diumenge, 10 d’abril de 2016

Albergínies farcides de verdures i mill. Deliciosament sanes.





"La responsabilidad del cocinero 
está enfocada al respeto de los recursos del planeta
y de consumirlos de manera sostenible.
Intentar usar los pescados más sostenibles,
consumir menos proteína animal,
más cereal,
enfocarse más en la nutrición.
Y por la salud del consumidor,
intentar comer menos sal, 
menos grasa y menos azúcar.
Ser lo más cercano a la naturaleza."

(Alain Ducasse)



Aquesta és la primera vegada que tastava el mill. Un super gra. I la veritat és que m'ha agradat molt, i no sé si perquè he encertat la combinació amb els ingredients d'aquesta recepta, però el que està clar, és que queda oficialment introduït a la meva dieta. És econòmic, saludable i contundent.

Diuen que el mill és molt digestiu, tant que estimula els processos digestius i és ideal per totes aquelles persones a qui els costa pair els àpats.

Recentment estic descobrint gran varietat de cereals, que si bé en coneixia l'existència, mai els havia ni cuinat ni consumit, ja que és ben bé que amb tota la quantitat de cereals que hi ha, la nostra dieta és molt poc variada en aquest sentit: blat (farina, pa o pasta), blat de moro, arròs i poca cosa més. Ara havia començat a introduir la quinoa, però res més.

Sembla ser que abans que arribés la patata i el blat de moro, el mill era un dels cereals més consumits a Europa; de fet és un dels aliments més antics que hi ha, inclús a la Bíblia se'n parla.

Els "Hunza", una comunitat que viu en una remota regió de l'Himalàia i que sembla que són coneguts per la seva salut i perquè els membres de la comunitat viuen molts i molts anys, tenen el mill com a aliment bàsic en la seva dieta.

En canvi, aquí, encara et pregunten...això que menges és el menjar dels ocells?

Doncs bé, és un dels cereals més energètics que hi ha. Conté un 15% de proteïna, en especial metionina -un aminoàcid essencial-, i lecitina, grans de fibra i vitamines del grup B [com la tiamina (B1), la riboflavina (B2) o la niacina (B3)] i vitamina E. A més de ferro, magnesi, fòsfor, iode i potassi, que fa que sigui ideal per combatre l'anèmia ferropènica. 

A més a més, com que potencia el sistema digestiu, contribueix a fer millorar, de manera indirecta, totes les funcions de l'organisme. Millora tot tipus de problemes digestius, va bé en casos de diabetis, serveix per reforçar els ronyons i el sistema nerviós, equilibra l'acidesa de la sang i retarda l'aparició de bactèris a la boca, el que és favorable per tots aquells que tenen mal alè. I com molts altres cereals integrals és bo per mantenir sanes les ungles, la pell i el cabell.

I no conté gluten, que fa que sigui apte per celíacs.



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:


  • 1 albergínia
  • 2 tasses de cafè de mill
  • aigua
  • pebrot vermell
  • carbassa
  • ceba tendre
  • sal i pebre
  • pa ratllat
  • romaní
  • chili
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • 1 culleradeta de mel
  • pell de llima


En primer lloc, s'ha de coure les albergínies al forn, prescalfat a 180ºC. Només s'han de netejar bé, tallar per la meitat longitudinalment, fer uns talls a la polpa perquè coguin bé, salpebrar, un bon raig d'oli i al forn fins que siguin ben tendres.




Mentre, en una cassola s'ha de coure el mill. Per això, en primer lloc, s'ha de rentar bé per treure'n les impureses. Una vegada ben net, s'ha de torrar una mica a la paella i d'aquesta manera es torna més digestiu. Finalment, s'ha de coure posant en una cassola cinc parts d'aigua per cada part de mill, tapar-ho i dur a ebullició. Una vegada bulli, s'ha d'abaixar el foc al mínim i deixar que bulli tranquil·lament durant 35 minuts. Després, s'ha de colar l'aigua que quedi i reservar.

En una paella a part, mentre cou el mill, s'han de preparar les verdures. Per això, s'ha de picar la ceba, el pebrot vermell i tallar a daus petits la carbassa i sofregir amb una mica d'oli. 




Quan comencin a daurar-se les verdures, s'ha d'afegir la polpa de l'albergínia ben picada (la pell la guardarem per fer de recipient al mill amb verdures), una cullerada de tomàquet fregit i la mel, salpebrarem i afegirem el chili i la pell de llima ratllada (al gust) i quan tots els ingredients siguin ben integrats, ja es pot afegir el mill.




Finalment, s'han d'omplir les albergínies, posar pa ratllat pel damunt i gratinar fins que siguin ben daurades. 




També es pot fer amb formatge ratllat, tot i que jo, aquesta vegada, m'he decantat per una versió més saludable, que l'estiu ja és a la cantonada.






I per acabar, una d'aquelles cançons que fan que la cantonada sigui molt aprop.


Hym for the weekend

Drink from me, drink from me
Then we'll shoot across the sky
Symphony
Then we'll shoot across the sky
We're on a...
Drink from me, drink from me
Then we'll shoot across the sky
Symphony
(So high, so high)
Then we'll shoot across the sky

Oh, angel sent from up above
You know you make my world light up
When I was down, when I was hurt
You came to lift me up
Life is a drink, and love's a drug
Oh, I now I think I must be miles up
When I was a river, dried up
You came to rain a flood

And said drink from me, drink from me
When I was so thirsty
Pour on a symphony
Now I just can't get enough
Put your wings on me, wings on me
When I was so heavy
Pour on a symphony
When I'm low, low, low, low

I, oh, I, oh
Got me feeling drunk and high
So high, so high
I, oh, I, oh, I, oh
Now I'm feeling drunk and high
So high, so high
Woo!

Oh, angel sent from up above
I feel it coursing through my blood
Life is a drink, your love's about
To make the stars come out

Put your wings on me, wings on me
When I was so heavy
Pour on symphony
When I'm low, low, low, low

I, oh, I, oh
Got me feeling drunk and high
So high, so high
I, oh, I, oh, I, oh
Now I'm feeling drunk and high
So high, so high

I, oh, I, oh, I
La la la la la la la
So high, so high
I, oh, I, oh, I
I'm feeling drunk and high
So high, so high

Then we'll shoot across the sky
Then we'll shoot across the...
Then we'll shoot across the sky
Then we'll shoot across the...
Then we'll shoot across the sky
Then we'll shoot across the...
Then we'll shoot across the sky
Then we'll shoot across the...

(Coldplay ft. Beyoncé)






TEXTO O DESCRIPCION



1 comentari:

  1. la veritat es que la bona cuina té un doble plaer el de fer-ho i després disfrutar-ho i tot compartit amb una bona companyia, un bons vins o caves i uns sobretaula es perfecte.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!