tag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post1041242815390566276..comments2024-02-21T17:38:33.426+01:00Comments on INSTA-COOK: Sa ensaïmada.Marta Martitahttp://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-39910131885025329862013-07-15T00:23:06.649+02:002013-07-15T00:23:06.649+02:00M'alegro molt!! Ara jo també tinc pendent fer-...M'alegro molt!! Ara jo també tinc pendent fer-les farcides!!! Una abraçada i gràcies per explicar-m'ho!<br />Marta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-42036740318056321532013-07-14T11:48:20.797+02:002013-07-14T11:48:20.797+02:00Definitiu el tema de la farina! Quina diferència. ...Definitiu el tema de la farina! Quina diferència. Fetes les peces les he estirat amb el corró, les hi he posat la llard i desprès he estirat la massa a mà. Enrotllar i mes de 12 hores de repós al forn. Delicioses. Seguirem millorant el procés, pero ara. Ja tinc clar els ingredients, els temps i e l format. Ara probarem de farcir-les. Mmmmmm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15788455380902132118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-15502586905992290762013-07-07T11:09:21.408+02:002013-07-07T11:09:21.408+02:00Aquí és on compro jo les farines i on vaig comprar...Aquí és on compro jo les farines i on vaig comprar el llard!! Molta sort!! Una abraçadaMarta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-43518759493734381202013-07-07T09:00:43.919+02:002013-07-07T09:00:43.919+02:00Gràcies Marta per la teva resposta. Realment vaig ...Gràcies Marta per la teva resposta. Realment vaig ser escrupulóss amb els temps. El scret es la farina. La farina de gran força desenvolupa millor el gluten i es el que li dona elasticitat. Una bona amasada (jo ho faig amb màquina) i rpectar els temps. Lo de barrejar la llard amb la massa ho vaig fer a la primera ensaIÏmada. A la resta ho vaig fer com dius. Ara ja tinc farina de gran força (farinetes Baltà). A veu com surten les següents. Ja t'ho explicaré.<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15788455380902132118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-67064281445077691202013-07-06T10:59:57.733+02:002013-07-06T10:59:57.733+02:00Hola Ignasi,
La veritat és que potser vaig tenir...Hola Ignasi, <br /><br />La veritat és que potser vaig tenir una mica "la sort del principiant", perquè només n'he fet una vegada, això sí, abans vaig llegir mil receptes fins que em vaig decidir per la del Xavier Barriga. Però intento resoldre els teus dubtes el millor que pugui...<br /><br />Jo et recomano que facis servir farina de força, que és la que s'utilitza per brioxeria que necessiti una fermentació llarga, de fet, la recepta és amb farina de gran força, si la farina no té la força suficient, no aguanta la fermentació i cau. De totes maneres, com veus, estic parlant de fermentació, perquè en teoria, quanta més força té una farina, menys elàstica és, així que penso que poden passar dues coses, o bé que no hagis amassat fins que la massa sigui ben llisa i brillant, o bé que no hagis fet els temps de repòs exactes. Pot ser? És una recepta que crida a precipitar-se, però els temps de repòs són fonamentals, doncs el gluten ha d'estar relaxat. Així, t'ha de quedar una massa molt elàstic. Tot i això, estirar-la no és fàcil, com ho vas fer? Jo amb la ma a sota la massa, quan ja era bastant estirada, anava movent-la com si espolsés un llençol, i ella mateixa s'estirava, i amb la taula ben engreixada pq no s'enganxés...<br /><br />Si, com es veu a la foto, primer has d'aconseguir tenir la massa ben estirada i gairebé transparent, i després, i amb molt de compte pq en aquest pas tornes a correr el risc de que la massa es trenqui, empastifar bé de llard, que ha d'estar ben tou. Si vas barrejar el llard abans, ja tens el pq no vas poder estira la massa. Quan poses la part de greix perd tota l'elasticitat.