diumenge, 7 de febrer de 2016

Caneló d'alvocat i tàrtar de tonyina amb maionesa de coriandre i sriracha {o com convertir un mal dia en alguna cosa bona}.






"Un poco más de persistencia,
un poco más de esfuerzo,
y lo que parecía un fracaso sin esperanza
puede convertirse en un glorioso éxito."

(Elbert Hubbard)




Avui, m'allunyaré una mica del plat i us explicaré el perquè avui publico aquesta recepta. 

Volia una recepta amb peix. Concretament, tenia antull de tonyina. I que fos sa. I que portés alvocat. I alguna salseta amb coriandre. I que quedés bé amb vi negre. Així que finalment, he tornat a fer aquest caneló que tantes vegades he fet per improvisar un sopar amb alguna amiga meva -d'aquestes a qui els agrada molt el gimnàs i el menjar sa- i quedar bé. És un dels meus comodins i a més a més, admet mil variacions; de fet per internet trobareu mil i una versions.



A més a més, justament ahir, vaig llegir un article al diari que no em podia agradar més. Sempre havia sentit (generalment, al meu pare), que una copa de vi negre al dia resulta d'allò més sa, però és que aquest article ho acaba d'arrodonir.

Resulta que un grup d'investigadors de la Universitat d'Alberta (Canadà), han confirmat que el vi negre, les nous i el raïm tenen un component, anomenat resveratrol, que millora les funcions del cor, dels músculs i dels ossos, actuant de la mateixa manera que quan anem al gimnàs.

De fet, el responsable de la investigació, Jason Dyck, asegura que "el resveratrol podría ayudar a las poblaciones de pacientes que quieren hacer ejercicio, pero son físicamente incapaces y podría simular los beneficios del deporte para ellos", i s'està estudiant crear una pastilla amb aquesta funció.

El mateix estudi assegura que aquest compost ajuda a enfortir els ossos, ens protegeix del sobrepes i actua com a potent antioxidant, igual que quan realitzem exercici físic, a més de millorar el subministre d'oxigen als teixits, normalitzar la viscositat de la sang i reduïr la formació de coaguls.

I no és el primer estudi. Fa anys que hi ha estudis sobre els múltiples beneficis del vi.

Sense anar més lluny, la Universitat de Harvard afirmava, fa poc, després d'un estudi que ha durat tretze anys, que un parell de copes de vi al dia contribueixen a afavorir la pèrdua de pes i redueixen, fins a un 70%, el risc de patir obessitat.

Si tenim en compte que una copa de vi aporta unes 150 calories, sembla difícil d'entendre el perquè d'aquest benefici, però els investigadors asseguren que tot i que el nombre de calories és l'equivalent a dues llesques de pa, la clau està en la manera en que l'organisme processa cada aliment. És a dir, alguns aliments poden tenir moltes calories, però aquestes no necessàriament es transformen en matèria greixosa, sinó que algun d'ells es transforma en una energia molt beneficiosa pel nostre cos.

Ah! i per si fos poc, afegir que és antibacterià, desgreixant, protegeix contra les cremades solars, reforça la memòria, enlenteix l'envelliment i redueix el risc de patir càncer de colon.

Ale, ja està. Si encara no ho esteu fent, ja podeu omplir una copeta de vi. Jo vaig amb la recepta.



Per fer un parell de canelons, es necessiten els següents ingredients:

  • 1 alvocat
  • 1 ceba tendra
  • Tabasco "chipotle"
  • oli de sèsam
  • sal i pebre
  • ratlladura de llima
  • salsa de soja
  • 1 ou
  • oli de girasol
  • coriandre fresc
  • Sriracha
  • oli de mandarina d'Aromàtiks
  • gingebre
  • 1 all
  • ciboulet


En primer lloc, s'ha de preparar la tonyina, ja que si està una estona macerant, abans de preparar el caneló, serà més gustós.

Per això, s'ha de tallar la tonyina a daus ben petits i amanir amb la ceba tendra picada, el Tabasco (al gust), unes gotes d'oli de sèsam, un raig d'oli de mandarina, sal i pebre, ratlladura de llima, unes gotes de salsa de soja, gingebre i all ratllat i ciboulet.

A part, s'ha de començar a preparar el caneló i per això s'ha de pelar l'alvocat i amb molt de compte anar tallant làmines intentant que siguin totes de la mateixa mida. Llavors, s'han d'anar posant al damunt de paper film cavalgant-les fins la llargària que vulguem pel caneló.

Al mig s'ha de posar el farciment i amb l'ajuda del paper film s'ha d'acabar d'enrotllar i col·locar al plat.




A part, s'ha de fer una maionesa amb l'ou, l'oli de gira-sol, sal i pebre, una mica de salsa sriracha i el coriandre fresc.




Per decorar, s'ha de posar germinats o flors, i la salsa pel damunt.



I com la idea era acabar de la millor manera un dia no gaire bo, la banda sonora d'avui serà una cançó d'aquelles que, objectivament, podem qualificar de "happy".


Are you with me?

I want to dance by the water
Beneath the Mexican sky
Drink some Margaritas by a string of blue lights
Listen to the Mariachi play at midnight
Are you with me, are you with me?

Are you with me, are you with me?

Drink some Margaritas by a string of blue lights
Listen to the Mariachi play at midnight
Are you with me, are you with me?

I want to dance by the water
Beneath the Mexican sky
Drink some Margaritas by a string of blue lights
Listen to the Mariachi play at midnight
Are you with me, are you with me?

Are you with me?

I want to dance by the water
Beneath the Mexican sky
Drink some Margaritas by a string of blue lights
Listen to the Mariachi play at midnight
Are you with me, are you with me?

I want to dance by the water
Beneath the Mexican sky
Drink some Margaritas by a string of blue lights
Listen to the Mariachi play at midnight
Are you with me, are you with me?

(Lost Frequencies)







TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!