divendres, 20 de maig del 2016

Vichyssoise de poma i m'estreno al "Del blog al Plat".





"Si tu tienes una manzana y yo tengo una manzana
e intercambiamos las manzanas,
entonces tanto tú como yo seguiremos teniendo una manzana.
Pero si tu tienes una idea y yo tengo una idea
e intercambiamos ideas,
entonces ambos tendremos dos ideas."

(George Bernard Shaw)



Aquesta és la primera vegada que em deixo caure pel repte "Del Blog al Plat", organitzat pel blog "Destapant cassoles", però pel que veig, aquest mes de maig, enlloc de proposar un blog d'on treure una recepta, se'ns proposa una cuinera: la Mireia Carbó.

La Mireia, que molts blocaires coneixem per tallers, cursos, demostracions, classes i llibres, que en té uns quants, és una cuinera d'allò més mediàtica, ja que impartia classes amb Caprabo, va sortir a la televisió fa un munt d'anys en un espai de cuina i ha col·laborat en vàries ocasions amb la ràdio (RACC1, Com Ràdio, Onda Cero...).

Es va formar com a cuinera a l'Escola d'Hosteleria de Barcelona i tot i que va passar per diferents restaurants, finalment, va fer realitat un dels seus somnis i va crear la seva pròpia escola. I és que fa més de 15 anys que es dedica a la docència.



I com puc participar pels pèls, no m'ha quedat més remei que escollir una recepta senzilla, fresqueta -ideal per avui que fa molta calor- i completament apte per la operació bikini que molts de nosaltres debem estar fent. El fet de canviar les patates que normalment porta la vichyssoise per poma, fa que sigui molt més lleugera i que no engreixi gens, sobretot si feu la opció de cuinar-la amb llet desnatada.



Per fer aquesta recepta, del llibre de la Mireia Carbó "La cuina que no amoïna" es necessiten els següents ingredients:

  • 4 pomes
  • 3 porros
  • un bon raig d'oli
  • mig litre de llet (si la voleu més lleugera, desnatada)
  • mig litre d'aigua
  • sal i pebre


En primer lloc, s'han de pelar les pomes, treure'n el cor i tallar-les a daus i, a part, s'han de netejar bé els porros per evitar que caigui sorra a la sopa i tallar-los a rodelles.

En una cassola, s'ha de posar un bon raig d'oli i sofregir bé les pomes i els porros, salpebrats, fins que comencin a ser daurats.

Quan comencin a agafar un bon color, s'ha d'afegir la llet i l'aigua, tapar, i deixar que bulli a foc mig, aproximadament, uns vint minuts o fins que tant la poma com els porros siguin ben tendres.

Finalment, s'ha de passar pel turmix fins que quedi una crema ben fina.

I cap a la nevera a refredar. S'ha de servir fresquet, així que és ideal ara que arriba la calor. A part de ser una crema saníssima, és deliciosa.

Si teniu flors, unes quantes pel damunt queden molt bé.



I per una crema tant suau, res millor que la veu de la Judit Neddermann.


Ara i aquí

Obro les mans
i deixo que la vida em porti el que em
té preparat, i no puc controlar res.

Però m'és igual,
m'adono que el que ha de ser serà,
i només vull gaudir de l'existència.

Et miro i veig
algú que busca la seva veritat.
Cal ser valent per afrontar allò que sents.

Tots ens perdem
però perdre's forma part de caminar.
Tan sols podem obrir-nos per aprendre.

I ser pacients,
saber esperar el que vindrà.
Viure el present i aprofitar la gent.

I ser pacients, 
saber esperar el que vindrà.
Viure el present i aprofitar la gent que tens al davant.

Perquè ara i aquí és l'únic que tenim.

(Judit Neddermann)







  TEXTO O DESCRIPCION



5 comentaris:

  1. Marta, quina estrena! Molt refrescant, per suposat i sembla molt cremosa 😊
    Petons maca!

    ResponElimina
  2. Una recepta ben refrescant i lleugera! I de poma? La trobo molt original! M'emporto la idea cap a casa! Un petonet!

    ResponElimina
  3. Marta una crema versatil que siempre apetece tanto en frió como en caliente y ademas que gusta si o si.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Bona estrena!, i bona recepta!, està clar que tots ens apreciem molt la Mireia. Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. Una recepta molt ben triada pel repte dedicat a la Mireia Carbó!!! Bona estrena !!! Amb aquests ingredients has aconseguit una recepta estupenda!! Petons,

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!