<br />Sembla molt, però jo inclús vaig reduir una mica la recepta original i la pròxima vegada, la respectaré sencera, després desapareix i li dona un sabor boníssim. HAs de fer servir un llard de bona qualitat, jo el vaig comprar a la botiga on compro les farines, a pes. No he provat el del Mercadona, però un bon llard dona més bon sabor.<br /><br />Si et van sortir massa planes no és pq hagin fermentat massa, de fet, el secret de l'ensaïmada és la llarga fermentació, quan adquireixen tot el seu sabor, és perquè no has fet servir, com a mínim, farina de força, millor de gran força com t'he dit abans, i la farina no ha aguantat la fermentació i s'ha desinflat. Si et fixes en la meva foto, quan les poso al forn estan grassonetes i inflades i aguanten la cocció.<br /><br />Molta sort la pròxima vegada!!!<br /><br />Espero haver-te resolt, al menys part dels dubtes!<br /><br />Una abraçada<br /><br />MartaMartunishttps://www.blogger.com/profile/07764839005693452633noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-4067007690704793012013-07-06T10:18:40.169+02:002013-07-06T10:18:40.169+02:00Jo també em mirava de lluny fer ensaïmades, però a...Jo també em mirava de lluny fer ensaïmades, però amb la teva recepta he pensat que les hauria de fer. I ho he provat. <br />Han estat 'Ensaïmades v.1.0'. Això ho haig de millorar. Tinc certs dubtes i t’agrairia que m’ajudessis.<br />He utilitzat farina panificable, no de força (no en tenia). La massa ha quedat molt tova, suposo que la farina que vaig posar admet menys aigua que la de força, potser? I per estirar-la em va costar una mica donat que es trencava molt sovint. Ho hauré de provar amb farina de força.<br />Entenc que desprès de fer les porcions de 250 grs, primer estires la massa, i una vegada estirada poses la llard per sobre, cert?, per que primer vaig barrejar la llard amb la porció de massa i allò no havia qui ho estirés.<br />Les porcions que em van sortir amb la teva recepta ben bé no eren de 250 grs, però poc li faltava. Vaig posar 100 grs de llard per porció. Semblava molt, però et vaig fer cas.<br />Al final, les ensaïmades van sortir una mica planes, potser massa fermentació ? (11 -12 hores).<br />La estructura de la ensaïmada es força correcte, encara que el gust no es el que esperava. El gust de saó, de llard, no es troba, encara que es nota per la textura. Vaig utilitzar una llard del Mercadona. Aconselles alguna llard d’un tipus especial?.<br />Gràcies pels teus consells. En uns dies faré les ‘Ensaïmades v.2.0’ a veure si ho podem millorar.<br />Una abraçada!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15788455380902132118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-1698188728354804702013-06-21T16:00:35.911+02:002013-06-21T16:00:35.911+02:00Jajajaja!!! els teus comentaris sempre em fan riur...Jajajaja!!! els teus comentaris sempre em fan riure!! <br /><br />Per cert, no m'ho crec! Segur que et van sortir maquíssimes! Ets un artista!!<br /><br />PtonsMarta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-85655384908024723792013-06-10T10:14:49.213+02:002013-06-10T10:14:49.213+02:00Soc jo que fa molt que no passo per aquí, o que tu...Soc jo que fa molt que no passo per aquí, o que tu estàs on fire!?<br />Potser són les dues coses...<br /><br />Sigui com sigui, unes ensaimades espectaculars!! Jo en vaig fer ja farà un temps, i no em van quedar ni la meitat de maques que les teves!!<br /><br />Un petonàs guapa!Pumukyhttps://www.blogger.com/profile/07124339883448680874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-52055610270588741552013-06-10T00:04:50.742+02:002013-06-10T00:04:50.742+02:00Merci Mònica! Un petóMerci Mònica! Un petóMarta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-41510321914909847212013-06-10T00:01:20.764+02:002013-06-10T00:01:20.764+02:00Jajaja! Valenta no! Em poso a fer les coses sense ...Jajaja! Valenta no! Em poso a fer les coses sense pensar-hi!! És la millor manera de tirar-s'hi de cap!!! jajaja!!!