“Bocado de pan,
rajilla de queso,
y a la bota un beso,
hasta la cena te tendrán en
peso.”
(Dita popular)
A casa meva, mai falten formatges. Adoro
els formatges. No hi ha res que m’agradi més que un aperitiu amb una taula de
formatges variats, amb diferents melmelades –la que més m’agrada és la de
ceba-, i una bona copa de vi.
Com sabeu, el pa m’agrada fet a casa, però
el que si comprem molt són torradetes fines per fer aquest tipus d’aperitius.
De fet, hi ha unes sueques que m’encanten.
Aquest diumenge, mentre pensava com
aprofitar una bossa de farina de castanyes que vaig comprar, de manera
totalment impulsiva, a una botiga d’espècies i fruits secs, vaig pensar...i si
provo de fer crackers?
I ja hi som. Una recepta fàcil i ràpida, amb l’únic objectiu de matar el cuquet de cuinar el cap de setmana.
I ja hi som. Una recepta fàcil i ràpida, amb l’únic objectiu de matar el cuquet de cuinar el cap de setmana.
I és que aquest cap de setmana, temps per
cuinar, poc. I diumenge, us podeu imaginar que molt, molt activa, no estava
després de la fabulosa nit de dissabte amb els meus “foodies” preferits la Gemma, la Sandra, el Víctor, la Margot, l'Olga i la MJ, i l'Snofla, el Ramón, el Víctor i el Miguel, al Ten’s. Us deixo una foto perquè comproveu vosaltres
mateixos el que va ser el sopar.
La recepta en si, és una barreja de
receptes, idees, i nous ingredients que volia provar.
Fer-los és molt senzill i menjar-los,
encara més. Són ideals per acompanyar fumats, formatges i patés, o inclús
soles, estan deliciosos. Són cruixents i fins i el toc de sèsam és fabulós.
La veritat és que mai havia provat la
farina de castanyes i és realment curiosa, té un sabor dolcet sorprenent, que
fa que amb el formatge -jo els vaig provar amb brie-, quedi increïblement bé.
En una paraula, són addictius, així que
una recomanació: mai treguis el formatge sencer, si no vols acabar amb ell i
amb els crackers. Com són molt lleugers, és un no parar.
Les castanyes, a més a més, estan
considerades un dels fruits secs menys calòrics, ja que la seva composició està
més a prop dels cereals que dels fruits secs (si voleu saber més sobre ella, al
post de crema de castanyes i xampinyons, m’estenc una mica més). No sé si heu tastat mai la farina de castanyes, però
és una interessant font de carbohidrats i que es compara amb el blat. De fet,
com no té gluten, s’acostuma a substituir la farina de blat, per farina de
castanyes, tot i que resulta una mica menys econòmica.
Jo en aquesta recepta, però, he afegit unes
cullerades de farina de blat, però si ho voleu provar només amb farina de
castanyes, potser descobriu que resulten més bons i tot.
Així que, sense entretenir-vos més, vaig a
la recepta:
- 200 gr de farina de castanyes
- 20 gr de farina d’arròs
- 8 cullerades plenes de farina de força
- 52 gr de sèsam
- Un pessic de sal
- 3,2 gr de llevat tipus Royal
- 200 gr d’aigua (aproximadament)
- 1 pessic de pell de taronja seca en pols
La recepta no té cap complicació.
En primer lloc, s’han de barrejar bé tots
els ingredients, fins a obtenir una pasta, ben homogènia. La farina de
castanyes no té gluten, així que no és gens elàstica i fa que la massa sigui
més terrosa que les masses amb farina de blat. Per la mateixa raó, aneu afegint
l’aigua a poc a poc, fins que a obtenir una massa consistent; jo he indicat la
quantitat que vaig fer servir.
Després d’obtenir una massa sòlida i fina,
s’ha d’enfarinar la taula i deixar reposar deu minuts.
Passat aquest temps s’ha d’estirar el més
finament possible la massa i tallar rectangles. Jo els vaig fer a ull i al
posar a la safata del forn, els vaig igualar.
