diumenge, 17 d’abril del 2016

Post i recepta exprés. Mug cake doble xocolata amb llet de coco i cacauet.






"Todo capricho surge de la imposición de la voluntad
sobre el conocimiento."

(Arthur Schopenhauer)




Fa temps que tenia ganes de fer un mug cake. Moltes ganes. Pels qui no sàpiguen que és, us explico que és la manera perfecte d'improvisar un berenar, un esmorzar o un atac de gula (com va ser el meu cas), en menys de cinc minuts.

Un mug cake és un pa de pessic (tipus brownie si el deixeu menys temps) que es fa dins d'una tassa i al microones. En un minut. 

Com en el meu cas, com ja us he dit, el mug cake va ser el resultat d'un atac de gula irrefrenable, la recepta és de gorditos. Porta un farciment de crema de cacauet i llet de coco que el fan irresistible i toppings tropicals (trossets de coco, papaya i nabius).

A més, pels que tingueu nens, és la recepta ideal per divertir-se i començar a cuinar, ni tant sols s'ha d'obrir la porta del microones mentre es cou. 

Tot i així i han petits trucs, com per exemple no posar la tassa al mig del plat giratori del microones, sinó al marge, per aconseguir un resultat més uniforme.

És un pastisset per menjar recent fet, o calent o tebi i no sabeu que bo queda acompanyat amb una mica de gelat de vainilla...

I sense més preàmbuls, ja que per una recepta exprés -he tingut peticions-, només es pot fer un post exprés sense complicacions i directe, passo a la recepta.

Mª Àngels, va per tu! Espero que la gaudeixis!

La recepta és per un mug cake (o un parell de petits).



Per fer-lo, es necessiten els següents ingredients:

  • 4 cullerades de farina
  • 5 cullerades de sucre
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou mitjà
  • 3 cullerades de llet de coco
  • 3 cullerades de mantega fosa
  • 3 cullerades de chips de xocolata
  • 1 culleradeta de pasta de vainilla
  • 1 cullerada de pasta de cacauet
  • un raig de llet de coco


En primer lloc s'han de tamisar tots els ingredients secs, que són la farina, el sucre, el cacau en pols i la sal.

Llavors, s'ha d'afegir la llet, la mantega, els chips de xocolata i la pasta de vainilla i remenar bé fins que tots siguin ben integrats.

Finalment, s'ha d'afegir l'ou lleugerament batut i batre fins que resulti una crema homogènia.

A part, s'ha de barrejar la crema de cacauet amb una mica de llet de coco per alleugerar una mica la seva consistència i reservar.

I ja es pot preparar la tassa per introduir-la al microones. Primer s'ha de posar la meitat de la massa, al mig la crema de cacauet alleugerada i acabar de cobrir-la amb la resta de pasta. No s'ha d'omplir la tassa fins a dalt, només una tercera part o us sortirà per tot arreu. I cap al microones, a potencia mitja-alta durant un minut.

A mi m'agrada que no quedi massa fet, així que si us agrada més cuit només és qüestió d'anar provant i afegint de deu segons en deu; també depèn de la potència del microones.



I després d'aquest dolç descobriment, una cançó que també fa poc que he descobert i que m'ha robat el cor.


El món en un cafè

Provaré d'entendre el món en un cafè
fingiré llegir el diari com si res.

De cop i volta, d'un plegat,
ho entendré, ho veuré tot clar.
Trobaràs, segur, tot el que no t'he donat.
Trobaràs, algú, que et doni tranquil·litat, 
morirà per tu.

De cop i volta, d'un plegat,
ho entendré, ho veuré tot clar.


Trobaràs, segur, tot el que no t'he donat.
Trobaràs, algú, que et doni tranquil·litat, 
morirà per tu.

Prepararà el teu esmorzar, 
dormint t'agafarà la mà,
i sense tu no entendrà el món
i junts veureu la fi de tot.

Et parlarà del seu passat,
noies de qui s'ha enamorat.
I veuràs el sentit de tot,
quan et parlaven de l'amor.

(Quart Primera)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!