É mais fácil de entender

Eu já não sei se sei o que é sentir o teu amor
Não sei o que é sentir
Se por falar falei, pensei que se falasse
É mais fácil de entender

Eu já não sei se sei o que é sentir o teu amor
Não sei o que é sentir
Se por falar falei, pensei que se falasse

Era fácil de entender

(The Gift)







TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!