Mentre fem això, s’ha de prescalfar el
forn a 200ºC.
Amb paciència, anem posant rectangles al
damunt d’un paper vegetal que s’ha de posar al damunt de la safata del forn,
anar igualant i, amb l’ajuda d’una forquilla, fer uns petits forats.
I cap al forn, uns 20-25 minuts, depenent
de la potència del vostre forn.
Passat aquest temps, s’han d’anar traient
i posant a assecar al damunt d’una reixeta, fins que siguin ben, ben freds.
Tenen una conservació llarga, sobretot si
es posa dins d’una caixa de llauna, o de vidre.
I per acabar, la cançó que em va venir al
cap mentre els degustava i pensava com seria el post d’avui. Sabeu perquè?
Crujidos
“Y si no encuentras fuerzas para
salir de aquí,
yo las sacaré de donde sea y
seguiré sin ti"
Me dijiste algo así con voz
grave y resignada,
me grabé tus palabras y me vestí
listo para comenzar.
Día uno en pie, comienzo a
andar,
he de aguantar, lo puedo hacer.
El día dos avanza hasta el final
y llega el día tres, lo vuelvo a
estropear.
Así que vuelta a empezar.
Día uno en pie, no he de pensar,
ya es día 2, Alprazolam,
comienzo a hablar y no me hago
entender,
y llega el día tres, lo vuelvo a
estropear.
No preguntes ni por qué ni por
qué no,
sólo yo sé el motivo y no es
bonito.
Me mudaré a otro sitio, me iré
de esta ciudad,
pero ahora es de mí mismo de
donde me quiero escapar.
No me des flores cuando aquí hay
lirios y rosas,
las querré el día en que ya no
quede una sola.
Entonces, ¿me complacerás?
Y dime, ¿cómo lo harás?
Día uno en pie, ¿qué puedo hacer
para encontrar restos de fe?
El tiempo pasa doloroso y lento
y luego en un momento lo vuelvo
a joder.
Y entonces vuelta a empezar.
Día una en pie, siento pensar
cómo evitar sentir, pensar,
morir de sed y beber del mar
y al segundo día he vuelto a
fracasar.
Si te miento no será por
mezquindad,
estas penas siempre llegan por
torpeza.
Día uno en pie, ¿qué puedo hacer
sino esperar verlo acabar?
El día terminó con un crujido,
me despierto herido y grito en
soledad.
Que es jodido ya lo sé,
pero no es dramático,
esto no es tan trágico,
esto no es un drama, no,
te diré mil cosas por las que
llorar ...
(Nacho Vegas)
Qué original, te han quedado muy bien! bss.
ResponEliminaMuchas gracias Conchi!! Besos
EliminaMe ha encantado esta receta. Un saludo,
ResponEliminaGracias!!!! un abrazo
EliminaBrutal, com tot el que fas! El que no se t'acudeixi a tu fer, no ho fa ningú! Jo si ho faig em sembla que de moment haurà de ser amb una altra farina, jeje!
ResponEliminaM'ho vaig passar de conya amb l'equip vi blanc, per repetir!
Petonets guapa!
Visca l'equip vi blanc!! hem de repetir aviat, encara que sigui amb una cerveseta!!
EliminaMolts petons i gràcies Víctor! Els teus comentaris em fan molta il·lusió!!
Reina, t'he dit mai que ets una crack? Crec que sí, però ho repeteixo: CRACK! Aquests crackers han de ser brutals, però per mi sense formatge, ok?
ResponEliminaPetonets de vi blanc!
Sandra
Per tu sense formatge! Of course!! tu si que ets una crack!! ens veiem molt aviat i fem una copeta! ptons bonica!
EliminaA mi els formatges em farien mal...bé, en realitat, alguna vegada m'he arribat a empatxar de menjar-ne...sobretot en algun viatge a països amb molta tradició de làctics! I amb aquests crackers teus...no podria demanar res mes! Petons!
ResponElimina