<br /><br />Gràcies guapa! Quina il·lusió les teves paraules!!!<br /><br />Jo encara estic fascinada amb el preciós bol gelat per les amanides!!!<br /><br />Molts petons bonica!!Marta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-9770145789477515092013-06-09T23:22:54.203+02:002013-06-09T23:22:54.203+02:00Moltes gràcies Marta! Ja em diràs què tal!! És tan...Moltes gràcies Marta! Ja em diràs què tal!! És tant divertit fer-les!! PtonsMarta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-4654959918299809912013-06-09T23:22:03.894+02:002013-06-09T23:22:03.894+02:00Gracias!!! :) un besazo!Gracias!!! :) un besazo!Marta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-89679810996552328412013-06-09T23:03:13.352+02:002013-06-09T23:03:13.352+02:00Fantàstiques! Les tinc pendent de fer! Ets una art...Fantàstiques! Les tinc pendent de fer! Ets una artista!Mònica Tarradellashttps://www.blogger.com/profile/17474102554966728229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-30488974893155741492013-06-09T21:43:57.948+02:002013-06-09T21:43:57.948+02:00Ostres Marta....que n'ets de valenta!!! Jo no ...Ostres Marta....que n'ets de valenta!!! Jo no m'he atrevit mai a fer-les...però veient com ho expliques, potser m'animo i tot!!<br />Per cert, que m'encanten els teus posts, amb tota la història que expliques i la informació...i els poemes...i les frases....M'ENCANTAAAAAA!!<br />Gràcies per compartir preciosa!!<br />Gemma de Food&Cakes by GBFood&Cakes by GBhttps://www.blogger.com/profile/11986707136472822809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-68225725351136219462013-06-09T19:33:36.700+02:002013-06-09T19:33:36.700+02:00Quina bona pinta aquesta ensaïmada!. Me l'apun...Quina bona pinta aquesta ensaïmada!. Me l'apunto per fer-la un dia d'aquests.<br />Una abraçadaMarta SLhttps://www.blogger.com/profile/17174683601907187246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-82844099824545398742013-06-09T18:48:21.335+02:002013-06-09T18:48:21.335+02:00Buenísimos las ensaimada :) ummmmmm. besote guapa....Buenísimos las ensaimada :) ummmmmm. besote guapa.como agua para chocolate-myriamhttp://comoaguaparachocolate-myriam.blogspot.com.es/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-62224966189133323932013-06-09T11:50:55.024+02:002013-06-09T11:50:55.024+02:00Jajaja! Dolors, sempre fent hores extres! jajaja!!...Jajaja! Dolors, sempre fent hores extres! jajaja!! però és un bon esmorzar de diumenge!! ;) molts petons bonica!Marta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-46883281659374092302013-06-09T11:49:56.791+02:002013-06-09T11:49:56.791+02:00Jajaja! A mi me pasaba lo mismo! Lo veía como algo...Jajaja! A mi me pasaba lo mismo! Lo veía como algo imposible de hacer! Y ya ves! Es divetidísimo! Pruébalo que te sale seguro! besosMarta Martitahttps://www.blogger.com/profile/07920641650053517643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-49923007294782922322013-06-09T00:58:53.567+02:002013-06-09T00:58:53.567+02:00Apa que xules!!! Altra vegades fent hores extres, ...Apa que xules!!! Altra vegades fent hores extres, eh? ;)<br />Una abraçada!!<br />Bruixes a la cuinahttps://www.blogger.com/profile/17007314235528209491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7854067556599225846.post-52314109472059682692013-06-09T00:38:45.024+02:002013-06-09T00:38:45.024+02:00Guau! Pintaza esta ensaimada , nunca me he atrevid...Guau! Pintaza esta ensaimada , nunca me he atrevido a prepararla, seguiré tus instrucciones seguro. BssEstherhttps://www.blogger.com/profile/02844530850083246130noreply@blogger.com