diumenge, 29 de maig de 2016

Pastís d'albergínies. Healthy and tasty.





"Hasta este momento los filósofos se han dedicado a interpretar el mundo:
ahora, sin embargo, se trata de cambiarlo."

(Karl Marx)



Cada mes em passa pràcticament el mateix. Només saber quin és el blog que cal assaltar, escullo, al minut zero, la recepta, normalment faig ja un esboç del post (redacto ja la part del blog assaltat i com sempre intento ser el més fidel possible a la recepta, la transcric -i tradueixo-, escullo la cançó i deixo tot més o menys editat) i m'oblido fins pràcticament el dia abans de publicar. El post gairebé enllestit i només queda elaborar la recepta, fer les fotos i llestos. Així que, cada mes, estic a punt de que em "pilli el toro".

I aquest mes no ha estat diferent. M'ha passat exactament el mateix que sempre. Amb una diferència. El post estava llest, però aquesta vegada no tenia els ingredients necessaris i ja no estava a temps per anar-los a comprar.

Si. Ho heu encertat. Havia de ser el meu sopar de dissabte.

Solució? Aprofitant que l'altre dia vaig fer un pastís d'albergínia vegetarià, precisament inspirat en el pastís d'albergínia de la Mª Ángeles (del blog "Healthy and tasty", que com haureu deduït és el blog que em de "robar"), he modificat una mica el post que tenia mig fet i proposo la meva versió.

Així que m'he inspirat en el seu fabulós blog i aprofitant el nom del mateix, he fet una recepta SANA i SABOROSA.

Enlloc de posar pernil dolç o indiot, he fet servir seitán, enlloc de formatge en rodelles, parmesà i he afegit espècies -que m'encanten-. A veure que us sembla...a mi deliciós.



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:


  • 2 albergínies
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes tendres
  • rajolí de mel
  • tomàquet fregit casolà
  • romaní fresc
  • romaní sec
  • Alfàbrega seca
  • orenga sec
  • pebre i sal
  • xili picat
  • parmesà
  • 200 gr de seitàn
  • 1 all


En primer lloc, s'ha de tallar en rodelles les albergínies i posar-les, com a mínim mitja hora, amb sal, perquè perdin la fortor. I passat aquest temps, s'ha d'esbandir la sal i posar-les en una safata de forn, al damunt de paper vegetal i salpebrades i amb un raig d'oli i coure fins que siguin ben tendres a 180ºC.

I mentre, s'ha de preparar el farcit.

En una paella s'ha de començar un sofregit amb la pastanaga tallada a dauets ben petits, la ceba picada, l'all també picat i una branca de romaní fresc.




Quan les verdures comencin a agafar color, s'ha d'afegir el seitàn tallat a daus petits i sofregir bé amb la bresa, i finalment, s'ha d'afegir un raig de mel, el tomàquet fregit -al gust, jo vaig posar un parell de cullerades- i les herbes seques i remenar perquè tots els sabors s'uneixin.




I ja es poden muntar els pastissets d'albergínia. Jo he fet formats individuals.

Com si féssim una lassanya o una moussaka, s'ha d'anar alternant capa d'albergínia, farcit i parmesà ratllat, i així fins que tingui l'alçada que vulguem, tenint en compte que a l'última capa, després de l'albergínia només hem de posar una bona quantitat de parmesà ratllat.

I cap al forn, a 180ºC fins que el parmesà sigui ben desfet i daurat.





I per degustar aquesta deliciosa i sana recepta, avui proposo "The Free Fall Band".


Miqui's two nostalgic punk song

Well, I was walking down the street one day,
when I heard a song.
I goes like this:

Miqui's two nostalgic punk songs play,
in an old abandoned café on my way home.
And by the way, Miqui's two nostalgic punk songs
played in my head all day long.

And then I saw you there, slowly approaching,
I felt like a stranger deported from your side.
How could I forget who I was while singing...
Please don't go.

And if you see she's frightened,
slowly grab her hand, and come on,
you could just tell her how you feel.
But the more we hide our feelings, well,
the more intense they are.
Instead of love we'll sing along to,

Miqui's two nostalgic punk songs play
in an old abandoned café on my way home.
And by the way, Miqui's two nostalgic punk songs
Made me lose my girl.

You should know that Miqui's two nostalgic punk songs,
cover up the remorse of a man who loves you but won't say.

(The free fall band)






TEXTO O DESCRIPCION



20 comentaris:

  1. Que buena pinta, y que rico debe de estar!!

    ResponElimina
  2. Rico y bien presentado, me ha gustado mucho.
    Buen asalto

    ResponElimina
  3. Mmmm que capa de berenjenas tan rica, me parece deliciosa, tengo que hacer esta torre de verduritas en casa. Por cierto recordarte que quedan 3 días para que acabe el concurso que hago en mi blog y que doy muchos premios.
    Un besito,
    El baúl de las delicias

    ResponElimina
  4. Bona tarda tingui! el tuneo me parece que está d'allò més bo!
    Buen y sano asalto!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Que ricas las berengenas!! Me encnatan de todas las maneras, y así presentadas quedan muuy bonitas :D Besos!!

    ResponElimina
  6. Me encanta y que bien las has presentado!!! Tu plato es de 10!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  7. Te ha quedado con una pinta buenísima!! Con lo que me gustan además las berenjenas! Genial asalto!
    Muás

    ResponElimina
  8. Un sopar deliciòs i molt sà!

    Un gran asalto!

    ResponElimina
  9. Que buena receta, me encanta. Felicidades por el asalto. Besos.

    ResponElimina
  10. Te ha quedado una receta estupenda. Muchas gracias por asaltarme. Un besito

    ResponElimina
  11. Así en porciones individuales queda perfecto. Enhorabona!
    Besos y abrazos.

    ResponElimina
  12. Madre mía que berenjenas más sabrosas, me encantan!!! Buen asalto.
    Un bst.

    ResponElimina
  13. que rico y vistoso, fantástica receta. Besos.

    ResponElimina
  14. Un pastel super rico y además bastante ligeros.
    Buen asalto Marta.

    ResponElimina
  15. Que buen asalto, me encanta como te ha quedado!! Bs.

    ResponElimina
  16. Un pastel estupendo , me encanta . Un beso

    ResponElimina
  17. Hola Marta. Moltes gràcies per passar-te. Has escollit una recepta senzilla i molt bona. De forma individual queda molt bonic.
    Besets i feliç setmana

    ResponElimina
  18. Que cosa más rica y que bonitas las fotos. Un asalto de campeonato compi. Besos

    ResponElimina
  19. Pues a mi me ha parecido una versión muy rica, sana y mucho más ligera que el pastel que preparé yo... Me la apunto, porque una idea muy parecida a esta idea nos rondó por la cabeza, y ya veo que el resultado es espectacular.
    Besos

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!