"La rosa tiene espinas,
pero ¿tiene pétalos el atún?"
(Roberto Fontanarrosa
-humorista i escriptor argentí-)
I després d'unes merescudes vacances, tot torna a lloc. Mica en mica, tornem a habituar-nos al dia a dia i això, per a mi, inclou el repte que ens ocupa, ja des de fa temps, l'últim diumenge de mes. L'assalta blogs.
Aquesta vegada, l'afortunada és la Mabel, del blog "Mabel Kitchen". Com ella mateixa es descriu, la Mabel és una foodie que es menja la vida a mossegades, i que combina la cuina mediterrània amb totes aquelles bogeries que li passen pel cap, intentant fer una cuina equilibrada i provant tota classe d'ingredients de temporada.
De la seva cuina em podria haver endut mil receptes, però per falta de temps -si, tornar a la rutina no és tant fàcil-, he escollit una recepta adequada a la meva despensa i a la meva apretada agenda.
La versió d'un plat d'origen balcànic que es caracteritza per les capes de albergínies i carn sofregida -normalment xai-, amb tomàquet, així com per la salsa de formatge feta i ou (que no de beixamel).
Potser la versió més coneguda, però, és la grega, però realment hi ha moltes versions. Vui us deixo amb la de la Mabel, que està per llepar-se'n els dits.
Per fer aquesta recepta, per a quatre persones, es necessiten els següents ingredients:
- 2 albergínies grans
- 3 llaunes de tonyina grans
- 300 cl de tomàquet triturat
- 400 cl de crema de llet
- 2 cebes
- 3 alls
- orenga
- pebre negre
- formatge ratllat
- oli i sal
- sucre morè
En primer lloc, s'han de tallas les albergínies en rodanxes d'1cm, aproximadament, salar-les i deixar-les dins d'un escorredor fins que deixin anar tota la seva aigua; així, a més, perdran el punt picant que tenen.
Una vegada hagin reposat, s'han d'assecar bé amb l'ajuda d'un paper de cuina i anar fregint amb abundant oli. A mida que vagin estan fregides, s'han d'anar col·locant al damunt d'un paper assecant per retirar l'excés d'oli.
A part, s'ha de sofregir bé la ceba picada i els alls fins que sigui melosa i daurada i, quan ho estigui, s'ha d'afegir el tomàquet, la sal i les espècies, el sucre i deixar que redueixi per, finalment, afegir la tonyina.
En una safata apte pel forn, s'ha d'anar posant les albergínies fins que cobreixin tot el fons del motlle i al damunt el sofregit.
En un bol, s'ha de batre bé la nata amb pebre negre i sal i després cobrir el sofregit amb aquesta barreja. Una mica de parmesà pel damunt i al forn a 180ºC durant 30-40 minuts.
Es pot fer servir beixamel enlloc de crema de llet si voleu que la cobertura del sofregit sigui més consistent.
Una recomanació. Deixeu reposar la moussaka durant 15 minuts abans de servir.
I per acabar, una cançó suau com la remor del mar. "Je vole", de la banda sonora de la pel·lícula La famille Bélier.
Je vole
Mes chers parents, je pars
Je vous aime mais je pars
Vous n'aurez plus d'enfant
Ce soir
Je n'm'enfuis pas, je vole
Comprenez bien, je vole
Sans fumée, sans alcool
Je vole, je vole
Elle m'observait hier
Soucieuse troublée, ma mère
Comme si elle sentait, en fait elle se doutait
Entendait
J'ai dit que j'étais bien, tout à fait l'air serien
Elle a fait comme de rien, et mon père dèmuni
A souri.
Ne pas se retourner, s'éloigner un peu plus
Il y a la gare, un autre gare et enfim, l'atlantique
Mes chers parents, je pars
Je vous aime mais je pars
Vous n'aurez plus d'enfant
Ce soir
Je n'm'enfuis pas, je vole
Comprenez bien, je vole
Sans fumée, sans alcool
Je vole, je vole
J'me demande sur ma route
Si mes parents se doutent
Que mes larmes ont coulé
Mes promesses et l'envie
D'avancer
Seulement croire en ma vie
Tout ce qui m'est promis
Pourquoi, où et comment
Dans ce train que s'éloigne
Chaque instant
C'est bizarre, cette cage
Qui me bloque la poitrine
Je ne peux plus respirer
Ça m'empêche de chanter
Mes chers parents, je pars
Je vous aime mais je pars
Vous n'aurez plus d'enfant
Ce soir
Je n'm'enfuis pas, je vole
Comprenez bien, je vole
Sans fumée, sans alcool
Je vole, je vole
La la la la la la
La la la la
La la
Je vole
(Louane)
Pinta buenísima!
ResponEliminaBuen asalto!^^
Un besote.
Qué buena y qué pinta tiene.
ResponEliminaMe apasiona la moussaka pero siempre he probado la tradicional, me apunto esta de atún.
Un gran asalto.
Un besito
Gracias a este asalto muchos estamos descubriendo que la moussaka puede ir al mar y de paso que lo griego está on fire!
ResponEliminaLa cançó es maquissima!
;) :)
Que buena pinta, me encanta la moussaka en todas sus versiones. Gran asalto
ResponEliminaUna pinta estupenda!!!!
ResponEliminaBesod
Aquesta versió de la mousakka està bona de deveres!!!! M'agrada molt que t'agradara!!!
ResponEliminaPetons!
que bona aquesta moussaka, es veu de mossegada urgent! un petó
ResponEliminaMadre mía como tiene que estar eso! El color del gratinado es perfecto!
ResponElimina¡Super buena! Yo me enamoré de la mousaaka cuando estuvimos en Grecia...Hmmm ¡y todavía no la tengo en el blog! Tendré que volver a robar la cocina de Mabel. ¡O igual te la robo directamente a ti! Jijiji
ResponEliminaUn abrazo!
Me encanta esta receta!! tan sana, tan versátil ... en casa la adoramos.
ResponEliminaUn abrazo.
En casa se hace moussaka desde hace mil años. Mi madre la aprendió de una tía mia que estaba casada con un Servio (allí también se prepara). Lo que nunca la he hecho es de atún y desde luego que tengo que probarla así.
ResponEliminaBss
Elena
Me encanta la moussaka, y así como la presentas en la cazuelita, no hay quien se resista. besos
ResponEliminaEsta moussaka tengo que probarla, qué rica con atún. Qué bonita canción nos has puesto hoy.
ResponEliminaBss
Hola guapíssima, què tal tot? Jo per fi de tornada a l'activitat blogueril, que ja en tenia ganes...
ResponEliminaMira com és de gran la meva ignorància gastronòmica, que no concebia els conceptes moussaka i tonyina junts, però ja veig que tot és possible, i veient com de bé t'ha quedat la recepta que li has robat a la Mabel, m'ho apunto que segur que en breu ho provaré.
Molts petons!
Fantastico retorno a la rutina! Una receta de 10!
ResponEliminaLa moussaka me encanta y de atún me parece de lo más original. Petons.
ResponEliminaMe encanta la moussaka y esta que has hecho con atún tiene que estar de categoría!!!
ResponEliminaBuen asalto!
Un bst.
Tiene que estar rico, rico, qué pinta, por favor!
ResponEliminaSeguro que para prepararla una y otra vez.
Besitos
Umm quina bona pinta!! llàstima que no m'agradi la tonyina! muaaks
ResponEliminauna pinta estupenda¡¡¡ seguro que bin rico.
ResponEliminabesos crisylaura